Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Paczka z teksturami  (Przeczytany 7701 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dayjah69

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Bahrid Sultanate
    Paczka z teksturami
    « dnia: Października 18, 2011, 07:51:33 »
    Witam,

czy istnieje taka paczka z nowymi teksturkami zbroi i broni do Native'a? Taka wiecie, prosta do zainstalowania i nie wpływająca na progres w grze (chodzi o potrzebę grania od początku). Pytam gdyż nie znalazłem żadnej odpoweidzi czy to na tym forum czy to na forach obcojęzycznych- mowa jest tylko o modach, które dodatkowe tekstury zawierają, a mi nie o to chodzi.
    Dziękuję za ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam

Ok, rozumiem, że nikt nie ma chęci odpowiedzieć na to pytanie. Może jednak ktoś odpowie na kolejne. Wyszukałem sobie coś takiego jak OSP Indo-Persian Armor Pack. Czy poleci to na Warbandzie Native, jeśli tak to gdzie to się instaluje i jak odpala, czy jest potrzeba grać od początku?
    Nie pobierałem Florisa, zależy mi tylko na tym packu. Pomoże ktoś?
    « Ostatnia zmiana: Października 18, 2011, 22:29:31 wysłana przez dayjah69 »
    „Pełen jestem strzał śmiercionośnych,
    Ból i skonanie niosę w darze.
    Poznaj po tym, co ujrzysz, że niosę,
    Żem plagą jest świata tego”
    (inskrypcja na mameluckich łukach)

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Paczka z teksturami
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 19, 2011, 22:57:21 »
    No więc tak... masz do wyboru"
    - albo grać w moda, który ma całą masę nowych przedmiotów, ale bez żadnych innych skryptów i innych dodatków, czyli Floris Basic... całkowice kompatybilny z sejwami z native - http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,148140.msg3565500/topicseen.html#msg3565500 (najlepsza opcja imho)
    - albo dodawać samemu różne dodatki i kombinować jak to wszystko złożyć
    - albo stosować jeden pack jak np. http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,150468.0.html albo http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,111898.0.html

Naprawdę nie wiem czemu nie chcesz florisa... przecież chyba o to chodzi, żeby mieć wszystko jak najbardziej elegancko, zamiast jarać się jakimiś pojedynczymi itemami w błocie native... no może trochę za ostro, ale serio dziwi mnie to.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 20, 2011, 15:33:17 »
    Bo floris ma te miauczenie przy chodzeniu
    (click to show/hide)

Offline dayjah69

• Użytkownik
    • Bahrid Sultanate
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 20, 2011, 17:24:34 »
    Miauczenie swoją drogą ( w sumie też miałem o tym pisać), ale dlaczego pancerze nie zmieniły się? Głównie zależało mi na nowych teksturach zbroi a tu nic...
    Pozdrawiam

Offline huth

« Odpowiedź #4 dnia: Października 20, 2011, 19:44:15 »
    Miauczenie? Nie wiem o co chodzi, we florisa nie gram...
    Co do tekstur... no cóż... floris nie zmienia całkowicie wszystkiego, ale zmienia bardzo wiele.
    Zresztą podałem też ci dwie inne propozycje, które zmieniają chyba tylko tekstury...

Offline dayjah69

• Użytkownik
    • Bahrid Sultanate
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 20, 2011, 20:58:46 »
    Chyba chodzi o to, że Floris Basic Mode nie podmienia tekstur z automatu- nowe zbroje pojawiają się w sklepie. Inaczej, po zainstalowaniu Florisa mamelucy nie zaczną jeździć na wielbłądach ale takiego zwierza można kupić sobie ewentualnie swoim bohaterom. Chyba dobrze kombinuję?

Miauczenie we Florisie przy poruszaniu się po mapie świata to raczej dźwięk startującego pojazdu kosmicznego. Denerwujące to i całkowicie niepotrzebnie wprowadzone.

