Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Witam! :)  (Przeczytany 1254 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nirvash

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Witam! :)
    « dnia: Października 30, 2011, 21:11:57 »
    Witam wszystkich. Z tej strony Nirvash. Gram od dawna w Mount&Blade OiM DP i wydaje mi się, iż jestem dość dobrym i doświadczonym graczem. Gustuje w muszkietach oraz szabelkach, a moją ulubioną frakcją są Kozacy Zaporoscy. Interesuje się psychologią, historią oraz literaturą, a najbardziej twórczością Sapkowskiego, czy też Lovecrafta. Słucham francuskiego Reggae. Jeżeli mowa o światopoglądzie, to jestem tolerancyjnym pacyfistą, lecz mordowanie w Ogniem i Mieczem, to zupełnie inna sprawa ^^

Pozdrawiam serdecznie, Nirvash!

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    Odp: Witam! :)
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 30, 2011, 21:36:26 »
    Witamy Waszmości!
    Vivat Pomerania!

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 30, 2011, 21:38:39 »
    Witam, witam i życzę udanego pobytu na forum.
    Mam pytanie, czy masz jakiś konkretny okres w historii, który lubujesz? Czy jest to właśnie okres Potopu, Wojny Północnej?
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Nirvash

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 30, 2011, 21:47:12 »
    Najbardziej to starożytną Grecję, a także okres opisany przez Sienkiewicza ,,Ogniem i Mieczem'' :] Ogólnie to starożytność i XV,XVI,XVII Wiek. Coś w ten deseń :]

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 30, 2011, 22:52:14 »
    Ja na razie mam za sobą "Potop" i zabiorę się może za "Ogniem i Mieczem" w święta.
    Ja osobiście najbardziej lubię średniowiecze i początek nowożytności powiedzmy VII-XVII w.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Nirvash

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 30, 2011, 23:01:02 »
    Miło :] Zapomniałem dodać, że tworzę klan Kozacki i mam już forum, ts3, rangi i kilka osób. Chyba się ogłoszę jutro :D

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 30, 2011, 23:04:00 »
    "Potop" świetna książka. Pamiętam, jak przeczytałem rok temu do szkoły. Obawiałem się, że będzie to przymus, ale okazało się, że książka mnie "pochłonęła" do tego stopnia, że "Ogniem i Mieczem" mam za sobą (świetna postać Bohuna i Zagłoby jak zawsze). Teraz "poluje" na ostatnią część trylogii - "Pan Wołodyjowski" opowiadającej o tytułowym Michale Wołodyjowskim, zwanym jako "Mały Rycerz".
    W "Potopie" nie zapomne sceny walki Wołodyjowskiego z Kmicicem i trzech wspaniałych tekstów:
    1. "Na wielkoluda Waść nie wyglądasz" - Kmicic
    2. "Waść machasz jak cepem" - Wołodyjowski
    3. "Kończ Waść, wstydu oszczędź" - Kmicic

Jeżeli chodzi o ekranizację trylogii Sienkiewicza, zdecydowanie najlepsza część dla mnie to "Ogniem i Mieczem" i świetna rola aktora, grającego Bohuna :)

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 31, 2011, 07:05:13 »
    Ja przeczytałem trylogię, Quo Vadis, trzech muszkieterow, krzyzakow.
    PS  Ile osob jest  w twoim klanie?
    PS 2 Mam 11 lat
    Vivat Pomerania!

Offline Nirvash

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 31, 2011, 11:02:51 »
    Klan będzie grać Kozakami, a mam już 7 osób, ts3, forum, rangi i cały system opracowany. Wydaje mi się, że dziś wieczorem, gdy grafik wykona logo, uaktywnię klan i ogłoszę się tutaj na tawernie, a co?