UPDATE: 22.09.2011 NOWE INFORMACJE !
ZAWIESZAM PRACE NAD MODEM! NIE WIEM CZY DO NICH WRÓCĘ!Pamiętacie tych, którzy w imię swych a'la praw boskich łupili, grabili i niszczyli wioski, bo niejaki Bóg im każe?
Wiedzcie że powrócili by grabić, palić i pogwałcać prawa Calradii. Powrócili by ją zdobyć... Może od razu przejdę do sedna - prezentuję wam mod
ASSASSINS BROTHERHOOD!Mod jest obecnie w fazach tworzenia i niewiele mógłbym wam pokazać, ale założyłem ten temat by motywował mnie do pracy nad modem i bym nie porzucił go po tygodniu czy dwóch.
Parę informacji:
Mod jest robiony pod Mount & Blade v. 1.011.
Z tego co zauważyłem mało kto gra Veagirami. Jest to frakcja, która prócz tego że mieszka na śnieżnych pustkowiach, niczym się nie wyróżnia. Swadia - konnica, Rhodocy - włócznicy i kusznicy, Nordowie - ciężka piechota, Kherglici - Miotacze konni, Veagirowie - ???, są mieszanką wszystkich, tak więc pomyślałem by ich urozmaicić i zamienić w bractwo (nie zakon!) Asasynów, jednak bardziej upodobnionych do tych z realnego świata.
Asasyni:
Mają oni być specyficzną frakcją posiadającą na początku mało ziem i mało lordów (oczywiście lordowie nie będą mieli tytułów lordowskich) jednak z dość potężnym wojskiem i czymś znanym u asasynów - sprytem bitewnym. Postaram się ich balansować tak aby jednak pokonanie ich na początku sprawiało trudność ale z biegiem czasu szanse się wyrównają. Będą oni zwykłą siłą militarną, oczywiście dla frajdy dodam jakąś jednostkę poboczną jak Zabójca.
Główny wątek będzie opierał się na wojnie między Cesarstwem Swadiańskim i Bractwem Asasynów.
Nowe drzewko rozwoju najmeników dla Asasynów!
W planach:
Przepraszam tu adminów za użycie kolorów
Legenda :Zielony - wykonane
Żółty - aktualnie trwają prace
Czerwony - niewykonane
- Nowe formacje
- Sceny ogromnych rozmiarów, wyróżniających każdą kulturę i opartych na średniowiecznych miastach.- Wiele nowych modeli! Prócz nowych zbroi w stylu arabskim, europejskim i skandynawskim, pojawi się nowa forma hełmów - maski oraz zamiast tarcz można będzie trzymać sztandar (pojawią się chorąży dodający morale oddziałowi).
[
color=yellow]- Epickie budowle i zachowany klimat.[/color]- Płonące strzały, zmieniony delikatnie mechanizm bitew, gwizdanie na konia. - Reteksturing tekstur z Native.- Zadanie/a fabularne.- Nowe bannery- Nowe wyglądy menu i ekranów ładowania.- Nowa muzyka, odgłosy i dźwięki w miarę możliwości.- Inne rzeczy!- Nowe jednostki
- skupienie moda najbardziej na Cesarstwie i bractwie (swadii i asasynach)Obecnie jestem w fazie pisania skryptów i robienia modeli
/retekturingu. Postaram sie z tym uporać jak najszybciej jednak nie gwarantuje że bardzo prędko mod się pojawi.
SCREENY Z WERSJI ROBOCZEJ:Wkrótce zademonstruję drzewko rozwoju najemników, nowe screeny (tym razem z nowymi modelami i gotową mapką), co zostało zmienione!TEAM:Mitrundas -> skrypty, grafika, muzyka, świat gry, Team Lider.
Jeżeli chcesz by twój nick pojawił się tutaj pisz na PW! Szukam ludzi chcących dołączyć do teamu tworzącego moda, więcej dowiesz się ode mnie na PW.
PRAWA DO MODA:
Zastrzegam sobie prawa do moich autorskich pomysłów do moda oraz do wszelkiej autorskiej zawartości, nie kopiuj niczego co w nim zawarte bez mojej zgody, Dziękuję!
FAQ (pytania, które będziecie zadawać gdy mod wyjdzie :) )
1. Dlaczego na początku rekruci mają tylko kije, są bez butów, są słabi, bo tylko ogłuszają przeciwników?
- W queście fabularnym będzie można dowiedzieć się dlaczego od mistrza asasynów, ponieważ to rekruci i według zasad bractwa, Ci co chcą dołączyć do armii jakiejkolwiek a są ludnością z terenów bractwa, musza najpierw przejść próbę - przeżyć bitwę w nędznej zbroi i broni, by się zahartować.
2. Czemu najsilniejszy pancerz u asasynów jest taki słaby ?!
- Ponieważ asasyni to frakcja z lekką piechotą i konnicą, nie bój się, bo gdy jesteś dobrym graczem to z setką asasynów pokonasz pięćset huskrali nordyckich!
3. Dlaczego ten model jest brzydki a ta tekstura krzywa?
- Bo nie jestem dobrym grafikiem...
4. Czemu w becie nie ma nowych scen, tych obiecywanych ogromnych?
- Wszystko w swoim czasie.
Download
Poczekaj aż się ukarze! ;)
Póki co gotowe:
- Zedytowana mapka.
- Nowe drzewko rozwoju najemników bractwa, zmieniony ich ekwipunek.
- Dodana nowa lokacja - Fishing village.
- Zmienione nazwy miast, lordów bractwa.
- Zmniejszanie ziem bractwa i innych frakcji kosztem Cesarstwa Swadiańskiego.
- Przemyślałem też już mechanikę, jak ją zmienić, itp.
- Jestem w trakcie nauki skryptów, edytowania ich oraz szukania nowych od innych autorów.
- Zadanie główne jest ułożone, wystarczy je tylko/AŻ wpleść w rozrywkę.