Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Instalowanie gotowych modeli "OSP" i sklepy  (Przeczytany 1031 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Axes

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Instalowanie gotowych modeli "OSP" i sklepy
    « dnia: Września 19, 2011, 16:13:22 »
    Witam! Mam pewien problem polegający na instalacji modeli tzw OSP - Open Source Project. Instrukcja każe wrzucić pliki Resource i Textures do moda i w module.ini wrzucić linijkę : load_mod_resource = ....
    Tak też robie. Potem trzeba skopiować jakiś tekst do item_kinds.txt co też robie oczywiście zostawiając item_end na końcu. Jednak po uruchomieniu nowej gry tych przedmiotów nie ma w sklepie. Prosiłbym o wytłumaczenie co robie źle lub o więcej informacji.
    P.S Jeden przedmiot znalazłem u handlarza ale to jeden na ok. 30. Próbowałem je także dać jakimś postaciom jednak gra się crashuje przy włączaniu New Game. Dodam że instalowałem 15th century weapons i narf tradicional armour pack. A mod to Native Mod Compilation 0.9v, w którym nie ma żadnych nowych itemów dodanych.
    Pozdrawiam

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    Odp: Instalowanie gotowych modeli "OSP" i sklepy
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 19, 2011, 16:36:46 »
    Musisz poczekać 24 godziny w grze. Niektóre przedmioty mogą też domyślnie nie mieć ustawionej flagi itp_merchandise, to musiałbyś ściągnąć item editor, albo bawić się z plikami .txt.

@Down Abundance nie adbuance.
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2011, 16:58:36 wysłana przez Zizka »
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Axes

• Użytkownik
    Odp: Instalowanie gotowych modeli "OSP" i sklepy
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 19, 2011, 16:42:27 »
    @up Item editorem sprawdzałem flagę merchandise i ustawiona "Abundance" które odpowiada za "popularność" przedmiotu na 100 czyli jak każdy inny item. Ale sprawdze ze "tydzien" gry może coś da. Poczekałem i nic  ;/
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2011, 19:21:43 wysłana przez Axes »