Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Współczesny Patriotyzm  (Przeczytany 7616 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Współczesny Patriotyzm
    « Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 07, 2008, 09:50:25 »
    niemcy też nie są tacy święci
    To znaczy, że popierasz ideę takich artykułów? Kolejny raz potwierdzasz, że mam wobec Ciebie słusznie wyrobioną opinię.

Offline Maroszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 07, 2008, 10:46:12 »
    Ja, ja, deutschland ist gut, Adi ist gut, wurst ist gut, ja ja, ich liebe deutschland.....

A tak na serio, to prawdziwi patrioci wymarli, albo żyją gdzieś na marginesie życia społecznego. Doprawdy, niektóre wypowiedzi mnie powalają, ale zgodzę się ze Szwejkiem, że nasz patriotyzm to nasze codzienne postawy, i nasze zwykłe życie. Pokazówki na kolejne rocznice śmierci papieża itp to tylko publiczny rytuał oczyszczenia, ot, pomodlę sie, popatrzę jak inni są ubrani, pójdę do domu a od jutra robie to co zwykle. Ot, pokazówka. Prawdziwy patriotyzm to był w Niemczech za Fryderyka Wielkiego, gdzie naród wygrał wojnę ze wszystkimi w koło i wyrósł na potęgę, która skończyła się dopiero po 2 wojnach światowych. To jest patriotyzm, kiedy wszyscy pracują dla wspólnego dobra i przestrzegają prawa (co w naszym kraju ani nie jest kultywowane, a i samo prawo polskie do tego nie zachęca), żyjąc sobie w szczęściu i spokoju, bo najwyższy stan spokoju i doskonałości to wtedy, gdy naród nie musi się interesować polityką......

Offline kania92

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 07, 2008, 11:09:08 »
    To znaczy, że popierasz ideę takich artykułów?
    nie
    Chociaż ich nie nawidze to nie oznacza że to popieram, pamiętam reklame media marktu jak to Polak podpierniczył spodnie
    teraz że zwinoł jakiegoś busa ze złomowiska. Czemu rząd nic nie zrobi z tą sprawą??!! Był też przypadek usa w znanym serialu jakiś tam aktor powiedział że polacy współpracowali z nazistami to musiała reagować polonia amerykańska a nasi politycy siedzieli cicho.
    Jeszcze kiedyś oskarżono nas że zabijaliśmy żydów podczas II wojny światowej i w tedy się pożądnie uśmiałem,
    my zabijaliśmy żydów??!! Przecież nasi dziadowie nieraz ich ratowali, w tedy nasz rzad coś tam poważnie powiedział.
    To była jedyna reakcja jaką pamiętam ze strony naszych polityków na zakłamanie polskiej historii
    Ten, kto nie szanuje i nie ceni przeszłości, nie jest godzien szacunku terażniejszości
    ani nie ma prawa do przyszłości.

Józef Piłsudski

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 07, 2008, 11:17:01 »
    Chociaż ich nie nawidze to nie oznacza że to popieram, pamiętam reklame media marktu jak to Polak podpierniczył spodnie
    teraz że zwinoł jakiegoś busa ze złomowiska. Czemu rząd nic nie zrobi z tą sprawą??!!
    Ja pier*ole może wypowiedzmy niemcom wojnę za obrazę majestatu. A niektórzy wybitni polscy politycy (Jaruś i Lesio Kaczyńscy) reagowali przecież bardzo żywiołowo jak w gazecie niemieckiej byli porównywani do kartofli (to takie coś co się je na obiad - dla niekumatych). Dlaczego do cholery uważasz, że ta reklama to takie wielkie wydarzenie? To co jak do mnie podejdzie niemiec i zapyta się mnie o drogę to mam mu dać w ryj dlatego, że jest niemcem i nie rozumiem co on do mnie szprecha? Weź się pierdolnij w łeb za takie poglądy i nie pisz więcej steku bzdur, bo na dłuższą metę robi się to niesmaczne.

Offline Maroszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 07, 2008, 11:20:14 »
    Co żeście się tak na Żydów uwzięli? Zasłaniacie się tym przy każdej okazji. A co do obrażania to Polacy, bądź co bądź mają wrodzony talent. Było jak było, jedni ratowali, drudzy wydawali Niemcom za 20 marek, a i tak wywalili wszystkich w 1968 roku, i na tym się Żydzi w Polsce skończyli.....

Offline kania92

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 09, 2008, 14:27:40 »
    Co żeście się tak na Żydów uwzięli?
    Czy ja coś na Żydów złego powiedzialem??

A niektórzy wybitni polscy politycy (Jaruś i Lesio Kaczyńscy) reagowali przecież bardzo żywiołowo jak w gazecie niemieckiej byli porównywani do kartofli
    a co ja napisałem
    To była jedyna reakcja jaką pamiętam ze strony naszych polityków

Dlaczego do cholery uważasz, że ta reklama to takie wielkie wydarzenie?
    ?? myślisz że ktoś coś napisze to to uważa za ważne wydarzenie??
    jakbym tak myślał to bym rozpisywał się po każdym forum
    i bym tym żył
    Weź się pierdolnij w łeb
    a ty naucz się czytać ze zrozumieniem, bo jakoś ci to nie wychodzi
    Ten, kto nie szanuje i nie ceni przeszłości, nie jest godzien szacunku terażniejszości
    ani nie ma prawa do przyszłości.

Józef Piłsudski