Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zamek.  (Przeczytany 1280 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wandal

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zamek.
    « dnia: Września 25, 2011, 17:20:14 »
    Cześć, gram od jakiegoś czasu w Królestwie Nordów, ale zaczyna mi się nudzić, bo od jakiegoś czasu nie prowadzimy żadnych wojen, a moja armia jest już b. dobrze wyszkolona i jak na razie nie mogę mieć więcej ludzi. Zacząłem chodzić bezmyślnie po królestwie i zastanawiać się otóż : Czy jest możliwość przejęcia zamku królestwa na ten przykład Nordów, będąc ich wasalem i nie zrywając tej umowy?

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Zamek.
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 25, 2011, 18:35:01 »
    Nie da się. Musisz nie być najemnikiem (jeśli jesteś wasalem i samowolnie podbijesz obcy zamek, to może król Ci go da, ale nie liczyłbym na to).

Offline Wandal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 25, 2011, 20:03:40 »
    Ok, ale mam jeszcze jedno pytanko - Czy da się jakoś sprowokować wojnę? Bo mam z królestwem Vaegirów (nie wiem czy dobrze napisałem) relacje -6 (mój oddział), lecz nie chce wywoływać wojny, bo stracę honor i reputacje u króla.

I pytanko numer dwa - Co daje wbijanie reputacji w miastach i wsiach?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 25, 2011, 20:07:22 »
    Jest taki quest, z wywołaniem wojny. Musisz trochę się popytać u szlachty o zadanie, i gdy któryś zacznie truć, że nie podoba mu się polityka zewnętrzna Ragnara... Nie przerywaj mu. W końcu, po długim monologu, stwierdzi, że potrzebna jest wojna. Przytaknij, i zrób, co każe, a wojna wybuchnie wkrótce.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 25, 2011, 22:56:08 »
    Tyle, że państwo, którego karawanę napadasz, jest losowe. Lepiej jest po prostu najeżdżać wsie Vaegirów i czekać, aż ci wyślą wojsko na ziemie Nordów.

Offline Wandal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 30, 2011, 22:49:03 »
    Zrobię taki mały OFFTOP, żeby nie zakładać nowego tematu. Otóż, gdy co daje wysyłanie towarzyszy na "Zbieranie wsparcia"? Po powrocie nie dostaje żadnego prawa rządzenia, czy dodatkowych jednostek, więc po co to jest?