Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Moje uwagi w sprawie administracji...  (Przeczytany 2945 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    Moje uwagi w sprawie administracji...
    « dnia: Września 14, 2011, 13:43:44 »
    Witam! Piszę tutaj głównie w imieniu klanu PE, ale mam nadzieje także, że znajdzie się szersza grupa ludzi która powoli dosyć ma, politykierstwa, na forum Tawerny. Oczywiście mowa tu o moderatorze, który dzisiejszego dnia jawnie ukazał to, co wielu dostrzegało od dawna. Sir Luca, o nim to bowiem mowa, znowu dał nam do zrozumienia że, jest on przede wszystkim członkiem REFu zabiegającego o przyjaźń iplu, a w drugiej kolejności moderatorem. Doprowadziło to do wręcz, próby cenzury wszystkiego co nie pasuje polityce REFu. Słynne rzucone na tsie PE słowa Hetmana, że gdyby chciał to by pobanował całe PE na tawernie, a potem biłby kijem, pewnego członka mojego klanu, są powoli realizowane
    Moim zdaniem, należy w tym momencie w sposób zdecydowany przerwać, trwanie tego chorego stanu rzeczy. Sir Luca bowiem, notorycznie łamał, łamie i będzie łamać zasady, o czym świadczy choćby to że, dobre duchy nie dały Dabrowskiemu admina na serwerze tawerny krótko po zmianie hasła admina, i przed rozpisaniem ankiety. Dobre duchy także, nie obronią klanów skłóconych  z IPLem i REFem przed tak pozbawioną bezstronności osobą. Dlatego w imieniu całego 40 osobowego klanu PE, prosze o jej zmiane. Co do nowego moda, polska scena bogata jest w osoby odpowiedzialne, typu liderzy RP, Blackhawk itd. Na prawdę więc, myślę że nie trzeba się dalej kisić z takim człowiekiem jak Sir Luca.
    A co do sprawy lygryssa, cały klan PE posiada i aktywnie ma zamiar rozsyłać screeny z tamtych postów, usuńcie jak chcecie, edytujcie jeśli pragniecie, ale zacenzurować się nie damy. Wina leży po stronie Lorda Legionsty którym swym błędem po prostu, dał do zrozumienia że...najlepszą metodą uniknięcia wstydu jest, wycofanie się, i nie walczenie dalej w nierównej walce! Słowem wszystko to można porównać do sytuacji w której alergik zapomina napisać nie, i wychodzi że może jeść ser...Karanie kogoś za nawiązanie do tego i proponowanie mu kanapki, jest skrajnym idiotyzmem. Słowem, jeszcze raz powtórze myśl przewodnią tego postulatu  a brzmi ona tak : Luca, nadużył administratora, w każdym zdrowym społeczeństwie, nadużycia są karane, zazwyczaj odsunieciem od danej funkcji, by zapobiec kolejnym tego typu przypadkom. Moim zdaniem to jedyne co możemy zrobić, czas zakończyć  z cenzurą(choćby post Jaroslavo a mecz z REFem, po wyniku 17:3...Luca jak lwica młodych, broni swego klanu...szkoda że, kosztem użytkowników tawerny)
    Rozdawaniem haseł admina na serwery bez pozwolenia, i próbami polepszania stosunków na tawernie poprzez ataki na dany klan, a obrone nawet bezsensowną innego...Słowem to co napisano w powodzie zbanowaniu powinno być, przypisane luce w powodzie odebrania wszelkich uprawnień na forum tawerny four ways! Pozdrawiam...
    PS. I tak uważam że, luce winny być odebrane wszelkie prawa a Lygrys odbanowany.
    (click to show/hide)

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Moje uwagi w sprawie administracji...
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 14, 2011, 13:54:27 »
    Przeczytałem to i jako osoba bezklanowa i nie związana z administracją się śmieję w głos. O lygrysie można powiedzieć że trolował, troluje (chociażżby przez twoją wiadomość) oraz trolowałby dalej gdyby nie dostał bana. Rozumiem jego rozgoryczenie bo doskonale wiem jak to jest dostać bana "za całokształt". Zwyczajnie taką małą ironiczną popierdułką przesadził (a sir bułka tego samego dnia ostrzegał lygryssa w innym wątku że powinien mu dać bana, ale jak to bułka oczywiście zmiękł i nie wlepił ostatecznego osta). Najśmieszniejsze jest to że zarzucacie luce prowadzenie klanowej politycznej wojny na forum, lecz nie zauważacie że wami ją wpychacie wręcz w każdy zakątek forum. Nie żebym miał coś osobiście do Lygrysa, nawet go lubię mimo jego upierdliwości, ale uważam że na form powinny być zachowane JAKIEŚ normy. Abstrahując od słuszności (lub jej braku) decyzji administracji wysyłanie pierdyliona wiadomości w miliardach tematów jest lekko żenujące, nie zachowujcie się jak BC z ich manią prześladowczą.

