Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Opowiadanko Arthasana  (Przeczytany 1498 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    Opowiadanko Arthasana
    « dnia: Października 17, 2011, 22:34:08 »
    Ostatnio jako zadanie domowe pisaliśmy opowiadanie. Wpadłem na pomysł, aby się z wami podzielić tym tworem, choć z pewnością nie dorównuje on swoim poziomem do dzieł niektórych użytkowników;)

(click to show/hide)

Dziękuję za przeczytanie;)

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Opowiadanko Arthasana
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 19, 2011, 23:20:29 »
    Hmm, powiem, że nawet ciekawe, jednak jest jeden minus, czy może nawet dwa. Jest krótkie i za mało hmm rozszerzeń sytuacji. Bo napisałeś to tak, że w każdym prawie kolejnym zdaniu zmienia się obraz, cała scena, jedynie końcówka wyszła Ci nawet dobrze. Jednak nie będę tu Ci wytykiwał palcem, bo sam nie lepszy w pisaniu jestem. Plus tego krótkiego opowiadania jest to, że ciekawe czasy wybrałeś, bardzo interesują mnie lata II wojny światowej, więc dla Ciebie za to wielki plus. :)

Pozdrawiam
    Theoden.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 22, 2011, 23:37:29 »
    Niestety, nauczycielka wymyśliła sobie ograniczenie do 2 stron A4, nie mogłem więcej zmieścić...

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 23, 2011, 00:26:51 »
    Ja również miałem niedawno zadanko domowe, machnąłem w 15 minut i okazało się, że dostałem szóstkę, mimo iż nauczycielka mówiła, iż znajduję się to w podstawie programowej i nie powinna dawać szóstek.

Co do opowiadania, dobre lecz oczywiście zawsze ciężko się wypowiadać o takich krótkich utworach fabularnych, co innego jeżeli mówimy o materiałach naukowych, jedno co bym dodał, że sytuacja pana Bernarda przypomina mi początek filmu pt. "Bękarty wojny" ;).
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl