Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Przydział adminów i moderatorów.  (Przeczytany 10130 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Przydział adminów i moderatorów.
    « Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 29, 2012, 14:37:03 »
    Setebos wyczerpał temat.

Jeżeli ktoś twierdzi, że jest inaczej, droga wolna, założenie forum nic nie kosztuje. Tak czy inaczej, wracam do roboty i tak jak mówiłem, na forum  jest regulamin. Userzy mają go przestrzegać i radzę się zapoznać z nim uważnie, bo administratorzy oraz moderatorzy będą go egzekwować z całą surowością. Przynajmniej ja. Ostrzegam z góry, aby nie było niedomówień. Radzę też zwracać uwagę na ortografię i gramatykę, bo kiedyś i za to sypały się bany. Analfabetów nie tolerujemy i nie, nie mówię tu o braku polskich liter itp. Na to nie zwracam uwagi, mówię o wyraźnych ortografach. Tak samo wszelkie kłótnie będą kończone i nagradzane banami/ warnami. Wystarczy że taką znajdę lub ktoś mi ją zgłosi. (moderatorzy działowi, pamiętajcie)

Pozdrawiam
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Nowi moderatorzy2
    « Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 29, 2012, 16:05:32 »
    Dodam rowniez, ze Aharo dostal do opieki takze dzial klanow warband

Uznam to za kiepski żart. Cieszy powrót Alkhadiasa, myślę że Huth też da sobie radę ale Aharo?

Niżej umieściłem trochę cytatów tego pana z ostatnich trzech miesięcy. Dłużej nie dałem rady bo mnie głowa zaczęła boleć...przede wszystkim chciałbym zapytać na jakiej podstawie przyjmuje się prowokatora, kłótliwego dzieciaka i spamera w jednym na moderatora? Przecież cudem jest że ten gość nie zarobił kilku ostów za spam. Jak ktoś taki może być moderatorem? Rozumiem powierzenie mu facebooka, ta platforma nie wymaga szczególnej odpowiedzialności, rozumiem WotR bo siedzi w tym dość głęboko ale Warband? Lekka przesada. Gość któremu daliście rangę moderatora dowodzi małym klanikiem złożonym z dzieci w jego wieku i prowadzi jakieś prywatne wojenki na serwerach których niejednokrotnie byłem świadkiem. Kiedyś na forum ludziom poniżej 13 roku życia odradzało się rejestrację, dziś przyjmuje się takich na moderatorów. Nie rozumiem...na jakiej podstawie taka osoba jak Aharo została przyjęta do tego grona...moderatorzy w działach klanowych byli mniej lub bardziej obiektywni, ale żaden z nich nie był głupi. Z tego co widzę czasy się zmieniają...

(click to show/hide)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: Odp: Nowi moderatorzy2
    « Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 29, 2012, 16:19:57 »
    Nie oceniaj ciasta przed jego zrobieniem. Za dwa tygodnie napiszesz co będziesz chciał, ale póki co widzę że to ty piszesz jakieś bzdury. Namęczyłeś się i powklejałeś cytaty które są według Ciebie zaliczane do spamu. Mnie to nie obchodzi co sobie myślicie, mam zamiar pokazać że się mylisz i udowodnię Ci że nie masz racji.

Co do klanu to jest jedna osoba która może ma lat 14. Mamy w klanie ludzi głównie powyżej 16 roku życia i ocenianie na ślepo jest żenujące.

Myślcie co uważacie, ale mam nadzieję że administracja najpierw da możliwość wykazania się. Dziękuję i pozdrawiam.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 29, 2012, 16:20:44 »
    Argalebie, resztę dyskusji prowadź w drugim temacie. Na tego posta odpowiem tutaj.

Tak, masz rację. Przyjmowanie na stanowisko moderatora, choćby działowego, kogoś kto jest prowokatorem, trollem i spamerem jest nie na miejscu. Tak, to prawda. Prawdą jest również, że kiedyś na forum ludziom poniżej 13 roku życia nie ułatwialiśmy egzystencji. Jeżeli o mnie chodzi nadal bym nie ułatwiał i nie będę tego robił. Prawdą może być nawet i to, że Aharo ma klanik dzieciaków i prowadzi wojenki na serwerach... ale to co się dzieje na serwerach nie ma znaczenia tutaj, na forum.

