Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: błąd przy modach  (Przeczytany 1994 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline knight2302

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    błąd przy modach
    « dnia: Października 23, 2011, 18:20:09 »
    cześć! jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość:) otóż tak przy zainstalowaniu któregoś z modów ze strony http://www.mountblade.info/page/31i wyskakuje mi takiż oto błąd: "Unable to open file: CommonRes\weapon_meshes_e.brf" proszę o pomoc! pozdrawiam

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: błąd przy modach
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 23, 2011, 23:13:10 »
    Ale jaki mod?
    Wydaje mi się, że na M&B zainstalowałeś mod, który jest przeznaczony na Warbanda...

Offline knight2302

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 24, 2011, 17:06:45 »
    więc tak mam spachowanego warbanda do wersji 1.110 a mod to ten pierwszy z góry "Blood and Steel" ale chciałem zainstalować też innego w inne mody i to samo miałem :(

P.S. znalazłem taki temat na stronie taleworsa http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=114714.0 ale niezbyt wiem o co chodzi bo w modules nie ma takiego folderu o nazwie "Litus"
    « Ostatnia zmiana: Października 24, 2011, 17:59:09 wysłana przez knight2302 »

Offline huth

« Odpowiedź #3 dnia: Października 24, 2011, 18:57:44 »
    No to nie masz spaczowanego warbanda... hmm chyba, że masz steama i on pokazuje co innego, nie wiem nie znam się.
    Najnowszy Blood and Steel(1.251) jest na WB 1.143, czyli na najnowszego WB.
    Więc sprawdź na 1.143
    A 'Litus' to jeden z wielu modów... którego długo nie potrafią "skończyć", tzn. wydać wersji już z '1' przed kropeczką, ciągle jest 0.9.

Co do modów... szukaj ich tu - http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=45.0 oraz w pełnym 'kompendium' czyli na TW - http://forums.taleworlds.com/index.php/board,165.0.html

Offline knight2302

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 24, 2011, 19:11:18 »
    a znasz jakieś fajne mody do 1.110 czy się nie bawić i spatchować od razu do 1.143 ale czy wtedy będzie mi działała chociaż większa część modów???

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 24, 2011, 19:17:13 »
    Lepiej spatchuj grę ponieważ ta wersja jest przestarzała i większość modów jest robiona pod najnowszą wersję (lub jest wciąż pod 1.134).

Offline huth

« Odpowiedź #6 dnia: Października 24, 2011, 19:23:59 »
    a znasz jakieś fajne mody do 1.110 czy się nie bawić i spatchować od razu do 1.143 ale czy wtedy będzie mi działała chociaż większa część modów???
    Najlepiej jak będziesz miał na kompie dwa Warbandy(bez problemu zainstalujesz kolejnego, ale konfiguracja będzie dotyczyc dwóch, więc czasem będziesz musiał coś zmieniać w opcjach), czyli wersję 1.134 oraz 1.143, ponieważ na te wersje jest większość modów(właściwie to jakieś wyjatki są na starsze wersje albo jakieś upadłe, stare projekty na jescze starsze wersje). Nowe mody są właściwie od razu robione na 1.143.

Szczerze to nie znam żadnego moda na starszą wersję niż 1.134... choć jakieś są, dałem ci linka do modów WB na TW, przy każdym podforum jest napisane na jaką wersję jest mod.

Offline knight2302

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 25, 2011, 15:41:51 »
    dzięki wielkie-działa :) a i jeszcze takie może głupie pytanie: czy da się zrobić własny mod bez skryptowania bo ja się interesuję grafiką 3d i bym zrobił chętnie jakiś zamek do gry...

Offline huth

« Odpowiedź #8 dnia: Października 25, 2011, 17:12:39 »
    Da się bez znajomości kodu, module system itp. tworzyć i dodawać nowe modele itp. czy też tworzyc sceny w edytorze(zamki itp), odsyłam cię do tego działu: http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=15.0 (na TW oczywiście też jest sekcja dotycząca moddingu)

Offline knight2302

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 25, 2011, 19:11:20 »
    aha, dzięki :)

Offline Dupojadx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 25, 2012, 09:23:49 »
    Witam mam problem z modem do Warbanda w zasadzie to z każdym modem, wszystko dobrze idzie tylko że mi się wyłącza gra w czasie bitwy tz. Anoo Domini, ale to nie koniec inne mody też tak mają i wyskakuje błąd error with steam/steamapps/common/mount & blade warband/modules prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu problemu bo sobię nie radzę :(