Witam
i jeśli jucz był taki temat to bardzo przepraszam siedziałem cały wieczór i zbierałem informacje na ten temat ale nie znalazłem.
Grałem juz w mount end blade ale nie jestem w stanie odpowiedzieć sobie na te pytanie
1 Wiec proszę abyście mi napisali jak wybrać historie swojego bohatera
2 w co potem pakować w jakie umiejętności
3 jakich NPC miec w soim oddziale i w co im pakować
4 Do jakiej frakcji dołączyć na początek
Głównie chodzi mi o to żeby umiejetności mojego bohatera i NPC sie uzupełniamy np. bohater będzie miał rozwinięte szkolenie a słabo rozwinięte leczenie ran to NPC będzie miał dobrze rozwinięte leczenie ran a szkolenie słabo. Żeby wszystko było zbalansowane i żeby NPC nie odchodzili.
Ja chce po prostu zacząć tak, abym ustanowił sobie jakiś cel i do niego darzyć.
Prawdo podobnie będę chciał zebrać armie i potem założyć własne państwo a potem podbić cały świat :D
Ten temat morze być uniwersalny ponieważ osoba która chce sobie stworzyć idealną armie z bohatera i NPC plus armia nie beda musieli czytać godzinami po poszczególnych tematach jak przydzielać punkty kogo warto kogo nie warto zabrać do swojego oddziału itp.
TAKI IDEALNY START
DZIĘKI ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI
Po 1: Nie Mount end Blade tylko Mount&blade
Po 2: Pytasz się w co rozdać umiejętności, a potem piszesz że chcesz je zbalansować by każdy się uzupełniał(każdy był by dobry w czym innym), sam sobie odpowiadasz na swoje pytanie, skoro tak chcesz, to tak zrób, w czym problem ?
Po 3: chcesz ustanowić swój cel to go ustanów, jak ktoś za ciebie go ustanowi to nie będzie już twój cel, a podbicie wszystkiego to pomysł 90% grających w to.
Po 4: niema czegoś takiego jak armia idealna w M&B, każdy ma swoje mocne i słabe strony, a armia wymieszana = masowa dezercja.
Teraz mogę ci trochę pomóc
NPC możesz w sumie jakiego chcesz niema między nimi jakiś wielkich różnic, jest jedna nie którzy są szlachcicami i jeśli zostaną lordami, to inni lordowie nie będą się pruć o to że powołujesz byle kogo na lorda.
A z nielubieniem się NPC wystarczy zobaczyć jeden z linków podanych wyżej.
Radzę ci wymaxować perswazje jeśli chcesz potem posiadać swoje państwo, czasem dzięki temu nakłonisz kilku lordów więcej do swojego królestwa i pogodzisz ewentualny spór NPC w teamie.