Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rozpoczęcie, czyli kim był Twój ojciec  (Przeczytany 3618 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Chingis-Chan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Jedna strzała, jeden trup...
    Rozpoczęcie, czyli kim był Twój ojciec
    « dnia: Października 05, 2011, 15:43:25 »
    Trochę powęszyłem po forum, ale nic tego typu nie wpadło mi w ręce i nie rzuciło się w oczy.
    Otóż chodzi mi o tę "historię" opowiadaną na samym początku:
    1. Twój ojciec był:
    - ubogim arystokratą
    - podróżującym kupcem
    - doświadczonym wojownikiem
    - myśliwym
    - nomadem stepowym
    - złodziejem
    2. Spędziłeś swoją młodość jako:
    - sługą na dworze arystokraty
    - uczniem rzemieślnika
    - pomocnikiem w sklepie
    - dzieckiem ulicy
    - dzieckiem stepów
    3. Później zostałeś:
    - przedstawicielem szlachty
    - trubadurem
    - uczniem na uniwersytecie
    - domokrążcą
    - kowalem
    - kłusownikiem
    4. Powodem poszukiwania przygód jest:
    - osobista zemsta
    - utrata ukochanej
    - żądza przygód
    - wyrzucenie z domu
    - żądza pieniędzy i władzy

Nie wiem jak pkt 4, ale pozostałe mają wpływ na początkowe statystyki naszego herosa. Jako, iż jestem weteranem tej gry myślałem o tym, by zrobić dokładny opis, która opcja co daje i na co ma wpływ. Problem w tym, że podjętej decyzji nie można zmienić (nie ma przycisku "wstecz"), a w dodatku, żeby się zorientować, która opcja co dodała, trzeba by stworzyć ok 30 postaci i całkiem pokaźną kartotekę. Lecz może ktoś już próbował kombinacji np, żeby mieć potężny naciąg LUB potężny rzut, zamiast straconych 2 pktów w obu skillach na starcie.

Może to małe przegięcie, by się w to bawić, ale jestem ciekaw, czy da się od początku stworzyć "ukierunkowanego herosa".

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Rozpoczęcie, czyli kim był Twój ojciec
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 05, 2011, 15:58:37 »
    Trochę powęszyłem po forum, ale nic tego typu nie wpadło mi w ręce i nie rzuciło się w oczy.
    No to kiepsko albo za krótko (... albo i jedno i drugie) szukałeś :P

Nie wiem jak pkt 4, ale pozostałe mają wpływ na początkowe statystyki naszego herosa. Jako, iż jestem weteranem tej gry myślałem o tym, by zrobić dokładny opis, która opcja co daje i na co ma wpływ. Problem w tym, że podjętej decyzji nie można zmienić (nie ma przycisku "wstecz"), a w dodatku, żeby się zorientować, która opcja co dodała, trzeba by stworzyć ok 30 postaci i całkiem pokaźną kartotekę. Lecz może ktoś już próbował kombinacji np, żeby mieć potężny naciąg LUB potężny rzut, zamiast straconych 2 pktów w obu skillach na starcie.
    Pewnego dnia, komuś się nudziło i... nie... nie tworzył ponad 30 postaci, próbując różnych kombinacji, tylko odpalił Module System i stamtąd wygrzebał potrzebne mu dane...

Może to małe przegięcie, by się w to bawić, ale jestem ciekaw, czy da się od początku stworzyć "ukierunkowanego herosa".
    Dlaczego przegięcie? Toć to głupia gra...

Mu masz niezbędne linki do "poradników":
    Wątek na forum: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2933.0
    Nawet na stronę trafiło: http://www.mountblade.info/page/22

Pozdrawiam!

Offline Chingis-Chan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Jedna strzała, jeden trup...
    Odp: Rozpoczęcie, czyli kim był Twój ojciec
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 05, 2011, 16:29:30 »
    Dobra. Teraz mi trochę wstyd. Tak czy owak - dziękuję za odpowiedź.