Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brak Zmian POP ie  (Przeczytany 1960 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rolski95

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Brak Zmian POP ie
    « dnia: Października 31, 2011, 03:25:22 »
    Witam, otóż mam problem. Sciągnełem sobie powyższego moda.Jest tylko jeden problem z nim- chodzi o to że mam te same nazwy miejscowoći, miast i zamków jak z normalnego warbanda.Są też te same frakcje, jedyne co się zmieniło to kształt mapy. Tak więc moje pytanie brzmi o co chodzi?

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Brak Zmian POP ie
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 31, 2011, 03:28:42 »
    Zmień język w konfiguracji na angielski. Albo usuń folder 'pl' w 'languages' w folderze z modem.
    I dobranoc :P

Offline rolski95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 31, 2011, 12:33:12 »
    Niestety to nie zadziałało. A tak wogóle to moda wkejamy  do modules, czy do głównego folderu? Bo na internecie były te dwa sposoby.
    Aha i jak włączam nową gre to wyskakuje mi Witaj w M&B warband itd.
    « Ostatnia zmiana: Października 31, 2011, 12:43:04 wysłana przez rolski95 »

Offline huth

« Odpowiedź #3 dnia: Października 31, 2011, 13:18:29 »
    Moda, czyli ten folder z plikami moda, wrzuca się do 'Modules', który jest w głównym folderze z grą.
    Ale ty przecież już włączyłeś grę, więc masz moda tam gdzie ma być.

Żeby zadziałało, musisz zrobić nową kampanię.

Offline rolski95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 31, 2011, 15:09:02 »
    Dalej to samo tzn mapa z moda reszta z warbanda ( nawet pierwsza misja z uratowaniem brata kupca).A moda wkleiłem do modules

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 31, 2011, 15:27:31 »
    Wydaje mi się, że wiem o co chodzi...
    Kiedy gra się włączy masz takie okienko z "Aktualny moduł". "graj w...". i tak dalej. W polu "aktualny moduł" zmieniasz z "Native" na inny i grasz na modzie.

Offline rolski95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 31, 2011, 15:48:50 »
    To też zmieniłem. To nie pierwszy mój mod. Miałem jeszcze Florisa ale ten też nie chciał chodzić.Ale znalazlem na niego sposób wystarczyło zainsatlować custom comander i na niego wklaić florisa. Ale tutaj to próbowałem i żadnych efektów. Jakieś inne pomysły?

Offline huth

« Odpowiedź #7 dnia: Października 31, 2011, 16:40:13 »
    No przecież to jest niemożliwe.... ściągasz PoPa i wypakowujesz do jakiegoś folderu, który wrzucasz do 'modules'...
    włączasz warbanda, ustawiasz na PoPa, w konfiguracji wybierasz język angielski(ewentualnie dla pewności możesz też usunąć folder 'pl' z 'languages' w folderze z modej) i dajesz 'play' czy 'graj'
    Jeśli po załadowaniu nie ma PoPowej muzyki w menu, to wyłączasz i włączasz jeszcze raz grę.
    Potem dajesz nową kampanię i powinno być ok.

Offline rolski95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 31, 2011, 19:14:50 »
    DZIAŁA!!!. Ale czy da się grać po polsku?

Offline huth

« Odpowiedź #9 dnia: Października 31, 2011, 19:43:30 »
    Jest spolszczenie pod wersję na M&B... i to i tak nie całe(brak całej masy dialogów). Jak byś go użył, to pewnie będą jakieś błędy(podmienić pliki w folderze 'en' w 'languages' - prawdopodobnie tez wymaga nowej kampanii, żeby wszsytko działało)...
    Ja robiłem na warbanda, ale stanęło w miejscu na razie, mam nadzieję do tego wrócić, ale nie wiem kiedy i czy w ogóle(w wątku PoPa na WB jest post ode mnie o spolszczeniu)

Offline rolski95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 31, 2011, 21:34:57 »
    Zainstalowałem spolszczenie do 3.01 z tego forum i działa. Co prawda część jest po angielsku, ale większość jest po polsku. Tak więc dzięki za zaangażówanie i poświęcony czas. Temat DO zamknięcia