Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Po ilu dniach zostaliście królami?  (Przeczytany 1909 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BLyy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Po ilu dniach zostaliście królami?
    « dnia: Października 29, 2011, 15:17:47 »
    Witam. Mam pytanie. Ja nigdy nie zostałem królem własnej frakcji. Miałem już około 200 dzień i dalej jestem tylko wasalem; nie podjąłem jeszcze kroku zostania królem własnej frakcji. Wiem, że wielu z was udało się rządzić własnym królestwem. Ja gram zawsze na najtrudniejszym poziomie we wszystkim. Jestem ciekaw po ilu dniach wy zostaliście królami? I od czego zaczynaliście? Od razu od podbijania miast czy od zamku?

PS. Krótkie pytanie na które proszę szybką odpowiedź by nie śmiecić tego tematu. Będąc wasalem i posiadając miasto, moge wypowiedzieć posłuszeństwo zatrzymując miasto i zostające moim królestwem?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Po ilu dniach zostaliście królami?
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 29, 2011, 17:03:51 »
    Ja po 415 dniach nadal jestem jedynie marszałkiem nordów :)

Co do pytania, to jest taka możliwość przy rozdawaniu lenn. Gdy dostajesz informację o rozdawaniu lenn, możesz podjąć decyzję, iż chcesz lenno, bądź nie. Jeżeli go zapragniesz, a król nie odda Ci go masz prawo opuścić go wraz ze wszystkimi swoimi lennami, co skutkuję natychmiastową wojną z poprzedni suzerenem.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 29, 2011, 17:30:45 »
    Ja byłem królem po ok 90 dniach - podbiło się jakieś zadupie u vaegirów.

PROBLEM?

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 29, 2011, 22:58:02 »
    Zwykle jestem królem po 100 dniach służby najemnej u jakiegoś marszałka plus kilku pomniejszych zadaniach (dostarcz list, wyszkól wojsko itp.). Czasem, jak uznam, że mój dotychczasowy mocodawca sie zbytnio wzmocnił i potencjalnie zagraża moim przyszłym włościom, to po wygaśnięciu umowy przechodzę do jego aktualnego wroga. Potem decyduję, czy mi sie opłaca walczyć o swoje, czy też po prostu ukraść zameczek i chodu do jakiegoś króla jako wasal.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 30, 2011, 10:05:23 »
    Hyhy wróg u bram.Moją stolicę oblega  1000 osobowa armia Vaegirów a tu sobie Swadia podjeżdża pod Reyvadin i Vaegirovvie lecą na Swiadiański zameczek.Ale fart - garnizon 50 chłopa :D

PROBLEM?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 30, 2011, 10:57:39 »
    Przed 1000 chłopa dasz rade sie obronić 250 chłopa i to na luzie, ja przy 400 przetrwałem atak 2000 ^^
    (click to show/hide)

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 11, 2011, 01:13:44 »
    Ja zwykle po jakichś 200 dniach posiadam masę gotówki z handlu. Charakterystyczne wyposażenie i gdy tylko natrafi się okazja (nieudane oblężenie komputera lub mały garnizon w zamku/mieście) robię oblężenie i zostaje królem własnej frakcji. Co nie znaczy bezprawnie bo cały czas nad zyskaniem poparcia dla korony łapie. Gdy jestem uznany przez przynajmniej jednego władce za równego sobie gdy ten toczy walkę i wygrywa przechodzę wraz ze swoimi wasalami na jego stronę tworząc sojusz i że tak niehonorowo ujmę kopię leżącego jak tylko mogę.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta //Mat Berserker