Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: TLD 3 - Download - FAQ - info - M&B 1.010/1.011 oraz Warband  (Przeczytany 53926 razy)

Opis tematu: Najnowsza wersja: 3.3

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bombastik

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: TLD 3 - Download - FAQ - info - M&B 1.010/1.011
    « Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 28, 2013, 11:12:42 »
    Tak, odpalam od launchera

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 28, 2013, 13:27:52 »
    To spróbuj podmienić te pliki z shaderami jak to jest wypisane w wątku z downloadem, itd.

Offline nizaroo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Stycznia 17, 2014, 21:10:29 »
    wyskakuje mi gdzy włanczam gre GET_SHADER FAILED: WINDY-FLORA

Czytałem troche po forach i wielu tak sie robi prubowałem też odpalić jak wielu poleca przez  iron launcherem

ale wtedy wyskakuje mi przed wlaczeniem moda NIE ZNALEZIONO PLIKU    mount&blade\modules\tld\data\binkplay.exe  potym gre mozna właczyć ale znowu po jakims czasie sie wyłancza i pokazuje znowu GET_SHADER FAILED: WINDY-FLORA

niewiem co mam teraz zrobic

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: TLD 3 - Download - FAQ - info - M&B 1.010/1.011 oraz Warband
    « Odpowiedź #48 dnia: Marca 26, 2014, 14:42:46 »
    Wyjaśni ktoś jak zainstalować moda do warbanda? A tematu odpowiednika warbandowego nie mogę znaleźć.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #49 dnia: Marca 26, 2014, 14:55:03 »
    Tutaj: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=14413.0 najpierw instalujesz wersję na MB, tam, gdzie każdy mod na WB a na to mini patch, dzięki któremu mod chodzi na Warbandzie

Offline Argotin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Marca 13, 2015, 21:56:11 »
    Istnieje może jakiś patch poprawiający zmiane położenia obozu dunlandczyków po wybuchu wojny? Chodzi mi o Warband. Nie mogę znaleźć.

Offline huth

« Odpowiedź #51 dnia: Marca 14, 2015, 00:26:54 »
    A co z nim nie tak?

Mam nadzieję, że grasz na spatchowanej wersji moda. Czyli: TLD na M&B + patch kompatybilności z WB + 'nightly patch' pod TLD na WB. Wszystko jest w pierwszym poście i mod na tym śmiga bardzo dobrze.

Offline Argotin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Marca 15, 2015, 14:08:12 »
    Dziękuję, tego ostatniego - nightly patch nie zainstalowałem, nie wiedziałem. Ale, kurczę, teraz o cheaty bardzo łatwo :)

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #53 dnia: Maja 03, 2015, 19:30:19 »
    W "Obozie" jest ikonka "Zmień opcje TLD".

Wie ktoś dlaczego nie da się po kliknięciu jej cofnąć inaczej, niż przez wyłączenie gry? Co gorsza F12 (szybki zapis) również nie działa, więc wprowadzić zmian do rozgrywki się nie da.

Offline huth

« Odpowiedź #54 dnia: Maja 03, 2015, 19:43:53 »
    Albo coś źle czytasz, albo masz coś nie tak z grą, bo to wszystko u mnie dobrze działało.

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Maja 03, 2015, 21:43:56 »
    http://chomikuj.pl/Mathew19951/Mount*26Blade/Sytuacyjne/TLDbug,4749598285.jpg

(click to show/hide)

EDIT:
    ściągnąłem wcześniej badziewną wersję - nie polecam gry-online, bo to już kolejny raz. W każdym bądź razie - na podanej przez Was działa - dzięki ;-) Teraz tylko pytania odnośnie tych opcji :P

I jeszcze jedno - czy to normalne, że mój bohater po SAMODZIELNYCH bitwach nic nie znajduje (wespół z innymi coś wypada)? Bo widzę, że w takim razie ekonomia tu leży...
    « Ostatnia zmiana: Maja 06, 2015, 14:02:12 wysłana przez Mathew19951 »

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #56 dnia: Maja 03, 2015, 22:22:55 »
    Te zwierzęce zasadzki to np. w Mirkwood mogą cię podczas postoju pająki zaatakować.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline huth

« Odpowiedź #57 dnia: Maja 04, 2015, 21:09:06 »
    Ta polityka GO-La, żeby na własne serwery wrzucać mody, które co chwila są przecież aktualizowane, to bardzo nietrafione rozwiązanie... Ale tu pewnie chodzi o kliknięcia i reklamy...

Naprawdę nie wiesz, co to są cutscenki?... A google i wikipedia wiesz co to jest i jak tego używać?
    'Urazy dla towarzyszy' to raczej chodzi o system ciężkich ran i czasowych kontruzji w związku z tym. W TLD z tego co się orientuję nie ma konfliktów między towarzyszami.

Poza tym nie polecam graż ze spolszczeniem, to nie działa dobrze w TLD.

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Maja 06, 2015, 14:15:24 »
    Wiem, tylko nie wierzyłem, że do M&B faktycznie ktokolwiek kiedykolwiek wrzuci elementy fabularne jako filmiki itd - to przecież nie Gothic. A tu proszę :P

I jak w końcu jest z tym łupieniem? Bo wygląda na to, że całą grę trzeba przejść samodzielnie na zardzewiałym mieczu i zniszczonym szlacheckim tabardzie, a umiejętności "plądrowanie", "handel" i "przywództwo", że już o charyzmie nie wspomnę robią za czarną dziurę (inne też w sumie)...

Offline huth

« Odpowiedź #59 dnia: Maja 06, 2015, 22:15:18 »
    Plądrowanie na pewno ma jakiś wpływ na to jak dużo lootu jest po bitwie, więc jest w jakimś stopniu wymierną umiejętnością.
    Handel też jakoś wpływa na ceny, ale imho za mało się sprzedaje/kupuje, żeby to była istotna sprawa...
    Przywództwo o ile niczego nie kręce, nadal wpływa na wielkość oddziału, więc jest bardzo ważne, bo w TLD słabo sława/renown rośnie i nawet po wielu bitwach ciężko o armię dorównującą dowódcom AI.

Moim zdaniem najważniejszy w TLD(choć mniej w 'konnych' nacjach) jest pathfinding/znajdywanie ścieżek, bo czasem bez cheatowania(teleportacja) po prostu nie da się kogoś dogonić/uciec, a to psuje całkowicie grę(w każdym razie mi). Potem umiejętności bitewne samej postaci, bo w sumie to od gracza zwykle najwięcej zależy w bitwie, szczególnie grając jakimś Mordorem czy innym menelstwem.

Lepsze uzbrojenie trzeba wykupywać u przywódcy nacji za punkty reputacji czy czegoś tam podobnego. Dostępność zależna jest od twojej rangi w nacji. To wszytko jest opisane w innych wątkach(pełna rozpiska tych przedmiotów u nacji jest gdzieś na forum mbx.streetofeyes.com, lepiej zapoznać się z nią wcześniej, żeby wiedzieć jak pokierować rozwojem postaci i na jakiej nacji się skupić.