Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Muzyka  (Przeczytany 5595 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Muzyka
    « dnia: Października 25, 2011, 03:00:57 »
    Czas najwyższy założyć nowy temat traktujący o muzyce, wszak w wersji 0.5 pojawi się dość bogaty soundtrack... Muzyka zasługuje na swój osobny wątek tym bardziej, że jest pierwszej klasy. Nie będę tu ściemniał i przyznam szczerze, że sam byłem zaskoczony, ba, zachwycony jakością podesłanych mi utworów. Nigdy bym się nie spodziewał, że do fanowskiej modyfikacji, robionej ponadto do dość przeciętnej gry, ktoś może stworzyć tak profesjonalny soundtrack...

...ale co ja wam będę opowiadał, wkrótce sami usłyszycie. ;) A na razie macie tu malutki teaser muzyczny, z drobnymi fragmentami kilku wybranych utworów - http://www.youtube.com/watch?v=6vYHos6_n4E

Autorem wszystkich utworów w modzie jest Sławomir Jabłoński, któremu serdecznie dziękujemy.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Muzyka
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 25, 2011, 08:07:21 »
    No ładne, ładne. Zastanawiam się tylko ile osób gra na multiplayerze z muzyką. Bo o ile w singlu muzyka jest raczej wskazana, to w multi zawsze gram bez :/

Daedalusie masz jakieś większe info o autorze ?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 25, 2011, 08:41:43 »
    Zastanawiam się tylko ile osób gra na multiplayerze z muzyką.

Jak usłyszą tego teasera, to zaczną. :D

Drugi kawałek to majstersztyk, już to wiem, a nie słyszałem całego. Podobnie trzeci. Natomiast Hej sokoły.... omnomnomnom. ;)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 25, 2011, 11:21:55 »
    Jestem zszokowany. Nie sądziłem, że można zrobić taki soundtruck bez większych kosztów i... Przebić tym samym muzykę z całej serii Taleworlds! Może trochę na wyrost napisane, ale od samego początku muzyka z orginalnego M&B nie przypadła mi do gustu. Tutaj naprawdę czuję klimat:)
    « Ostatnia zmiana: Października 25, 2011, 11:33:09 wysłana przez Oktawian »

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 25, 2011, 13:47:04 »
    Muzyka trzyma poziom dobrych gier:D

Dwa ciekawe utwory z XVII wieku:
    http://www.youtube.com/watch?v=TKUpwxzdksE
    http://www.youtube.com/watch?v=J6PxwbvxPC4

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 25, 2011, 16:20:59 »
    *soundgasm* ooohhhhh! Wspaniała muzyka! Już nie mogę się doczekać piątku ^^

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 25, 2011, 18:57:58 »
    Piątku -.- a co w piątek ???
    I oczywiście muzyka świetna i klimatyczna :D
    Jak ktoś lubi to dla zwiększenia klimatyczności klimatu grania, to polecam klimatycznie nieklimatyczna ksiązkę w klimatach Rzeczypospolitej Obojga Narodów od klimatycznego klimatotwórcy Jacka Komudy pt: "Czarna Szabla" :)
    Ps: Wszyscy ekolodzy mający problemy z klimatem też powinni poczytać tą arcyklimatotwórczą klimatyczną książkę i zagrać w najbardziej klimatyczny mod do warbanda wykorzystujący jakże klimatyczną muzykę :P

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 25, 2011, 19:00:10 »
    Jestem zszokowany. Nie sądziłem, że można zrobić taki soundtruck bez większych kosztów i... Przebić tym samym muzykę z całej serii Taleworlds! Może trochę na wyrost napisane, ale od samego początku muzyka z orginalnego M&B nie przypadła mi do gustu. Tutaj naprawdę czuję klimat:)

Jakie na wyrost?! Muzyka jest świetna :o

Drugi kawałek przypomina fajny soundtrack z Risena.

Podoba mi się, bardzo mi się podoba. Chyba będę częściej grał właśnie ze względu na muzykę :)))

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 25, 2011, 19:27:33 »
    Piątku -.- a co w piątek ???

Hm... zastanówmy się... Może chodzi o patcha 0.5, który wychodzi tego dnia, a w którym zostanie dodana właśnie ta muzyka?

A mnie najbardziej elektryzuje ten dopisek:

drobnymi fragmentami kilku wybranych utworów

Czyli jest więcej :D
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 25, 2011, 20:42:48 »
    Oj Oj Oj Ojojojojo :(
    W piątek (29) The Deluge a w niedziele (31) The Last Day :P
    A w dodatku 11.11.11 Skyrim :(
    Ciężko będzie wybrać :)
    Mam tylko nadzieje że TLD nie zaabsorbuje mnie do tego stopnia że zapomne o WFaS-ie/The Deluge :D

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 28, 2011, 18:51:30 »
    Muzyka świetna. Mam nadzieję, że jednak single powstanie do tej muzyki. Bo w multi ciężko upchać tyle świetnych utworów.
    pozdrawiam
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 28, 2011, 20:53:27 »
    Planujecie w przyszłości skorzystać z systemu oddzielnej muzyki dla każdej nacji Mata berserkera?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 28, 2011, 20:58:12 »
    Żadnego systemu jako takiego tam nie ma. W moim wychwalaniu chodziło mi tylko o dodanie różnej muzyki dla każdej frakcji i guziczka losującego nową. A zrobienie czegoś takiego to chwilka. A wszyscy wiemy że Dedal zawsze wszystko zrobi lepiej niż inni, już sie szczerze mówiąc boję co wyjdzie. Może muzyka odtwarzająca się bezpośrednio w głowie gracza? :D

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 28, 2011, 21:13:23 »
    Muzyka dynamicznie dostosowująca się do tego, co dzieje się na ekranie. jak szarżuje kawaleria, to "szarża kawalerii Polskiej". Przy obronie zamku - "oblężenie zbaraża". :P

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 09, 2012, 20:16:17 »
    Ta muzyka jest genialna, przydałby się system, który włącza muzykę żywszą i bardziej "emocjonalną" gdy wróg jest w pobliżu, a kiedy jest się dalej od wroga, spokojniejszą, to by było wspaniałe :)
    Ale i bez tego soundtrack jest doskonały, i co najważniejsze klimatyczny.

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!