Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: TLD 3 - Download - FAQ - info - M&B 1.010/1.011 oraz Warband  (Przeczytany 53918 razy)

Opis tematu: Najnowsza wersja: 3.3

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: TLD 3 - Download - FAQ - info - M&B 1.010/1.011
    « Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 17, 2013, 14:14:36 »
    Wyszedł ostatnio pewien patch/mod, czyli Speed and Stability do TLD(ogólna wersja na native już była), który poprawia wydajność, więc ci którzy mają problemy z RGL error, itp. będą mogli zagrać, a ci którzy nie mają, będą mogli mieć więcej jednostek/lepszą grafę.
    Link na ModDB, na Nexusie też widziałem

Offline Aurendil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #31 dnia: Maja 19, 2013, 10:16:47 »
    Też szukałem, po tym forum jak i oficjalnym :P a znalazłem tutaj: http://www.gry-online.pl/S030.asp?ID=43198
    Mój trailer o M&B http://www.youtube.com/watch?v=NtfeY0XcwaY
    Zapraszam do oglądania i komentowania.

Offline huth

« Odpowiedź #32 dnia: Maja 19, 2013, 11:06:29 »
    Jeśli nie umiecie pobrać moda z ModDB, to ja nie wiem jak wy w ogóle pobieracie cokolwiek innego...
    Poza tym nie wiadomo co ci z GOLa wrzucili na te swoje serwery.

Offline lukmark

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Maja 29, 2013, 10:48:40 »
    nie da sie pobrac. ze strony glownej producenta nie dziala pobieranie;/ wrzuci ktos na jakis serwer i poda linka

Offline huth

« Odpowiedź #34 dnia: Maja 29, 2013, 11:52:26 »
    Co rozumiesz przez "stronę główną producenta"? :P

Offline Stranger

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 15, 2013, 12:50:19 »
    Jak zainstalować open beta 3.23 ? Tj do jakiego folderu bo nie jestem pewien ;)
    Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze, okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.
    — Andrzej Sapkowski

Offline huth

« Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 15, 2013, 13:47:48 »
    no do folderu w modules, czyli ścieżka powinna wyglądać np. tak: "<folder z M&B>\Modules\<folder z modem, czyli np. TLD>"

W ogóle jak to jest możliwe, że masz taki nick? Muszę go ocenzurować. Jak chcesz inny, to pisz na PW.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 17, 2013, 11:56:02 »
    http://www.moddb.com/mods/the-last-days/downloads/tld-323b-coldfix

To jest 3.23b COLDFIX, który zmienia nazwę umiejętności Engineer na Crafting, poprawia quest ze złomem u Town Mayors i zmienia w menu wersję z 3.22 na 3.23 (błędne wyświetlanie w poprzedniej wersji).

BYĆ MOŻE NIE JEST ZGODNE Z POPRZEDNIMI SAVE'ami, ale uploader napisał w opisie pliku "I'm not sure".

WYMAGA POSIADANIA WERSJI 3.23, KTÓRĄ MOŻNA POBRAĆ POD TYM LINKIEM:

http://www.moddb.com/mods/the-last-days/downloads/the-last-days-of-the-third-age-323
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Piecka22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 19, 2013, 12:22:55 »
    Mam takie pytanie - ta wersja moda, 3.23 , która znajduje się na gry-online, przeznaczona jest na jaką wersję Mount & Blade?

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 19, 2013, 13:05:32 »
    Podstawowa wersja mount&blade 1.010/1.011.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Listopada 16, 2013, 20:43:36 »
    Z tego co dopóki widziałem mod ma bardzo mieszane opinie, to może i ja napiszę nieco :)
    Na początku, to jest przed pobraniem moda podchodziłem nieco sceptycznie do niego. Liczyłem na to że będzie świetny choć niektóre "lotrowe' rzeczy wydawały mi się nie do zrobienia porządnie. I co? Pomyliłem się :) Jak się szybko okazało twórcy dokonali wielu doskonałych rzeczy, nigdy bym nie pomyślał że zrobienie lokacji takich jak Minas Tirith, czy Erebor jest możliwe na silniku M&B. W ogóle same miasta są jedną z wielkich zalet, tworzą świetny klimat. Nawet jak wpadam do nich po byle rzecz, to nie "skaczę" po menu tylko normalnie, by móc podziwiać widoki i wczuć się w klimat. Bardzo lubię stanąć sobie na szczycie Minas Tirith czy Edoras na chwilę i się porozglądać na boki w akompaniamencie filmowej muzyki (którą sobie wgrałem, bo choć ta z moda była dobra to nic nie zastąpi filmowej)..