Przeczytałem sobie te cytaty, które podałeś i stwierdzam, że nie prezentują one niczego nad podziw złego czy nagannego. Takie cytaty mogę wyciągnąć z konta praktycznie każdego użytkownika. Uwierz mi, że na forum w ciągu tych wszystkich lat widziałem wielu spamerów i to, co tutaj zacytowałeś nie jest niczym złym. Na podstawie cytatów, nie powiedziałbym, że Aharo się nie nadaje. Faktem jest, że miał ostrzeżenie. W dalszym ciągu je ma i ono nie zniknęło i zapewne nie zniknie. Czepiasz się niewłaściwej osoby. Aharo może i nie jest idealnym userem, ale przynajmniej sam wyraża ochotę to współpracy i pomocy. Gdzie reszta? Gdzie inni userzy, naprawdę przeszkadzający na forum? Nie widzę chęci pomocy od nich. Z resztą chęć pomocy to nie wszystko. Nie każdy kto chce pomóc zostanie działowym. Według mnie Aharo się nadaje, a jak się nie spisze, to przecież nie musi być działowym, tak? Daj mu szansę i czekaj.

Tyle ode mnie, wszelkie odpowiedzi kierujcie w drugim wątku.

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 29, 2012, 16:24:09 »
    Może dlatego, że chciał? że wykazał inicjatywe? że zrobił dla forum więcej niż ciagle narzekanie jak tu jest do dupy i jak juz bardzo nie chce mi sie na forum wchodzic?

Dając mu moda na za dział klanów zastanawiałem się troche, czy to dobry pomysl, ale ostatecznie Aharo dostał range z zastrzezeniem, zeby działał obiektywnie i jak najlepiej. Bo czemu nie? Chciał szanse, dostal ja, a ja nie mam nic przeciwko, zeby dac mu się wykazać.

Natomiast jeżeli będą z tym jakies problemy, to zastanwoimy sie co dalej z tym zrobic
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 29, 2012, 16:35:32 »
    Przeniosłem posty do tego tematu.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 29, 2012, 16:43:13 »
    Zgodnie z prośbą.

Przeczytałem sobie te cytaty, które podałeś i stwierdzam, że nie prezentują one niczego nad podziw złego czy nagannego

Jasne że nie ma nic nagannego. Nie chcę dać mu w końcu bana;) Ale nie powiesz mi też że ktoś kto pisze takie rzeczy reprezentuje odpowiedni poziom by zostać moderatorem.

Tak, masz rację. Przyjmowanie na stanowisko moderatora, choćby działowego, kogoś kto jest prowokatorem, trollem i spamerem jest nie na miejscu. Tak, to prawda. Prawdą jest również, że kiedyś na forum ludziom poniżej 13 roku życia nie ułatwialiśmy egzystencji. Jeżeli o mnie chodzi nadal bym nie ułatwiał i nie będę tego robił. Prawdą może być nawet i to, że Aharo ma klanik dzieciaków i prowadzi wojenki na serwerach... ale to co się dzieje na serwerach nie ma znaczenia tutaj, na forum.

A mnie wydaje się że ma znaczenie. Bo ktoś kto reprezentuje na serwerach niski poziom nie stanie się z miejsca dobrym moderatorem. Charakteru i intelektu nie da się zmienić ot tak. Co do zarzutu że nie ma nikogo innego. Nie ma, ale czy to powód żeby wynajdować na moderatora kogoś takiego? Czy gdyby zaczęło brakować użytkowników, odbanowalibyście zbanowanych tylko po to żeby zwiększyć ilość userów? Nie widzę tu logiki. Czy zamiast szukać na siłę kogoś związanego z klanami na moderatora działu, nie lepiej wziąść kogoś z zewnątrz? Wyłonić osobę nadającą się na tę funkcję nie związaną z działem klanowym? Ktoś taki byłby o wiele bardziej obiektywny i wydaje mi się że spełniłby rolę lepiej niż pan z KoHu.

Nie oceniaj ciasta przed jego zrobieniem.

Oceniłem cię jako gościa związanego ze sceną. A to daje mi podstawy by stwierdzić że nie będziesz dobrym moderatorem. Po prostu. Nie wiem co w tym dziwnego.

Może dlatego, że chciał? że wykazał inicjatywe? że zrobił dla forum więcej niż ciagle narzekanie jak tu jest do dupy i jak juz bardzo nie chce mi sie na forum wchodzic?
    Dając mu moda na za dział klanów zastanawiałem się troche, czy to dobry pomysl, ale ostatecznie Aharo dostał range z zastrzezeniem, zeby działał obiektywnie i jak najlepiej. Bo czemu nie? Chciał szanse, dostal ja, a ja nie mam nic przeciwko, zeby dac mu się wykazać.

Czyli każdy kto chce ma szansę? Niezależnie od reputacji, zachowania i wieku? To na pewno dobra droga?

