Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 3 problemy proszę o szybką pomoc :/  (Przeczytany 1899 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gordonus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    3 problemy proszę o szybką pomoc :/
    « dnia: Października 15, 2011, 18:50:17 »
    Witam. Niedawno zacząłem grać w native i mam 3 problemy ...

Pierwszy to obrażenia jakie otrzymuje od kusz . Są one wysokie wystarczy zaledwie  kilka strzałów i po mnie .Mam na sobie płytową zbroje skrzydlaty hełmi i jakieś tam buty i rękawice . Powiedzcie mi jak zmniejszyć obrażenia od nich bo nie mogę przez to atakować zamków rodhoków :/

Druga sprawa to wojsko . Gram khergitami i nie wiem jak ułożyć wojsko . Moja obecna taktyka to lansjerzy i kusznicy rodokow ew. kilka sióstr miecza i najemnych kuszników . Ta taktyka nie bardzo sprawca się w oblężeniach , tracę b.dużo kuszników i lansjerów . A więc  moje pytanie brzmi : jakie jednostki mam brać żeby łątwo i bez większych strat zdobywać zamki ?

Trzeci i ostatni problem to miasta . Krół khanatu dał mi 2 miasta : Praven po swadianach i Jelkale rodoków . Problem jest taki że mam bardzo małe czynsze i taryfy sięgają co najwyżej 1k denarów a przecież muszę z czegoś wojsko utrzymać :/ A więc pytanie brzmi : jak zwiększyć (o ile to możliwe) dochody z miast ?

Czekam na odpowiedz :)

Doczekam się jakiegoś postu ? ._.

Aha rozumiem . Czytając forum stwierdzam że większość z was umie komentować tylko spam ...
    « Ostatnia zmiana: Października 15, 2011, 19:14:04 wysłana przez Gordonus »

Offline Wandal

• Użytkownik
    Odp: 3 problemy proszę o szybką pomoc :/
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 15, 2011, 19:21:00 »
    Człowieku, czekałeś na odpowiedź 24 minuty i już bulwers, jak by Ci nie odpisywali tydzień. Spokojnie, spieszy Ci się gdzieś? Wyjdź na dwór.

1. Spróbuj zmniejszyć obrażenia zadawane graczowi w opcjach.
    2. Wg. mnie najlepiej na oblężeniach sprawdzają się Swadiańscy rycerze i Nordyccy Hurskale.
    3. Nie wiem, spróbuj podbudować relacje z miastem i zwiększyć umiejętność handel, lub weź Manrida do drużyny.

Offline Gordonus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 15, 2011, 19:43:55 »
    A gdzie znajdę tego manrida ? W opcjach miałem ustawione obrażenia na najmniejsze ;/
    « Ostatnia zmiana: Października 15, 2011, 19:46:58 wysłana przez Gordonus »

Offline Wandal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 15, 2011, 21:40:51 »
    Szukaj w tawernach, a obrażeń z kuszy już się zmniejszyć nie da, chyba że w plikach będziesz obniżać im skuteczność, ale nie znam się nie tym więc nie powiem Ci jak.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 15, 2011, 21:45:20 »
    Pierwszy sposób to tarcza. Drugi: nie pchaj sie na pałe jako pierwszy, ustaw kuszników żeby sprzątnęli ichnich kuszników, potem wysyłaj szmaciarzy... y Lansjerów, tak.
    (click to show/hide)

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 16, 2011, 20:22:26 »
    Prawda jest taka, że nie rób Lansjerów, tylko Doborowych Konnych Kuszników. Tak jak pisał Gregoriian, nie leć pierwszy, tylko chowaj się za swoimi żołdakami.

Offline HitMeAgain

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 26, 2011, 15:56:05 »
    2. Możesz dobrać kilkunastu rhodockich sierżantów, vaegirskich łuczników, i dużo więcej huskarli. Według mnie khergici bez koni do jak żołnierz bez karabinu. A więc (dla mnie) lansjerzy kompletnie się nie nadają na oblężenia zamków tak jak ich atakowanie. Najlepiej sprawdzają się na otwartych polach, na oblężeniach nie bardzo. To na tyle ode mnie. Powodzenia i pozdrowionka.
    Co do problemu nr. 3 oglądam różne filmiki na YT (YouTube) na jednym było gdy naciśniesz jednocześnie ctrl+~ (tylda) będziesz w posiadaniu różnych dodatkowych opcji  takich cheatów gdy weźmiesz zarządzanie ujrzysz różne komendy po angielsku z przedrostkiem CHEAT: jeśli kumasz angielszczyznę odnajdziesz komendę od odświeżenia listy NPC-tów wraz z ich miejscem przebywania. Sam osobiście nie korzystam z tej opcji, ponieważ zbyt to ułatwia grę i traci przez to na klimacie i trudności. Ponownie życzę powodzenia i pozdrawiam !
    « Ostatnia zmiana: Października 26, 2011, 16:09:20 wysłana przez HitMeAgain »
    92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 26, 2011, 18:40:21 »
    1. Spraw se tarczę, LOL.