Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zrzekanie się lenna  (Przeczytany 1706 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zrzekanie się lenna
    « dnia: Października 12, 2011, 12:52:33 »
    Witam wszystkich.

Jestem nowym członkiem forum i mam pytanie. Czy można w jakiś sposób zrzec się swoich włości?
    Sprawa wygląda następująco: Zostałem mianowany na urząd marszałka, więc zwołałem kolegów i wspólnie przejęliśmy Narra i Dhirim, po czym powiadomiłem Sułtana, że chcę dostąpić zaszczytu zachowania miast dla siebie. Niestety, Emirów nie mogę przekonać do siebie, gdyż jestem "zbyt kontrowersyjny" i "muszę chwilę odczekać", a Sułtan jest tak zachłanny że Narra wziął dla siebie. Na otarcie łez rzucił mi pod nogi sakiewkę z marnymi 900 denarami patrząc na mnie krzywą miną niczym na stertę łajna i rzucił na odchodne "iż mam już byt wiele posiadłości" (3 wioski i samemu przejęty zamek) -_-

Pierwsza opcja czyli zrzec się wasalstwa i zatrzymanie tego co do mnie należy przyniosła marny skutek - utworzyło się nowe państwo (moje), które istniało ze... 2 dni, po czym Emirowie wpadli jak po ogień i zakończyło się moje panowanie.

Druga opcja czyli oddanie Sułtanowi tych miast nie wchodzi w rachubę. No chyba że po moim trupie, czyli patrz opcja pierwsza.

Stąd moje pytanie - istnieje jakiś sposób by zrzec się, przykładowo, tych 3 wiosek? Wtedy być może jedno z tych miast zostanie dla mnie.

Mam 5 perswazji, 770 reputacji, 35 honoru i 48 prawo do rządzenia.

Offline Wandal

• Użytkownik
    Odp: Zrzekanie się lenna
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 12, 2011, 14:29:20 »
    Taka opcja istnieje chyba tylko na Diplomacy Mod, możesz też zrzec się tych posiadłości, odwołując przysięgę wobec Sułtana, ale wtedy też będzie na Ciebie zły i rozpocznie się wojna.

Offline Emir

• Użytkownik
    Odp: Zrzekanie się lenna
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 12, 2011, 14:46:42 »
    Ok, pobawimy się tym modem. Rezultaty opublikuje dla potomnych :D Dziękuje za poradę.