Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Blokowanie jednostek (?)  (Przeczytany 1360 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wandal

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Blokowanie jednostek (?)
    « dnia: Października 13, 2011, 14:56:25 »
    Cześć, mam do was takie pytanie. Czy jest możliwość, aby zablokować daną jednostkę dla innych władców? Dajmy taki przykład - robię sobie nową jednostkę odchodzącą z drzewka rozwoju Nordów i nie chciałbym, aby któryś z Jarl'ów posiadał te jednostki, czy da się je jakoś zablokować dla innych?

Offline Mistafa Faghil

• Użytkownik
    Odp: Blokowanie jednostek (?)
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 13, 2011, 18:58:21 »
    W przypadku Norduw jak ta jednostka będzie od chodzić od huscarluw to i tak żadnemu lordowi się go nie uda zdobyć :] więc nie musisz niczego blokować xD

Offline Wandal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 13, 2011, 20:43:50 »
    Jednak wolałbym się ubezpieczyć.

Offline Wandal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 15, 2011, 11:18:20 »
    Odświeżam, naprawdę nikt nie wie o choćby istnieniu takiej możliwości? Wydaje mi się, że to coś na podstawie tworzenia nowej frakcji, jak blokuje się jednostki by powiedzmy lordowie np. Swadii, robili tylko jednostki Swadii.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 18, 2011, 19:31:28 »
    Najpierw sprawdź czy po jej dodaniu będą ją mieli. Z tego co pamiętam(a daaawno ostatnio grzebałem coś więcej niż nowe  jednostki/itemy) to to jakie lordowie mają jednostki jest ustalone w jednym skrypcie więc robiąc nową która nie będzie w tym skrypcie nie powinna być u tego lorda.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Krash

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 18, 2011, 19:36:23 »
    Jednostki są przypisane frakcjom w pliku party_templates. Jeżeli dana jednostka będzie ulepszeniem huscarli a nie jest dodana w tym pliku, to lordowie będą ją posiadać naprawdę rzadko. Chcąc się całkowicie zabezpieczyć musiałbyś stworzyć możliwość ulepszania huscarli np. w mieście, a nie jako bezpośrednie ulepszenie w drzewku.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 18, 2011, 19:44:02 »
    A właśnie, Wandal ty zamierzasz robić tą jednostkę jako taką którą można awansować z huskarla czy wogóle poza drzewkiem rozwoju. Wbrew pozorom to troche zmienia a raczej ułatwia sytuację.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Wandal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 20, 2011, 15:30:49 »
    Chciałem ją zrobić jako jednostkę awansującą z NP. Huskarli, bo nie potrafię robić własnych drzewek jednostek.