Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brak serwerów  (Przeczytany 1337 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arya

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Brak serwerów
    « dnia: Września 25, 2011, 22:06:26 »
    Witam
    Nie widzę większości serwerów, a nawet jeśli jakieś się pojawią po dłuższym czasie to o pingu przekraczającym dopuszczalne standardy :/
    Do tej pory grałem w warbanda w moim "rodzinnym domu", wakacje się dla mnie skończyły i przyszedł czas żeby wrócić na studia. Korzystam tutaj z jakiejś osiedlowej sieci o nazwie "generacja".
    Nie ma mowy o jakimkolwiek błędzie związanym z samą grą lub jej ustawieniami bo mam ten sam komputer co zawsze.
    Mam oczywiście oryginał, chociaż swoją przygodę z warbandem zaczynałem od pirata i pamiętam że tutaj wszystko działało.
    W międzyczasie mieliśmy jakieś problemy z routerem z tego co pamiętam i to on moim zdaniem jest najbardziej prawdopodobną przyczyną problemu. Próbowałem wstępnie zmieniać jego ustawienia, na razie bez skutku.
    Proszę o pomoc. Wszelkie pomysły mile widziane;)

P.S.
    Tylko proszę bez wymieniania banałów, takich jak "czy na pewno masz ustawione wyszukiwanie serwerów w internecie", albo "czy zmieniałeś rgl_config use_secure_conection na 0" itp.

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    Odp: Brak serwerów
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 26, 2011, 00:00:28 »
    Ja niekiedy mam serwery, które mają podane za wysokie pingi np. IG normalnie mam 45 ping, a niekiedy pokazuje 70-80, a jak wchodze jest ok. Thranduil np. nie widzi serwerów katapulty. Pogadaj Inco może ci pomoże ;)
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline Arya

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 26, 2011, 10:06:30 »
    Z tych max 10 które mi się wyświetlają zazwyczaj pokazuje 400-600 pingu, a jak wchodzę to mam tylko 300:P ten internet jest dwa razy szybszy od tego którego używałem do tej pory, więc taka sytuacja nie powinna mieć miejsca...

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 26, 2011, 11:58:44 »
    Na twoim miejscu skontaktowałbym się z administracją sieci i przedstawił problem. Napisz jeszcze, czy przy pobieraniu plików, czy też przy sprawdzaniu prędkości nie ma podobnych "załamań" (może jakiś wirus?)...
    I jeszcze jedno - wynajmujesz stancję, czy pokój w akademiku?

To już lekko ekstremalne rozwiązanie.
    Ale skuteczne :>

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 26, 2011, 16:07:53 wysłana przez NIFN »

Offline Arya

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 26, 2011, 13:13:55 »
    Na twoim miejscu skontaktowałbym się z administracją sieci i przedstawił problem. Napisz jeszcze, czy przy pobieraniu plików, czy też przy sprawdzaniu prędkości nie ma podobnych "załamań" (może jakiś wirus?)...
    I jeszcze jedno - wynajmujesz stancję, czy pokój w akademiku?

Mam dzwonić do generacji i im powiedzieć że mi w warbandzie serwerów nie wykrywa?:P To już lekko ekstremalne rozwiązanie. Przy pobieraniu nie ma najmniejszych problemów z netem. Jak sprawdzam prędkość, zawsze pod te 2Mbit/s dochodzi. Mieszkania nie wynajmuję, bo jest można powiedzieć moje( jestem współwłaścicielem). Mieszkamy we trójkę, kabel od neta idzie z dachu do routera. Na wszystkich kompach nie wykrywa serwerów w MB, a nie mogę się podłączyć bezpośrednio do kabla z netem żeby sprawdzić czy to wina routera, bo pojawia się strona sieci i pisze coś o niewłaściwym adresie.

Offline Arya

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 27, 2011, 14:08:37 »
    UDAŁO SIĘ!!! Hurreyyy
    Wystarczyło się pobawić z routerem tak jak myślałem, zresetować, przywrócić domyślne ustawienia, usunąć wszelkie hasła itp.