Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Assassins Brotherhood Mini mod  (Przeczytany 6799 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mitrundas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Assassins Brotherhood Mini mod
    « dnia: Września 21, 2011, 01:47:05 »

UPDATE: 22.09.2011
                                                                                               NOWE INFORMACJE !

ZAWIESZAM PRACE NAD MODEM! NIE WIEM CZY DO NICH WRÓCĘ!

Pamiętacie tych, którzy w imię swych a'la praw boskich łupili, grabili i niszczyli wioski, bo niejaki Bóg im każe?
    Wiedzcie że powrócili by grabić, palić i pogwałcać prawa Calradii. Powrócili by ją zdobyć...

Może od razu przejdę do sedna - prezentuję wam mod ASSASSINS BROTHERHOOD!
    Mod jest obecnie w fazach tworzenia i niewiele mógłbym wam pokazać, ale założyłem ten temat by motywował mnie do pracy nad modem i bym nie porzucił go po tygodniu czy dwóch.

Parę informacji:

Mod jest robiony pod Mount & Blade v. 1.011.
    Z tego co zauważyłem mało kto gra Veagirami. Jest to frakcja, która prócz tego że mieszka na śnieżnych pustkowiach, niczym się nie wyróżnia. Swadia - konnica, Rhodocy - włócznicy i kusznicy, Nordowie - ciężka piechota, Kherglici - Miotacze konni, Veagirowie - ???, są mieszanką wszystkich, tak więc pomyślałem by ich urozmaicić i zamienić w bractwo (nie zakon!) Asasynów, jednak bardziej upodobnionych do tych z realnego świata.
    Asasyni:
     Mają oni być specyficzną frakcją posiadającą na początku mało ziem i mało lordów (oczywiście lordowie nie będą mieli tytułów lordowskich) jednak z dość potężnym wojskiem i czymś znanym u asasynów - sprytem bitewnym. Postaram się ich balansować tak aby jednak pokonanie ich na początku sprawiało trudność ale z biegiem czasu szanse się wyrównają. Będą oni zwykłą siłą militarną, oczywiście dla frajdy dodam jakąś jednostkę poboczną jak Zabójca.

Główny wątek będzie opierał się na wojnie między Cesarstwem Swadiańskim i Bractwem Asasynów.

Nowe drzewko rozwoju najmeników dla Asasynów!

W planach:

(click to show/hide)

Legenda :

Zielony - wykonane
    Żółty - aktualnie trwają prace
    Czerwony - niewykonane

- Nowe formacje
    - Sceny ogromnych rozmiarów, wyróżniających każdą kulturę i opartych na średniowiecznych miastach.

- Wiele nowych modeli! Prócz nowych zbroi w stylu arabskim, europejskim i skandynawskim, pojawi się nowa forma hełmów - maski oraz zamiast tarcz można będzie trzymać sztandar (pojawią się chorąży dodający morale oddziałowi).

[color=yellow]- Epickie budowle i zachowany klimat.[/color]
    - Płonące strzały, zmieniony delikatnie mechanizm bitew, gwizdanie na konia.
    - Reteksturing tekstur z Native.
    - Zadanie/a fabularne.
    - Nowe bannery
    - Nowe wyglądy menu i ekranów ładowania.
    - Nowa muzyka, odgłosy i dźwięki w miarę możliwości.
    - Inne rzeczy!
    - Nowe jednostki
    - skupienie moda najbardziej na Cesarstwie i bractwie (swadii i asasynach)

Obecnie jestem w fazie pisania skryptów i robienia modeli/retekturingu. Postaram sie z tym uporać jak najszybciej jednak nie gwarantuje że bardzo prędko mod się pojawi.

SCREENY Z WERSJI ROBOCZEJ:
    (click to show/hide)

Wkrótce zademonstruję drzewko rozwoju najemników, nowe screeny (tym razem z nowymi modelami i gotową mapką), co zostało zmienione!

TEAM:
    (click to show/hide)

PRAWA DO MODA:
    (click to show/hide)

FAQ (pytania, które będziecie zadawać gdy mod wyjdzie :) )
    (click to show/hide)

Download
    (click to show/hide)

Póki co gotowe:
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Października 18, 2011, 20:58:55 wysłana przez Mitrundas »

Offline Maciek1105

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Assassins Brotherhood
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 21, 2011, 14:22:26 »
    Chyba wszystko co chcesz zrobić do moda zostało już zrobione. Zostaje Ci jedynie poprosić twórców innych modyfikacji o udostępnienie skryptów z nowymi formacjami/scenami/płonącymi strzałami a reszta to zmienione pancerze które z pewnością wykonasz. Mod nie będzie wiele zmieniał... To raczej będzie taki minimod z 1 zmienioną frakcją. Dzięki temu jednak jest większa szansa, że mod się ukaże w wersji finalnej. A tak wogule to dlaczego zwykłe M&B a nie Warband?
    Lepsza jest najgorsza prawda od najlepszego kłamstwa...

