Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: khanat i dziwne oblężenia  (Przeczytany 3522 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gordonus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    khanat i dziwne oblężenia
    « dnia: Października 21, 2011, 18:55:49 »
    Witam ostatnio założyłem nowe państwo i toczę wojnę z khanatem i mam taki problem ponieważ khergici w licznej arrmii (367 ludzi) oblegają moje miasto Tulga lecze nie chcą zaatakować ._. ...
    A więc pytam czy oni tak będą stać czy jest szansa że zaatakują ?

Offline Wandal

• Użytkownik
    Odp: khanat i dziwne oblężenia
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 22, 2011, 13:36:06 »
    Będą stać, bo zazwyczaj boty zbierają się kilka dni/tygodni nim zaatakują, najlepiej wyjść im na przeciw.

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 23, 2011, 12:57:36 »
    Nie wychodź, bo to khanat, zmiotą cię w otwartej bitwie :)

Poczekaj spokojnie w zamku, kiedyś zaatakują.

Offline optimus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 23, 2011, 15:42:49 »
    Khanat to niewygodny przeciwnik najlepiej walczyc z nim gdy on oblega , na otwartym terenie jest problem

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 23, 2011, 17:39:08 »
    popieram maja niesamowicie szybkie konie
    Vivat Pomerania!

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 23, 2011, 20:04:34 »
    Lepiej zostać ale to może długo potrwać. A ile masz woja i jakie? I na jakiej trudności grasz?
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline flips22

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 07, 2011, 21:49:47 »
    Ja bym wychodził mam ok. 150 swadiańskich rycerzy i sam jestem lordem w najlepszym eq takze dla mnie pikuś tacy gnoje a konie nie grają roli kiedy zejdziesz z konia i będziesz kampił przed jakimś drzewem wtedy ty sie odsówasz oni wbijają na drzewo i zabijasz konia, albo zestrzelasz ich z siodeł mi sie udało z łuku zabić 52 dezerterów naraz(swadiańscy rycerze)        Powodzenia!

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 07, 2011, 21:52:32 »
    wow! zabiles naraz 52 dezerterow! jak tyle strzal wystrzeliles!
    Vivat Pomerania!

Offline esese

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 10, 2011, 11:34:04 »
    Ja bym wychodził mam ok. 150 swadiańskich rycerzy i sam jestem lordem w najlepszym eq takze dla mnie pikuś tacy gnoje a konie nie grają roli kiedy zejdziesz z konia i będziesz kampił przed jakimś drzewem wtedy ty sie odsówasz oni wbijają na drzewo i zabijasz konia, albo zestrzelasz ich z siodeł mi sie udało z łuku zabić 52 dezerterów naraz(swadiańscy rycerze)        Powodzenia!

Po pierwsze autor nie napisał co posiada - ze ze 150 swadiańskimi rycerzami, to pokonasz całą armie khanatu. Nawet 1/3 z tego by wystraczyła w opisanej przez autora sytuacji. Co do zsiadania z konia - spróbuj to zrobić przy khanacie (próbowałem kilkukrotnie) - nieruchomy cel to bardzo łatwy cel - szybko ginie się od strzał nawet w najlepszej zbroji. Co do siadania przy swadiańskich rycerzach. Też bez sensu, no chyba, że masz bardzo wolnego konia. Przy koniu o prędkości 39+ można spokojnie jechać i strzelać z siodła i gwarantuje, że jeśli się nie zagapimy to w pojedynkę rozwalimy nawet 100  rycerzy (samych! - bez piechoty) bez straty ani jednego punktu zdrowia (strzały uzupełniamy w skrzyni koło naszej flagi). Akurat na łuk w dużej grupie to swadiańscy rycerze są najłatwiejszym przeciwnikiem (myślałem o grabierzcach,  ale przy ilości 40-50+ mają konnice i łuczników konnych, chyba że to wina moda, więc wcale łatwiejsi nie są).

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 11, 2011, 13:12:15 »

Nie ma to jak spawnowanie sobie kasy.

Co do tematu: Zostań w zamku, i czekaj aż zaszturmują

Offline Movin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 30, 2011, 10:53:31 »
    Powiem tak, chanat to najbardziej upierdliwa frakcja całego m&b ,  jeśli nie masz lekkiej konnicy lub chociaż rycerzy to będziesz sam biegał za nimi , a to niebezpieczne z  uwagi na strzaly. Ja radze ci zostać w zamku/mieście . jak zejdą z koni to już po nich.l

Offline AragornPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 31, 2011, 00:04:57 »
    frakcja "upierdliwa" bo mają konie i szybko uciekają???:D

Offline SirKacpero

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 01, 2012, 11:31:04 »
    jeżeli masz w miare dobre wojsko to wyjdź im na przeciw, jeżeli nie to lepiej poczekaj aż sami zaatakują

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 21, 2014, 17:51:24 »
    Od czego jest rodocki mur tarcz i kusze,najlepiej stanąć na granicy mapy i wysoko,nie obejdą powoli wjadą a ty ich rozwalisz,jeśli zmusić ich do frontalego natarcia to mają pewny koniec.taktyka partyzancka (rozwalasz jednego i uciekasz i tak 20razy )też powinna się sprawdzić