Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szkolenie - zależne od ? + kilka pytań  (Przeczytany 1556 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Amedos

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Szkolenie - zależne od ? + kilka pytań
    « dnia: Listopada 06, 2011, 07:20:55 »
    Robiąc bohatera ,pomyślałem czemu nie dać w szkolenie. Zrobiłem szkolenie na 8 pkt , faktycznie opłaciło się. Przy liczbie 40 chłopów dostawałem 2500-4500 expa.
    Jednostki bardzo szybko wyszkolone na zbrojnych , ale mam pytanie. Czy taka opcja była opłacalna ? Nie walcze dużo .
    1. Jak wbić szybko reputacje ?
    2. Czy rhodocy mają jakiś konnych ? I jak mają to są jacyś dobrzy ?
    3. Taktyka na odbijanie zamku ?
    4. O co chodzi w statystyce "Pchnięcie" i "Cięcie" ?
    5. Od czego zależy szkolenie ?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Szkolenie - zależne od ? + kilka pytań
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 06, 2011, 08:26:57 »
    Robiąc bohatera ,pomyślałem czemu nie dać w szkolenie. Zrobiłem szkolenie na 8 pkt , faktycznie opłaciło się. Przy liczbie 40 chłopów dostawałem 2500-4500 expa.
    Jednostki bardzo szybko wyszkolone na zbrojnych , ale mam pytanie. Czy taka opcja była opłacalna ? Nie walcze dużo .
    1. Jak wbić szybko reputacje ?
    2. Czy rhodocy mają jakiś konnych ? I jak mają to są jacyś dobrzy ?
    3. Taktyka na odbijanie zamku ?
    4. O co chodzi w statystyce "Pchnięcie" i "Cięcie" ?
    5. Od czego zależy szkolenie ?
    Nie opłacało sie, mogłeś sobie zrobić full charyzma, a bohaterom szkolenie.

1. Walczyć, walczyć i walczyć, ewentualnie zażegnywać spory między lordami ale do tego trza mieć żone.
    2. Niet, nie mają ;>
    3. Ustaw samych kuszników, niech ściągają strzelców, potem wysylaj piechote.
    4. Pchnięcie czyli dziubanie mieczem, a cięcie to jakie obrażenia zadajesz ciachając.
    5. Od tego ilu i ile bohaterowie mają w to władowane.
    (click to show/hide)

Offline Jack Aligator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 06, 2011, 09:49:43 »
    Szczerze ta opcja też się nie opłaca lepiej moim zdaniem jest mieć bohatera( kąpana) i jemu pakować. Z tego co wiem to jest jeden bohater , który  szkolił ludzi i wywiali z jakiegoś powodu trzeba poszukać w tawernach na pewno znajdziesz.

1. Najlepiej walczyć z ludźmi, którzy mają przewagę liczebną, więcej jeszcze sławy zdobędziesz.
    2. Nie mają i dobrze bo Rhodocy mają pawęże i włócznie więc nie bez powodu dano im miano że są najlepszymi przeciw kawalerii.
    3. Tak sama taktyka jak u Gregoriian nade mną, czyli kusznicy aby pozbywali się tych co są na murze, a potem piechotę wyślij aby ich dobić
    4. Pchniecie czyli rana kłuta takie jak w przypadku włóczni, lancy, miecza(zależy którego szabel nie dotyczy) oczywiście tym ostrym końcem dobre w przypadku kawalerii,a cięcie to rany w przypadku np. toporów, miecza, szabli, berdysz itd. Polega ono na tym, że zadajesz rany poprzez przeciągnięcie ostrza po powierzchni skóry, a nie wbicia.
    5. Od pkt jakie posiadają w tą umiejętność szkolenie im więcej, tym więcej pkt doświadczenia będzie miała dana jednostka i szybciej awansujesz ich, ale moim zdaniem powinno się atakować bandytów i innych ponieważ bohatera nie szkolisz i nie zdobywasz doświadczenia w tym problem.
    Ciemne sprawy najlepiej załatwiać po ciemku. <br /><br />[...] zwycięstwo to bardzo smutna historia.<br /><br />Tak to już bywa, że kiedy człowiek ucieka przed swoim strachem, może się przekonać, że zdąża jedynie skrótem na jego spotkanie.

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 14, 2011, 14:47:24 »
    Szczerze ta opcja też się nie opłaca lepiej moim zdaniem jest mieć bohatera( kąpana) i jemu pakować. Z tego co wiem to jest jeden bohater , który  szkolił ludzi i wywiali z jakiegoś powodu trzeba poszukać w tawernach na pewno znajdziesz.

Ten bohater niezależny to Lezalit :)
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta //Mat Berserker

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 14, 2011, 15:11:26 »
    Osobiście uważam, że wielka krzywda się nie stanie, gdy gracz zainwestuje kilka pkt w szkolenie. Umiejętność ta "kumuluje się", więc nikt niczego nie traci (z wyjątkiem punktów umiejętności gracza ;p ), a dodać do tego fakt, że to nasza postać najszybciej wśród (nieśmiertelnych) kompanów awansuje, to... jeszcze ich szkolić będzie!

PS. Renoma wzrasta także po wykonaniu jakiegoś zadania, wygraniu turnieju, etc.

Pozdrawiam!

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 14, 2011, 15:43:30 »
    Jak pakujemy np jeremusa, to za 1 pkt int, jest 2 pkt skila, więc jeśli mamy 15 i te 2 pkt damy w chirurgie i opatrywanie, to następne 2 pkt możemy dać w szkolenie i inne, ja tak robiłem i szybko sie wszystko szkoliło :D
    (click to show/hide)