Jednostki - tu wszystko zostało zrobione bardzo dobrze. Drzewka rozwoju są dość rozbudowane. Zwłaszcza w Gondorze. Poza klasycznymi żołnierzami mamy dostęp do wojowników z Dol Amroth, Lamedonu, Pelargiru czy Lossarnachu. Daje to nam najbardziej wszechstronną i zróżnicowaną frakcję. I widać że twórcy moda nie wzorowali się na filmie - to dobrze. Moi ulubieni mieszkańcy Śródziemia - Rohirrimowie też zostali dobrze potraktowani. Ciekawym urozmaiceniem są gwardie starych królów, Thengla, Brego czy Eorla. Konnica jest bardzo mocna, zwłaszcza elitarna. Wbrew pozorom piechota jest również potężna. Co do wojsk złych frakcji, to również zostały przemyślane, z samym Mordorem czy Isengardem się średnio ciekawie walczy, bo praktycznie sama piechota wsparta okazjonalnie wargami. Z Dunledingami było nawet ciekawie, słaba jazda ale pikinierzy wielokrotnie sprawiały że musiałem pomyśleć przed frontalną kawaleryjską szarżą. Z Haradrimami, Easterlingami i Variagami zawsze fajnie się walczy, wielu konnych sprawia że bitwy są ciekawe, a katafrakci są równorzędnym przeciwnikiem dla rycerzy i jeźdźców dobra. Miłym urozmaiceniem są trolle, tutaj najlepiej strzelać z łuków, bo szarża jazdy może się żałośnie skończyć dla naszych dzielnych jeźdźców :) Niestety, są bardzo rzadko spotykane, chciałoby się częściej je widzieć w armiach, żeby wrodzy przywódcy Mordoru i Dol Guldur mieli choć po jednym.

Przedmioty, również mi się wszystko podoba, uzbrojenie wygląda bardzo dobrze, tak jak i rumaki, jest ich wiele rodzajów.

Podsumowując - musiałem zakosztować tego moda jako sympatyk Śródziemia, spróbowałem i nie zawiodłem się, grało mi się (i gra, wszak często do niego wracam) świetnie. Choć są i bugi niestety, tak jak zadanie z pojmaniem wrogiego lorda, zawsze mi uciekają, ani razu nie udało mi się żadnego złapać. Może tym postem zachęcę kogoś do gry, bo naprawdę warto! Autorzy modyfikacji odwalili kawał dobrej roboty, bez bugów się nie obyło ale to i tak jeden z najlepszych modów w jakie dotychczas grałem. No i na koniec mała galeria screenów które już dawno temu zrobiłem :)
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2013, 20:56:30 wysłana przez Gamling »

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #41 dnia: Listopada 17, 2013, 16:45:16 »
    Jeśli nie chcesz żeby wrogi lord uciekał Ci po bitwie (ale tylko podczas wykonywania tego zadania), przestrzegaj dwóch zasad:
    1) W trakcie wykonywania zadania, lorda możesz pojmać zawsze jeśli dołączysz się do bitwy, w której on walczy.
    2) Nie oddawaj ludzi do garnizonów w miastach - wtedy lord ucieknie (taki bug).

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Listopada 17, 2013, 17:35:38 »
    Dzięki za radę, powinno się udać, trochę irytujące to było że zawsze uciekali zwłaszcza jak to zadanie jest często zlecane. Pozdrawiam.

Offline bombastik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 28, 2013, 09:36:41 »
    Siema

Wyskakuje mi RGL Error get_shader failed for: windy_flora przy wczytywaniu gry, nie bardzo wiem co z tym zrobić.
    Wie ktoś jak mogę to naprawić ?

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 28, 2013, 10:04:57 »
    A odpalasz moda iron launcherem? Bo o ile się nie mylę, taki błąd wyskakuje przy normalnym włączaniu moda.