Nie rozumiem. Z jednej strony administracja pisze że nikt nas tu nie trzyma, że możemy sobie iść - sio...a z drugiej narzeka że brakuje chętnych. Jak dla mnie coś tu jest nie tak. Ciężko jest znaleźć chętnych skoro ludzi którzy widzą co się dzieje z forum perfidnie się zlewa.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 29, 2012, 16:51:33 »
    Brakuje chętnych. Według mnie ta wypowiedź była bardziej skierowana do Ciebie bo przecież to ty narzekasz na to, że ja dostałem działowego. Przecież sam się do tego nie palisz, ale narzekasz na podjętą decyzję to o to chodzi, o to że Ty nie zrobiłeś czegoś a masz pretensję do tego kto coś chce zrobić.

Proponuję byś nie oceniał mnie na stanowisku moderatora nim nie zacznę czegokolwiek robić, mam długoletni staż na kilku forach jako moderator znam się na tym od strony technicznej. Jeśli chodzi o zachowanie stronności w dziale Klany Warband to możesz być pewien, że nie będzie to miało dla mnie znacznie czy osoba będzie związana z moim klanem, czy będzie rzucać się na mój klan czy też na naszego "wroga". Nie ważne po jakiej stronie będzie dana osoba. Jeżeli ktoś taki złamie regulamin to ja zareaguję, to na razie tyle. Póki czegoś złego nie zrobię, a ktoś tego nie wypomni i nie zauważy to myślę że możesz zakończyć moje ocenianie na tej funkcji.

A tak na marginesie to chciałbym byś mi wysłał na PW (jeśli chcesz oczywiście) przykład mojego dziecinnego zachowania z serwerów bo jeśli takie były to z pewnością w ledwo dostrzegalnych ilościach... To tyle z mojej strony w tym temacie(póki co). Pozdrawiam

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 29, 2012, 16:53:25 »
    Argalebie,
    Sądząc po postach, które cytowałeś stwierdzam, że można dać mu szansę. Z resztą to soner decyduje.

Tak, może i zachowanie na serwerach ma znaczenie, biorąc pod uwagę ewentualne odzwierciedlenie tych zachowań na forum... ale póki to się nie stanie, nie możemy brać tego pod uwagę. Gdybyś znał mnie i moje poglądy poza forum, również nie powierzyłbyś mi moderatora na forum.

Oceniłeś Argalebie, dziękujemy, ale nic więcej nie zrobimy tylko dlatego, że Ty go oceniłeś.

Pomogę Ci zrozumieć... nikogo nie trzymamy tu na siłę, to prawda. Jak ktoś chce tu być i marudzić, to nie zabronimy. Jedynie zbanować możemy, jeżeli ktoś po prostu trolluje. Chcecie, to idźcie. Nie narzekamy na brak chętnych, ale jeżeli ktoś już został i chce pracować, to niech to robi, bardzo się to chwali. Zlewamy tylko wieczne marudy, nie wszystkich userów.

Wybacz, że nie cytuję wiadomości, ale mam mocno zdezelowany sprzęt i wolę po prostu szybko odpisać.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 29, 2012, 17:44:25 »
    Odbiegając od tematu Ahara. Alkhadiasie, piszesz, że
    Tak czy inaczej, wracam do roboty i tak jak mówiłem, na forum  jest regulamin. Userzy mają go przestrzegać i radzę się zapoznać z nim uważnie, bo administratorzy oraz moderatorzy będą go egzekwować z całą surowością.
    A czy ten sam regulamin nie obowiązuje adnimistracji? Czy jeśli coś w żaden sposób nie jest wspomniane w regulaminie to można to podciągać pod jego złamanie? Po co prawo, skoro nie określa wyraźnie co wolno a co nie? Bo którym punktem regulaminu usprawiedliwisz zamknięcie tematu MLP (wiem, uczepiłem się tego tematu, ale akurat on ładnie pokazuje o co chodzi, taki symbol, można powiedzieć)? I jak "dowolnie zinterpretujesz" punkty 4 i 7 żeby usprawiedliwić fakt, że Daedal wyzwał (jak wynika z ankiety) prawie 30% użytkowników od patologii, gejów i cip? Więc nie gadaj tutaj o przestrzeganiu regulaminu...
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 29, 2012, 18:09:31 »
    Próby udowodnienia, że administracja łamie regulamin i zaniża poziom forum, ah, jak ja to lubię. ;)

Otóż Drogi Raddeo odpowiem po kolei:
    Tak, ten regulamin obowiązuje wszystkich, łącznie z administracją.

Tak, coś co nie jest określone w regulaminie również może zostać podciągnięte pod jego złamanie. Już tłumaczę... w regulaminie jest punkt traktujący o obowiązującej netykiecie, postępowanie wbrew niej również może zostać ukarane. Ukarać można również na własny, zdrowy rozsądek zwyczajnie głupie, aczkolwiek nie opisane dokładniej zachowania. Podciągam to pod punkt 16 regulaminu. 