EDIT: Down co masz do ściany tekstu wierszokleto?
    « Ostatnia zmiana: Września 14, 2011, 14:08:43 wysłana przez Mat berserker »

Offline Lisek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Hurt-me-plenty" since 1989
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 14, 2011, 14:06:53 »
    Sposób w jaki piszesz, jest niezwykle pasywnie agresywny i przedstawia zarys zdania ogółu, którego nie reprezentujesz.
    Do nadużyć których rzekomo dopuścił się Luca zaliczyłeś kilka specyficznych przykładów:

- prawa administracyjne Dąbrowskiego
    Jestem w stanie bez problemu domyślić się podmiotu tej decyzji. Dąbrowski jest adminem także na MM:bat i tam pełni swoją funkcje bez problemu, jest osobą zaufaną na której Luca wie że może polegać. Możesz mówić faworyzacja, jednak więcej w tym znajomości jego doświadczonej przeszłości adminowskiej w podobnym środowisku.
    Ostatecznie, jak powiemy "osadził kogoś zaufanego kto zajmuje się tym bez zarzutu od dawna gdzie indziej" nie brzmi już tak strasznie jak "osadził swojego oficera klanowego". Zbyt wąska perspektywa w zarzucie, za mało faktów.
    (Ps. pomijając prosty fakt że to nie Luca wręczył mu to hasło ale można domyślić się gdzie było źródło tej decyzji)

- wypowiedź Hetmana
    ... która ustawowo reprezentuje intencje bezwładnego Luci, jego kukiełki - tak? Za wypowiedzi Hetmana wincie Hetmana.

- priorytety Luci
    Rzekome cenzurowanie waszych wypowiedzi można by przeanalizować. Proste pytanie "co z perspektywy moderatorskiej spowodowało ich usunięcie?" i kwestia sama się wyjaśnia. Jeśli zaś powodu nie ma... To macie racje.

Generalnie cały post jest pełen zarzutów stawianych jako faktów, a mniej faktów w formie zarzutów. Następnym razem ukrócić ilość żądań i podanie większej ilości materiałów oskarżających podpartych czymś więcej niż prywatną opinią, jako iż tą można zwalczać łatwo własną.
    No i ta konstrukcja posta... kochamy czytać ściany tekstu.

Ps. A lygrysa wszyscy znamy, jaki jest itd.
    « Ostatnia zmiana: Września 14, 2011, 14:13:39 wysłana przez Lisek1989 »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 14, 2011, 16:14:27 »
    Jako członek administracji, chciałbym zabrać głos w tej sprawie.

Co do słuszności bana lygrysa nie widzę niczego, co mogłoby go tutaj utrzymać dłużej, bo gdybym tylko był bardziej aktywny na forum, to ten człowiek dostałby dożywotniego bana już bardzo dawno temu. Jego tylko szczęście w tym, że nie spełniłem swojej obietnicy wobec niego. A obiecałem mu, że jak zrobi jeszcze jeden wybryk na forum, złamie choćby jeden punkt regulaminu, to z miejsca dostaje bana. Niestety, ale to tylko moja mała aktywność na forum sprawiła, że lygrys utrzymał się na forum jeszcze kilka miesięcy. Ten użytkownik od bardzo, bardzo dawna denerwował wszystkich wkoło ze mną na czele. Denerwował innych użytkowników, administrację i prowokował 80% sporów między klanami. Tawerna, do jasnej cholery, nie jest miejscem do wykłócania się klanów o swoje racje. Chcecie się wzajemnie prowokować? Kłócić? Załóżcie sobie specjalne forum do tego typu spraw, tutaj takie zachowania będą tępione. Lygrys był jednym z czołowych prowokatorów i od bardzo dawna każdy to wiedział. Upominałem go wielokrotnie, reszta administracji także go upominała. Ja się bardzo dziwię, że tego bana dostał tak późno. Pamiętajcie, że to nie administracja jest zła, tylko to WY łamiecie regulamin i WY ponosicie za to konsekwencje. My tylko egzekwujemy. (odniosłem się rzecz jasna do tych, którzy regulamin łamią).

