Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Save...  (Przeczytany 3906 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Washel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Save...
    « dnia: Października 27, 2011, 22:01:37 »
    Witam. Mam spory problem z grą. Grając dziś w MB Warband na modzie Floris 2.41 złapałem zawieszenie się komputera. Zrestartowałem go, bo to jedyny sposób, aby zareagował. Włączyłem grę po restarcie i na moim save z mojej postaci, towarzyszy oraz sklepów zniknęły całkowicie przedmioty. Postaci w grze dostały całkowity reset (lvl, umiejki, i mój bohater twarz). Miałem na tym save 691 dni i nie chciałbym zaczynać wszystkiego od początku. Jeżeli ktoś wie jak to rozwiązać to prosiłbym o pomoc i nie pisanie komentarzy typu "ten temat już był" bo ja takowego nigdzie na google nie widziałem.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Save...
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 28, 2011, 00:20:39 »
    Jeśli w nowej kampanii jest wszystko ok, to znaczy że ten sejw został uszkodzony... i raczej nie da się tego naprawić.
    Jechałeś całą kampanię tylko na jednym sejwie? No to cóż, przezorny zawsze ubezpieczony.
    Nie martw się, mi też się coś takiego zdarzyło :P
    Poza tym to tylko gra.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Save...
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 28, 2011, 06:36:43 »
    Wejdź do katalogu z zapisami (...\Dokumenty\Mount&Blade Warband Savegames\<nazwa_moda>\...) i zmień nazwę pliku "last_savegame_backup.sav" na taką, jaką obsługuje gra (np "sg00.sav").
    Załaduj grę z tego save'a i sprawdź, czy wszystko działa. Jeśli nie - pozostaje Ci gra na nowo...

Pozdrawiam!