Regulamin, to nie prawo i nie musi określać dokładnie każdego zachowania, wypowiedzi, czy pierdnięcia userów. Od egzekwowania mamy moderatorów i administratorów, którzy ten regulamin stworzyli i mogą dokonywać w nim zmian, to oni dbają i decydują o przestrzeganiu regulaminu. Chcesz byśmy podali w regulaminie od A do Z jak masz się zachowywać? Nie sądzę. To jest zbiór zasad, nie instrukcja, a Ty nie jesteś dzieckiem by nie wiedzieć jak się zachowywać. Tak samo moderatorzy nie są przedszkolankami. Przykro mi, ale na forum nie obowiązują "kruczki prawne", które można obejść i myśleć że jest się cwanym.

Zamknięcie tego tematu usp... nie muszę niczego usprawiedliwiać, raczej uzasadniam punktami: 1, 3, 6, 16.

Zacytuj mi post Dedala, gdyż gdzieś mi umknął tekst o gejach i cipach, a co do patologii, to się zupełnie z nim zgadzam. Temat został zamknięty ze względu na offtop, a Dedal wypowiadał się cały czas kulturalnie. Nikogo również nie obrażał w tym temacie, a jedynie odnosił się do ogółu tego całego śmiesznego "ruchu", czy jak Wy to nazywacie. Obrazić, to prędzej ja Was mogę, więc kuce zostawmy za sobą. Z resztą z tego co widziałem Dedal nie obrażał, a prędzej stwierdzał fakty.

Jeżeli naprawdę czujesz się uciskany, to  zawsze możesz skorzystać z oficjalnych "tęczowych for".

Faktycznie, może zbyt często nawołuję do tego, ze są inne fora w necie, ale taka jest prawda.

Offline Setebos

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Możesz mnie znać jako: Dimitri lub Dimitri_Hawke
    « Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 29, 2012, 18:54:07 »
    Daedal wyzwał (jak wynika z ankiety) prawie 30% użytkowników

Dedal wspominał o 30 letnich gościach jarających się czymś takim, stwierdził nawet że "w Twoim wieku jest to normalne, dorastanie i te sprawy" (czy jakoś podobnie) w przypadku Raddeo. Wskaż mi ponad 30 letnich userów tego forum. A potem tych z nich którzy to oglądają. A potem stań przed lustrem i 30 razy (raz za każdy wskazany przez Ciebie procent) powiedz sobie że nie będziesz pisał niczego bez namysłu.

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 29, 2012, 20:22:23 »
    A granie w fantastyczne gry jest dojrzałe?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 29, 2012, 20:27:44 »
    Fantasy, czy to ksiazki, czy to filmy, czy gry moga czlowieka uczyc pewnych wartosci i uzmyslawiac pewne rzeczy, a kucyki? Robia z mezczyzn dziewczynki i lalusiow jak biber czy inne nie wiadomo co. Sam wybierz.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 29, 2012, 20:58:15 »
    Jakieś dowody na potwierdzenie tej tezy? Że niby kucyki robią z męzczyzn lalusiów? Jeszcze niedawno powszechnie uważano, że granie w gry w których występuje przemoc robi z ludzi morderców. A może masz jakieś dowody, że kucyki, jako bajka, nie zawierają w sobie owych "pewnych wartości"? Jeszcze cytat z shouta:
    Zeby nie bylo... niech kazdy oglada co mu sie podoba. Jezeli wyciaga z tego pozytywne dla siebie wartosci, to dobrze. Ale niech nie wykorzystuje tego do smiecenia na forum.
    I linki:
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=8960.0
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=10971.0

I jeszcze kilka:
    Niech każdy kibicuje komu mu się podoba, ale niech nie zaśmieca tym forum?
    Niech każdy rekonstruuje co mu się podoba, ale niech nie zaśmieca tym forum?
    Niech każdy czyta i ogląda co mu się podoba, ale niech nie zaśmieca tym forum?
    Niech każdy jeździ gdzie mu sie podoba, ale niech nie zaśmieca tym forum?
    Niech każdy szuka o jakim zakonie mu się podoba, ale niech nie zaśmieca tym forum?
    Niech każdy wciąga co mu się podoba, ale niech nie zaśmieca tym forum?
    Wisienka na torcie. Niech każdy pisze co mu się podoba, ale niech nie zaśmieca tym forum?

Sebestos, wiedziałem, że ktoś o tym napisze. Więc uznajmy, że obraził 30% użytkowników powyżej 20 lat. Dobrze? Masz statystyki odnośnie wieku użytkowników? Obliczylibyśmy ile procent całości obraził. A tak nawiasem, on mówił o ludziach 20+, nie 30. Rozumiem, że chciałeś pokazać jak baaardzo się myliłem. A teraz stań przed lustrem i powiedz sobie że nie będziesz pisał niczego bez namysłu.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"