Sumując, lygrys miał wyjątkowe szczęście i prezent od nas, że tak długo siedział na tym forum. Przyznaję, ze nie jestem już za bardzo aktywny na forum i to poniekąd moja wina. Przepraszam.

Co do tych chorych wniosków o to, by usunąć Lucę z administracji, to moim zdaniem nawet nie ma o czym gadać. Luca jest bardzo dobrym moderatorem. Z pewnością lepszym ode mnie. Jest na bieżąco ze sprawami dot. Warbanda, z tematami dot. klanów i imprez. Bierze udział w organizowaniu imprez dla Was i dba o to forum codziennie je przeglądając i czyszcząc. Odwala kawał roboty, ale ma jedną wadę. Jest zbyt łagodny wobec tych, którzy łamią zasady tego forum. Tak, zbyt łagodny, bo nieraz kończy na 1 ostrzeżeniu w sytuacjach, gdzie ja osobiście dałbym bana. Wiele jego ostrzeżeń kończy się tylko na upomnieniu. Mimo wszystko jest jednym z najlepszych moderatorów jakich znam, a na kilku forach się w swoim czasie udzielałem. Jest też osobą, która w świecie Warbanda bierze czynny udział i nie boi się wszelakich przedsięwzięć. Moim zdaniem, nie może być mowy o odwołaniu moderatora za to, że wykonuje swoją robotę. W dodatku tak dobrego moderatora.

Panie Blachaaa, skoro twierdzisz, że masz tylu dobrych kandydatów na miejsce moderatora Tawerny to dobrze, zgłoś ich do sonera. Administracja tego forum nie przyjmuje takich zgłoszeń, tylko sama wybiera kandydatów, gdy są potrzebni. Ale jeżeli twierdzisz że na forum brak porządku i sprawiedliwości, to zgłoś kandydatów i niech ktoś kompetentny zajmie moje miejsce w administracji. I tak myślę, że mój czas tutaj się powoli wypala. Niech forum zyska jak najwięcej.

Myślę że od siebie tylko tyle mogę dodać w tej sprawie.

Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Września 14, 2011, 16:28:39 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 14, 2011, 17:04:48 »
    REF to noobki:P Wszyscy to wiemy...ale mam wrażenie że Luca zachowywał się wobec Lygryssa zdecydowanie za bardzo pobłażliwie - wydaje mi się wręcz że często mu odpuszczał i tylko dzięki temu ten gość mógł na tym forum tak długo egzystować i wypisywać swoje bzdurne posty...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 14, 2011, 17:18:02 »
    Co do nowego moda, polska scena bogata jest w osoby odpowiedzialne, typu liderzy RP, Blackhawk itd.

(click to show/hide)

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 14, 2011, 21:09:18 »
    To co napisałeś Blachaa jest żałosne. Luca jak wspomnieli inni jest sumiennym moderatorem i tyranem pracy. Teraz PE robi szopkę bo zbanowano użytkownika , który zasługiwał na bana już od dawna.
    Co do nowego moda, polska scena bogata jest w osoby odpowiedzialne, typu liderzy RP, Blackhawk itd. Na prawdę więc, myślę że nie trzeba się dalej kisić z takim człowiekiem jak Sir Luca.
    Grunt to dobre porównanie.
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 16, 2011, 08:35:37 »
    Powiem wam tak:
    Ja byłem tylko narzędziem w rękach  osoby, która to napisała - myślę, że domyślacie się o kogo mi chodzi
    Powiedziałem , że to wyśle , więc wysłałem,
    część wydarzeń z mojego pierwszego w tym temacie postu nie była mi wiadomo, z częścią się zgadzam

Zgodzę się co do : "polska scena bogata jest w osoby odpowiedzialne"
    Są to m. in. ludzie tacy jak : Blackhawk, Gawain, Ignatus, Sosna
    Ale jak wiecie jest też kwestia czasu,
    To moja opinia, wy możecie wyrazić swoją

A co do Lygryssa, z tego co widzę, to chyba sobie na bana zasłużył ( nie byłem chyba jeszcze użytkownikiem tawerny jak dostał 2 osty ), ale gdybyście mu go dali za jakieś jawne wyzwiska, naruszenia regulamina itp. ,a nie za zwrócenie uwagi to ten temat  byłby o połowe krótszy

Pozdrawiam
    Blacha
    (click to show/hide)

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 16, 2011, 14:10:52 »
    Powiem wam tak:
    Ja byłem tylko narzędziem w rękach  osoby, która to napisała - myślę, że domyślacie się o kogo mi chodzi
    Powiedziałem , że to wyśle , więc wysłałem,
    część wydarzeń z mojego pierwszego w tym temacie postu nie była mi wiadomo, z częścią się zgadzam
    No nie mów, że jak jakiś łoś wysłałeś to, co Ci ten mały prowokator napisał, narażając swoją osobę administracji, jak i innym użytkownikom... Ręce opadają...
    Pamiętaj, że to konto, z którego wysyłany jest rażąco łamiący regulamin post, podlega karze, a nie jakiś zbanowany pajac, który nie może pogodzić się z faktem, że się w końcu doigrał - tym bardziej, że został w tym samym dniu oficjalnie upomniany.