Tak dla pewności kieruję jeszcze pytanie do grających na Floris Basic Mode- czy to prawda, że po zainstalowaniu moda trzeba jeszcze grzebać w plikach 'add to item_kinds1.txt' i 'add to module ini.txt' czy sama instalacja załatwia sprawę?
    Nie daje mi to spokoju dlatego, że w sklepach spotykam najczęściej "pierwotne" przedmioty...
    « Ostatnia zmiana: Października 20, 2011, 22:45:19 wysłana przez dayjah69 »

Offline huth

« Odpowiedź #6 dnia: Października 20, 2011, 23:53:30 »
    Z tego co jest napisane w instrukcji, to zależy czy używasz samego native 1.134(wtedy nic nie wpisaujesz, można grać od razu po skopiowaniu i nadpisaniu plików) czy starszego WB albo native z Diplomacy czy CC:
    (click to show/hide)

Poza tym ja nie jestem ekspertem, nie gram we florisa i odsyłam do wątku mu poświęconemu(chyba tam nie zajrzałes jeszcze) -> http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.0

Offline dayjah69

• Użytkownik
    • Bahrid Sultanate
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 23, 2011, 14:52:34 »
    Wątek znam. Pytam dlatego, że natrafiłem na taką informację:

"1. Make a backup of your native folder and any files that might be replaced by this mod, in case you might want to revert after the installation.

2. Copy all the directories you find in this pack to your main Mount & Blade Warband directory (Click yes to overwriting). In case you want to apply this to another mod than 'native', you should change the name.
    The files in your main game directory that are going to be overwritten, are the six logo's of the six different factions: from black & transparent ones they turn into coloured ones. This changes for all your mods!

3. Open the textfile 'add to item_kinds1.txt', add the 1128 item lines to your item_kinds1.txt and raise the number on top of it with 1128.

4. Open the textfile 'add to module ini.txt' and follow the instructions in there.

5. You're ready to go!"

Pochodzi z
    http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=137590

Czyli należałoby coś jednak grzebać w plikach. Brak jest wszystkich tekstur, które to powinny znajdować się w packu (chodzi mi głównie o te z OSP Indo-Persian Armor Pack v1.2- nie pojawiły się w sklepie).

Offline huth

« Odpowiedź #8 dnia: Października 23, 2011, 23:08:54 »
    Ale to jest stary wątek!
    Tu jest właściwyt: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,148140.0.html

Offline dayjah69

• Użytkownik
    • Bahrid Sultanate
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 25, 2011, 21:55:49 »
    No ok... czyli samo wypakowanie Florisa do folderu Modules załatwia sprawę? Mam wersję 1.143.
    Lubię kiedy sprawa jest wyłożona jak ta kawa na ławę- nie mam problemu z rozumieniem tekstu ale lubię konkretne odpowiedzi.
    Taki system zero jedynkowy:)

Pozdrawiam

Offline huth

« Odpowiedź #10 dnia: Października 26, 2011, 12:59:22 »
    hmm, no tak właściwie Floris jest na 1.134, a nie 1.143, ale ludzie grają na tej drugiej też, tylko że wtedy mają te błędy związane ze sklepami i handlem...(brak butów i rękawic w sklepach itp.),  takj jak to jest w każdym module zrobionym na 1.134, a granym na 1.143. Możesz bezproblemowo zainstalować WB 1.134(oczywiście w inne miejsce :P

W każdym razie instalacja Floris Basic tak wygląda, jeśli wgrywasz ją na czysty native - kopiujesz pliki i gotowe. Aha i przy pierwszej zmianie z native na floris i uruchomieniu moda nie będzieszz miał muzyki albo będziesz miał starą, to jest normalne, wystarczy wyjść z gry i jeszcze raz włączyć.
    « Ostatnia zmiana: Października 26, 2011, 13:17:29 wysłana przez HUtH »

Offline mmc7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 26, 2011, 18:41:01 »
    Ja gram na modzie ISI, już przy instalacji wyskoczył ten komunikat, że działa z wersją 1.136 - to bardzo fajny mod, a raczej może dodatek rozszerzający nieco podstawkę. Serio nie da się zrobić z tymi dziwnymi błędami (jak wspomniałeś, brak rękawic i butów) co jest śmieszne, bo chyba przez 2 tygodnie było wszystko git (w grze).

Offline dayjah69

• Użytkownik
    • Bahrid Sultanate
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 27, 2011, 08:51:43 »
    Możesz bezproblemowo zainstalować WB 1.134(oczywiście w inne miejsce :P

O jakim innym miejscu mówisz?

Offline huth

« Odpowiedź #13 dnia: Października 27, 2011, 16:06:54 »
    No że nie do tej samej lokalizacji, w której masz zainstalowaną wersję 1.143 :P To jest chyba oczywiste, bo by sie wtedy nadpisało i popsuło