Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem ze zmianą frakcji w moim królestwie  (Przeczytany 1349 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline daro5555

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem ze zmianą frakcji w moim królestwie
    « dnia: Września 15, 2011, 13:25:00 »
    Witam. Mam problem ze zmianą frakcji w moim królestwie .Mam dodatek Floris expanded mod pack 2.4, przejąłem wszystkie zamki i miasta swadi i wyłapałem wszystkich lordów , chcę teraz rekrutować w moich zamkach jednostki vaegirów ale jak rozmawiam z gościem w jednym z zamków i zmieniam kulturę to strażnicy zmieniają się na jednostki vaegirów ,ale dalej można rekrutować domyślnie jednostki tylko swadii .Czekałem pare tygodni i dalej tak samo.Jak zrobie towarzysza moim wasalem i dam mu zamek to on też rekrutuje jednostki swad. Nie wiem o co chodzi, proszę o pomoc.
    pozdrawiam

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Problem ze zmianą frakcji w moim królestwie
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 15, 2011, 13:41:55 »
    Dlaczego ludzie zakąszają tematy z pytaniami dotyczącymi moda w dziale do podstawki?

Co do pytania...
    Trudno spodziewać się, że z wiosek należących do swadii, nagle zaczną wypełzać vaegirowie... W podstawce takie rzeczy są raczej niemożliwe (wszak to rodowici mieszkańcy).
    Oprócz wielu pierdół i rozwiązań, Floris jest jednak mocno zabugowanym modem (bardziej niż Native), więc może ta opcja nie działać prawidłowo, albo (co jest bardziej prawdopodobne) potrzeba więcej czasu, nim wpływy vaegirskie wyprą swadian...
    Przejmij jakieś włości vaegirów i sprawdź, czy z nich czasami swadianie wychodzą.

Pozdrawiam!

Offline daro5555

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 15, 2011, 13:54:53 »
    Inny zamek którejkolwiek frakcji zdobędę to i tak wojo swadi da się tylko rekrutować a jak moje zamki do waegirów dołącze i zostane wasalem to od razu ich wojsko można robić. Nie kumam o co biega.
    pozdro

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 15, 2011, 14:13:15 »
    Jako wasal zawsze będziesz rekrutować jednostki należące do frakcji, którą wspierasz (chyba, że robisz to z obcych wiosek).
    Najwyraźniej gra (mod) ustawia początkową kulturę na taką, którą pierwszą zaatakujesz (czyt. przejmiesz włość danej frakcji). W podstawce zawsze rekrutuje się jednostki vaegirów z ziem należących na samym początku (przed podbojami) do nich i nie ważne, do której frakcji obecnie wioska należy - podobnie, jest z pozostałymi frakcjami.

Spróbuj odczekać jakiś czas...
    Upewnij się też, czy zmieniłeś kulturę - jeśli tak/nie zrób to ponownie...

Ostatecznie olej vaegirów i graj swadią :P

Pozdrawiam!