Pozdrawiam!

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 16, 2011, 16:15:40 »
    Ktoś tu się głupio wycofuje ze swoich argumentów...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Maszkaros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 16, 2011, 16:42:23 »
    Wychodzi na to, że Lygryss robi ludziom w PE pranie mózgu, tworząc swoją fanatyczną gwardię :D O ile pamiętam, podobna akcja była z Zumbagim na forum pięknego IPLu^^

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 16, 2011, 18:17:18 »
    Po pierwsze, nie piorę swoich brudów, jak spotkasz Lygrysa to zapytaj go, myślę ze nie będzie sie wypierał.
    Po drugie, nie zrobił mi żadnego prania mózgu, jest moim kolega i wysłałem to dlatego ze mnie poprosił, zdawałem sobie sprawę wysyłając to że bardzo sie narażam, ale zrobiłem to.Po pierwsze, nie piorę swoich brudów, jak spotkasz Lygrysa to zapytaj go, myślę ze nie będzie sie wypierał.
    Po drugie, nie zrobił mi żadnego prania mózgu, jest moim kolega i wysłałem to dlatego ze mnie poprosił, zdawałem sobie sprawę wysyłając to że bardzo sie narażam, ale zrobiłem to. Nie jestem łosiem po prostu miał do mnie prozbe, ja spytałem jaką, on mi to powiedział, napisał a ja to wysłałem. Maszkarosie żadni fanatycy, jak widzisz tylko ja z PE sie wypowiedziałem...   
    (click to show/hide)

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 16, 2011, 19:06:59 »
    Nie jestem łosiem po prostu miał do mnie prozbe, ja spytałem jaką, on mi to powiedział, napisał a ja to wysłałem.
    Jak dla mnie, posłużył się Tobą, a co za tym idzie - zrobił z Ciebie wafla... xd
    Wybacz, Blacha, ale tak to, niestety wygląda...

Zawsze uważałem, że tego typu sprawy powinno się załatwiać drogą prywatną. Kontakt z administracją nie przebiega tylko poprzez posty i prywatne wiadomości na forum - istnieją jeszcze komunikatory, e-maile i inne dziwactwa, które (chyba) każda osoba sprawująca tu władze posiada. Takie informacje zawarte są m.in. na stronie głównej Tawerny - ale po co grzebać, skoro można wykorzystać kogoś do prania swoich brudów...

Btw - jest temat do zgłaszania swoich uwag odnośnie administracji na forum i Ty, Blacha, się tam wypowiedziałeś (jeszcze przed utworzeniem tego)... Po co zakładałeś osobny? Dla lygrysa? No proszę Cię...

Pozdrawiam!

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 16, 2011, 20:25:26 »
    Hej każdy ma swoją opinię, nie uważam ze Lygrys jest ogarniety, ale gdybyś go dobrze poznał to byłby dla Ciebie tak jak dla mnie , conajmniej dobrym kumplem , a dla kumpla, myślę ze nie jest problemem napisanie jakiejś wiadomości, powtarzam, nie jestem łosiem, mogłem powiedzieć nie, po prostu zrobiłem to dla kumpla
    (click to show/hide)

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 16, 2011, 20:46:45 »
    Blacha, bądźmy szczerzy, dałeś się wkopać. Jeśli Sir Luca jest złym moderatorem, to nie wiem jak zła jest reszta. Nie dawaj się komuś wkręcić, tym bardziej takiej osobie jak Lygrys. Mów swoje zdanie na swoim koncie i nie wysyłaj tekstów kogoś innego. Po to konto się nazywa Blachaaa by Blacha na nim pisał, a po to konto nazywa się Lygrys, by Lygrys na nim pisał, a jak został zbanowany, to widocznie miał za co i nie powinien się na tym forum udzielać w żaden sposób.

// pozwole sie dopisac w tym poscie. Temat zamykam - soner
    « Ostatnia zmiana: Września 17, 2011, 11:23:24 wysłana przez soner »