Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nie mogę uruchowmic gier po zainstalowaniu windowsa.  (Przeczytany 1848 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dagoth

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Nie mogę uruchowmic gier po zainstalowaniu windowsa.
    « dnia: Marca 02, 2008, 21:30:29 »
    Zrobiłem już formata,zmieniłem sterowniki do karty graficznej i nic. Większość gier na kompie mi nie chodzi ba nawet niektóre programy się nie włączają. Pytałem już kilku ludzi ale nikt nie wie o co chodzi. Znajomy mi powiedział że może mam za słabego kompa ale nie możliwe żebym miał za kiepską kartę graficzną lub proca na odpalenie zwykłego programu.Zawsze jak chcę włączyć grę lub program wyświetla się błąd systemowy i mogę tylko wysłać raport o błędach albo go nie wysyłać.Niektóre gry które mi teraz nie chodzą wcześniej działały.Ostatnio kupiłem nowy procesor możliwe żeby od tego zepsuł mi się komputer?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2008, 19:28:59 wysłana przez Oktawian »

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Nie wysyłaj
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 02, 2008, 22:34:00 »
    Zrobiłem już formata,zmieniłem sterowniki do karty graficznej i nic. Większość gier na kompie mi nie chodzi ba nawet niektóre programy się nie włączają. Pytałem już kilku ludzi ale nikt nie wie o co chodzi. Znajomy mi powiedział że może mam za słabego kompa ale nie możliwe żebym miał za kiepską kartę graficzną lub proca na odpalenie zwykłego programu.Zawsze jak chcę włączyć grę lub program wyświetla się błąd systemowy i mogę tylko wysłać raport o błędach albo go nie wysyłać.Niektóre gry które mi teraz nie chodzą wcześniej działały.Ostatnio kupiłem nowy procesor możliwe żeby od tego zepsuł mi się komputer?

To może zainstaluj inną kopie windowsa.. w sensie z innej płytki. Spróbuj też inny system np. linux aby wyeliminować możliwość za slabego sprzętu. Jeżeli jednak to wina sprzętu to może zasilacz?

Offline dagoth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 02, 2008, 23:15:50 »
    Dzięki za odpowiedź.Może to pomoże.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 03, 2008, 09:43:16 »
    Jeżeli jednak to wina sprzętu to może zasilacz?
    Zasilacz raczej nie spowodowałby takich problemów. Raczej płyta, z której instalowałeś windowsa miała błędy. Zainstaluj windowsa z innej płyty. To powinno pomóc.

Offline dagoth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 03, 2008, 15:22:20 »
    Ok spróbuje.To moja ostatnia nadzieja.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 03, 2008, 16:33:31 »
    Jeżeli jednak to wina sprzętu to może zasilacz?
    Zasilacz raczej nie spowodowałby takich problemów.

Jeżeli płyta nie pomoże to najprawdopodobniej wina zasilacza miałem takie same objawy + błędy CRC. Stało się to dlatego że zrobiłem updata kompa i zostawiłem stary zasilacz który nie wyrabiał kupiłem mocniejszy i wszystko śmiga

Offline m1o1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 06, 2008, 18:17:02 »
    z zasilaczem to tylko w grach i programach graficznych (nawet w paint moze sie wysypac z powodu zasilacza XD)

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 06, 2008, 19:12:45 »
    z zasilaczem to tylko w grach i programach graficznych (nawet w paint moze sie wysypac z powodu zasilacza XD)
    Tu się nie zgodze nie tylko w programach graficznych. Ale czym program bardziej męczy kompa tym częsciej występują błędy.