Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytanie o wojsko  (Przeczytany 910 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michun2521

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pytanie o wojsko
    « dnia: Października 23, 2011, 18:04:01 »
    Mam takie pytanie mianowicie mam 25 dzień gry i moge mieć tylko 15 ludzi a gdy wchodze do menu odziału to widze że jest napisane 15/58 ale nie mogę najmować kolejnych ludzi z żadnego państwa
    może mi ktoś podpowiedzieć co zrobić ?
    aha charyzmy mam 9 i przywództwo na 3 ( wychodziło by 15 ludzi) ale dlaczego jest 15/58 ?
    jeszcze teraz zauważyłem że po stracie kilku ludzi w bitwie nie mogę rekrutować zastępczych nawet jak mam 10 to do tych 15 nie mogę dobić....

przepraszam za zły dział
    proszę o usuniecie
    napisałem już w prawidłowym
    « Ostatnia zmiana: Października 23, 2011, 18:35:31 wysłana przez michun2521 »

Offline Madrian

• Użytkownik
    Odp: Pytanie o wojsko
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 24, 2011, 19:35:46 »
    A w jaki sposób, próbujesz ich rekrutować?

Jeżeli chodzi o chłopów w wioskach, to nie jest tak łatwo. Póki nie będziesz szlachcicem przynajmniej.

Najlepiej:
    A - najmować ludzi w tawernach. Drogo i powolne.
    B - Rekrutować z odbitych więźniów. Tanie i dość łatwe, ale ryzykowne.
    C - Obozy dla najemników. Zgłaszasz się do kapitana i wynajmujesz ludzi, możesz im też kupić wyposażenie. Bardzo drogo, a najemnicy nie są najsilniejszymi jednostkami w grze.
    D - Rekrutacja z więźniów na postojach. Ryzykowne - często uciekają potem i obniżają morale.

Mi osobiście może z 20-tu chłopów się zdecydowało dołączyć z wiosek. A i tak ich się szybko pozbywałem.

Offline michun2521

• Użytkownik
    Odp: Pytanie o wojsko
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 27, 2011, 16:49:53 »
    Juz spoko wszystko wiem i rekrutuje z maist u kasztelana
    do zamkniecia