Offline Mitrundas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 21, 2011, 18:40:46 »
    Mini mod czy mod, powinien się ukazać, co do skryptów to kto powiedział że będę o nie prosił :D. Parę tutków i coś tam napiszę, choć na pewno parę skryptów pożyczę za zgodą autorów. Mod ukazuje się na podstawkę, ponieważ już na niej zacząłem robić a żeby nabyć warbanda muszę to zrobić przez steama, a obecnie dobrze mi się pracuje na podstawce. Może jak mod będzie się podobał to zrobię drugą wersję pod WB.

I mod będzie na początku mało zmieniał lecz jak go wydam, postaram się go jak najbardziej urozmaicić by jednak był to bardziej mod niż mini-mod.

Edit: @Down

Nie, Archimonde, nie zrobię Ci tej satysfakcji i wydam moda :). Może za parę miesięcy gdyż jestem początkujący a czasu za dużo nie mam, jednak go wydam!
    « Ostatnia zmiana: Września 21, 2011, 18:51:08 wysłana przez Mitrundas »

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 21, 2011, 18:47:43 »
    =_= Kolejny mod w stylu Archimonde. Ale się mnożą te moje klony ;) Powodzenia.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 21, 2011, 19:02:37 »
    =_= Kolejny mod w stylu Archimonde. Ale się mnożą te moje klony ;) Powodzenia.

a ja dalej nie wiem co to znaczy "Archimonde"

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 21, 2011, 19:08:38 »
    Za krótko na tym forum jesteś. Chodzi o to, że ja jeszcze żadnego moda nie dokończyłem, głównie z powodów technicznych. I powstało powiedzenie ,,Cały mod w Stylu Archimonde. Wielkie ambicje i jeszcze większe problemy".
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 21, 2011, 19:15:24 »
    Mod ma szanse na wydanie bo autor nie stara się od razu robić wielkiej modyfikacji a z rozmów na GG wygląda na całkiem porządną osobę.

Archi, rozumiem że ten mod też z tych samych powodów?
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 21, 2011, 19:20:30 »
    A żebyś qrna wiedział. M&B się na mnie obraziło -_-
    Jacek Piekara

Offline Mitrundas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 21, 2011, 19:30:40 »
    Dzięki, Rybopiotr. Tak jak powiedziałeś nie planuję zrobić moda od razu tylko wolnymi krokami, opanowując Blendera coraz bardziej, teraz głównie pracuję nad mapą i skryptami.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 21, 2011, 19:38:35 »
    Mam nadzieję że będzie chociaż parenaście twoich własnych modeli a nie samo OSP :P

Archimonde, naprawdę takiego moda można zrobić w parę godzin więc albo jesteś leniwy albo masz wieeelkiego pecha.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Mitrundas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 22, 2011, 19:16:20 »
    UPDATE 22.09.2011 !

Offline Mitrundas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 27, 2011, 19:22:40 »
    Robię ten update byście nie pomyśleli że zakończyłem, porzuciłem prace nad modem, więc:

UPDATE 27.09.2011

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    Odp: Assassins Brotherhood Mini mod
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 27, 2011, 21:48:15 »
    Czyli jednak mod w stylu Archimonde :D
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Mitrundas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 28, 2011, 21:54:39 »
    Ja mówiłem że mod się szybko nie ukażę, jednak nadal nad nim pracuję, tylko nie aktualizowałem od paru dni pierwszego postu, nie dodałem screenów. Póki co jestem w fazie nauki modelingu, by umieć zrobić turbany, hełmy na styl, arabski, etc.

Offline Mitrundas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 01, 2011, 22:46:14 »
    Więc, parę informacji, może jakiś ktoś śledzi ten temat...

1. Zaczynam edytować sceny by zamiast śniegu był piach.
    2. Wszystko co ze skryptami (Module Systemem) związane prawie zakończone więc można dopracować, poniższe rzeczy.
    3. Zmienione imiona lordów na arabskie, pozostaje tylko zmienić im ekwipunek.
    4. Trwają prace nad małymi bugami - nad niewczytywaniem się skinów, resetowaniem drzewka rozwoju asasynów po kompilacji oraz nad bugami mapki.
    5. Póki co w becie nie będzie ani jednego modelu, będą jedynie nowe/zedytowane skrypty, zmieniony wygląd mapki na wschodzie, nowe drzewka rozwoju, zmieniony ekwipunek, imiona i twarze lordów jak i żołnierzy. Nowe nazwy miast, itp.

Download powinien się ukazać wkrótce!

Co przewidywane w pełnej, finalnej wersji:

1. Podreperowana mechanika walki
    2. Być może zmienione lub poprawione animacje, nowe modele
    3. Zmieniony wygląd menu i ekranów ładowania
    4. Nowe skrypty typu: płonące strzały, prace w miastach
    5. Zmiany kosmetyczne

(click to show/hide)