Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem kampania  (Przeczytany 1778 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Exedras

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem kampania
    « dnia: Października 17, 2011, 18:27:47 »
    Cześć mam problem mianowicie szwedzi zajeli warszawe a ja od króla dostałem zadanie żeby ją odbic i tu jest problem musze zebrać szlachte ale żadna niechce się do mnie przyłączyć ;/ Pomagam im w walkach robie zadania a ta nic. Pozatym jak można zdobyć jednostke husarz ? I kiedy dostane swoją pierwszą wioske żeby na niej zarabiać? Oraz wysłałem gościa na uniwersytet w warszawie i odszedł z oddziału kiedy wróci ?
    « Ostatnia zmiana: Października 17, 2011, 20:22:32 wysłana przez Exedras »

Offline azpals

• Użytkownik
    Odp: Problem kampania
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 17, 2011, 20:16:54 »
    WIoske powynienes dostac odrazu od dojscia do jakiegos kraju. Husaria- Musisz należeć do rzeczpospolitej i ja małem tak:
    DOstałem zamek szwedzki Narwe wchodze w granizon patrze a tu 18 husarzy. I tak co 2 dni. A co do obbicia to idz sam.

Offline Exedras

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 17, 2011, 20:23:49 »
    Sam? Jak ? :S mam 108 max wojo i tak nie ulepszani na full a w warszawie 300+ więc jak mam iść sam? Wysłałem gościa na uczelnie w warszawie kiedy wróci? I jak z tymi szlachcicami gadac. Ogólnie staram dojśc do polski mam chyba +35 u króla ale musze zdobyć tą warszawe;/

@edit

Niby  1 szlachcic jest ze mna ale jak go wezwać ?
    « Ostatnia zmiana: Października 17, 2011, 21:22:01 wysłana przez Exedras »

Offline Exedras

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 18, 2011, 17:15:59 »
    Pomoże ktoś ... Jak mam to wygrać ? Co zrobić z tą warszawą? Żaden szlachcic niechce do mnie dojść a sam nie wygram

Offline azpals

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 19, 2011, 15:33:30 »
    Zrób se przywódctwo na 10 albo zdobądz troche sławy i bierz jakichkolwiek ludzi.

Offline Madrian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 07, 2011, 12:02:40 »
    Pomoże ktoś ... Jak mam to wygrać ? Co zrobić z tą warszawą? Żaden szlachcic niechce do mnie dojść a sam nie wygram

No i co z tego, że ich tam więcej? To normalne.
    Ja z grupą 200 luda biję armię po 800+ wroga. Zamki z przewagą 1:3 też zdobywam.

Jak masz 100 ludzi, to będzie ciężko ale się da.
    Postaw na jakość armii. Miecznicy, strzelcy, najemnicy polscy lub europejscy na stopniu elita.
    100 chłopów 100 dragonów nie pokona, ale 100 mieczników to już inna bajka.

Sam się dobrze uzbrój, w broń dwuręczną i dobrą, szybkostrzelną broń o dużej celności z kulami +5.
    Polecam pistolet dwulufowy holenderski - na zamówienie u zbrojmistrza 126 000 złota. Ale jest tego wart.
    Trochę tańszy, ale też gorszy jest karabin dwulufowy - coś koło 80 000.

Mocna zbroja, jak cię nie stać na zamówienie czarnej i hełmu armet u płatnerzy, to zbroje rajtarską lub husarską w zamkach szwedzkich i polskich. Hełm do kompletu.

Wyrąb pierwszy miejsce na murach, żeby ci nie zabijali ludzi pojedynczo. Najlepiej wysadź mury miną.
    Kiedy już twoi wpadną do zamku, stań z boku i bronią palną wybijaj kolejnych wrogów. Skup się na słabszych jednostkach, które padają od jednego strzału. Mniej wrogów to mniej celów i mniejsze obrażenia dla twoich ludzi.
    Kiedy skończy się amunicja, atakuj wrogów, którzy biją się z twoimi ludźmi, z boku lub od tyłu. Sam nie będziesz atakowany.
    Ważne byś wytrzymał jak najdłużej i ubił jak najwięcej wrogów. Kiedy zaczyna być niewesoło - wycofaj się, odpocznij i zaatakuj ponownie.

Wytrenuj wysoką wartość umiejętności "chirurgia" - twoi ludzie będą tylko ranieni i po odpoczynku wrócą do bitwy.
    Pozostałe opcje medyczne też warto mieć wysokie.

Żeby inni cię popierali potrzebna jest wysoka sława. Sławę najlepiej zdobywać właśnie na pokonywaniu przeciwników z przewagą liczebną. Ale z tą przewagą to lekki wałek - bo czy to będzie 300 chłopów na 100, czy 300 husarzy na 100 - sława rośnie tak samo.
    Dlatego wybieraj armie duże, ale liche jakościowo. Polecam Chanat i Kozaków do tłuczenia. Z Moskalami też w miarę łatwo idzie.
    Polska Piechota też się daje bić. Najtrudniej ze Szwedami, ale mają delikatnych strzelców. Jak ich wyeliminujesz to potem resztę łatwo rozstrzelać.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2011, 12:12:26 wysłana przez Madrian »

Offline ObczajTo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 13, 2011, 15:45:42 »
    Wioskę dostaniesz jak podbijesz Warszawę :) O  ile dobrze pamiętam bo pół roku temu jak nie rok temu przechodziłem tą kampanię.

I jeszcze jedno-Husarzy kupisz w centrum miasta

Pozdrawiam :0