Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Hidden & Dangerous 2  (Przeczytany 3904 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Swadians

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Hidden & Dangerous 2
    « dnia: Października 17, 2011, 16:45:31 »
    Witam! Chciałbym wam opowiedzieć o tej mało znanej lecz świetnej grze.

W Hidden & Dangerous 2 kierujemy 4 wybranymi przez siebie członkami grupy S.A.S . Jest pare trybów gry:

Kampania- Normalnie czyli gramy 4 żołnierzami i powolutku kryjąc się z karabinem i snajperką zabijamy niemców
    Kampania Samotny Wilk - prawie to samo co u góry ale: gramy SAMEMU. 1 żołnierz na armie niemców :).Tryb ten jest prawie nie do przejścia szczególnie na najwyższym stopniu trudności.
    Kampania-rzeź - gramy 4 żołnierzami i chodzi o to żeby nie tak jak w kampanii zrobić tylko misje wszystkie, lecz by zabić też wszystkich niemców na mapie.
    Pojedyńcza Misja - Tryb głównie używany gdy przejdziemy grę. Można sobie powtarzać misję i pobawić się (chodź zabawa w tej grze musi mieć i tak karabin w rękach :D)
    Pojedyńcza Misja Rzeź - tak samo jak zwykła pojedyńcza misja lecz musimy także wybić niemców na mapie

I oczywiście tryb MULTIPLAYER. Zabawa tam jest wspaniała :D. Można pojechać Jeepem z drużyną np. do wrogiej bazy wyskoczyć w ostatnim momencie przed czołgiem podłożyć ładunek wpaść do okopów i patrzeć jak biedacy explodują :D.Na multiplayer nie ma szans wygranej bez przyjaciół.Jest po prostu za trudno samemu ruszyć w bój, bez osłony jakiegoś snajpera lub człowieka z bazooką.Niestety multiplayer ma 3 wady:

- Bez znajomości języka angielskiego (chociaż większej podstawy) nie mamy po co grac bo na serwerach głównie są anglicy, a jak już jest jakiś polak to mało szans że się ujawni. Oczywiście jest parę polskich serwerów.
    -Nie ma zbytnio po co grać bez dodatku Drużyna Szabla (sabre squardon). Większość serwerów posiada mapy właśnie z tego dodatku.
    -Mało osób już gra.Prawie wszyscy zapominają o tej grze.Mam nadzieje że chociaż wy może zakupicie tą grę.

W grze jest około 10 pojazdów którymi możemy kierować.Może to nie dużo ale to nie jest przecież gra o wyścigach :D. Chodź czasem na multiplayer można zobaczyc ludzi co się ścigają Jeepami przez całą mapę :).Broni nie będę wymieniać bo jest ich mnóstwo.Najpopularniejsze to: Thompson, BAR, Spagin, DeLisle, oraz snajperki takie jak Enfield, Springfield lub Arisaka :).

I zapomniałem wspomnieć że Multiplayer posiada 4 albo i 5 trybów ( nie pamiętam dokładnie ) Są to:

-Deatchmatch - standarowo all vs all
    -Cele misji - Wykonujemy misje wraz ze swoją drużyną ( 1 śmierć to już do końca rundy jesteśmy martwi )
    -Okupacja - drużynowa nawalanka :). Chodzi głównie o zajęcie wszystkich flag przeciwników ale można także  po prostu się strzelać powolutku dążąc do flagi.
    -Są także serwery PvP - serwery te posiadają tylko 2 sloty czyli standarowy pojedynek. Najczęściej na nich jedynymi brońmy są : Granat, pistolet oraz snajperka.

Chyba tyle ale nie pamiętam do końca :).Mam nadzieję że kogoś zachęcę do gry w tą wspaniałą grę wojenną, a bardziej symulatora żołnierza.I jeszcze na koniec dodam że ta gra posiada na poziomie że tak to ujmę "masochisty" coś takiego: 1hit 1kill.Czyli idealna gra na trening polskich żołnierzy :D.
    « Ostatnia zmiana: Października 17, 2011, 16:48:38 wysłana przez Swadians »
    Hitler był zły ale Long Cat jest jeszcze gorszy...

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    Odp: Hidden & Dangerous 2
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 17, 2011, 16:54:26 »
    Znam znam. Fajna gra, polecam. H&D2 jak i dodatek, który nazywa się...
    (click to show/hide)
    o mam !
    Hidden and Dangerous 2: Sabre Squadron. Jak pisałem, polecam "dwójeczkę" jak i dodatek.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 17, 2011, 16:58:45 »
    Grałem spory czas temu, byłem w polsko-języcznych klanach. Najbardziej oblegane były serwery, które oferowały tryb podobny do battle w Warbandzie. Znudziła mi się gra, na silniku mafii 1, ogółem dziś polecam lepsze tytuły.

Offline Swadians

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 17, 2011, 17:02:12 »
    Czy chodzi o Okupacje? Jeśli tak to się zgadzam.Tam jest zawsze dużo osób ale to jest mało wymagający tryb bo każdy idzie pod ogień.Robi trochę Call Of Duty z Hiddena.. ja wole cele misji bo trzeba sporo namyśleć jak iść powoli i spokojnie aby nie zginąć od przypadkowej kulki.

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 17, 2011, 17:04:28 »
    Jedna z moich ulubionych gier "drugowojennych". Niesamowity klimat, ciekawe misje, genialna oprawa dźwiękowa i wspaniała jak na tamte czasy grafika.
    Wracałem do niej wiele razy.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 17, 2011, 17:15:08 »
    Swego czasu bardzo długo w nią grałem, jest znakomitą grą. Piękna grafika, ślicznie odwzorowane bronie, jaka radość była gdy kompletowaliśmy drużynę, udało nam się ukończyć kampanię bez strat, a którykolwiek z towarzyszy osiągnął 100% w strzelaniu. Miałem swoją wymarzoną drużynę:
    Andrew Harris
    Robert Jenkins
    Thomas Wright
    Siegfried Hirsch lub "Doc" Bennet
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 17, 2011, 17:22:22 »
    Gra jest świetna i przecudowna, ale ma jedno zastrzeżenie do opisu:
    Kampania Samotny Wilk - prawie to samo co u góry ale: gramy SAMEMU. 1 żołnierz na armie niemców :).Tryb ten jest prawie nie do przejścia szczególnie na najwyższym stopniu trudności.
    Prawie to za mało, ponieważ w poziomie trudniejszym niż normalny(chyba) nie ma dziennika jakiegoś Niemca, w misji na pierwszym lotnisku. Przez co nie można ukończyć jednej misji, która jest jedną z pierwszych. Szukałem wiele godzin w internecie gdzie jest ten dziennik i na wielu (anglojęzycznych) forach pisało mniej więcej coś takiego: "twórcy zapomnieli dodać". Więc się trochę dziwię że chociaż nie ma kodów, ani małej łatki do tak wspaniałej gry.

(click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Gra wymaga wiele myślenia i można się nią naprawdę pobawić, jak najbardziej ją polecam!

EDIT: Do Pana niżej: Myślałem że wszystkim kody nie działają, ale widocznie tylko mi albo coś źle robiłem.
    « Ostatnia zmiana: Października 18, 2011, 15:23:31 wysłana przez Dawidous »

Offline Swadians

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 17, 2011, 17:27:39 »
    Drogi Dawidousie:

Do gry istnieją kody ale po co używać? Potem jest naprawde łatwo i całą grę się przechodzi spacerkiem.A co do łatki to istnieje takowa ale trzeba się naprawdę długo namęczyć by ją znaleźć.