Witam
Do zaprezentowania mam mod o nazwie WFaS Battalion. Jest to modyfikacja przeznaczona do "gry" Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola. Celem modyfikacji jest przerobienie gry tak aby nadawała się do rozgrywania bitew liniowych.
Oficjalny serwer moda:
Battalion_Katapulta_net 64 sloty
Zespół:
- Wambo - Lider projektu, pomysłodawca, mapper, tekstury, "skrypty".
- Major - poprawność historyczna.
- Kościuszko - poprawność historyczna, dźwięki.
- MikiBar - bannery.
- Robhar - modele.
Jest jeszcze parę osób które zadeklarowały chęć pomocy ale na razie nic nie zrobiły więc ich nie wymienię.
Dziękuje również Mat'owi Berserkerowi, u którego pytałem się co gdzie znaleźć w MS :p.
Na chwile obecną mod oferuje:
1. Zmienione menu wyboru jednostek. Od teraz wybierając jednostkę ekwipunek jest do niej automatycznie przydzielany. Na dodatek w oddzielnej prezentacji dostępne są do wyboru jednostki kapitańskie a wygląda to tak:
2. Ukończone frakcje to:
- Rzeczpospolita
- Księstwo Moskiewskie
- Szwecja
- Prusy
- Imperium Osmańskie (+ jednostki Chanatu Krymskiego)
- Wielka Brytania
Temat na TaleWorlds:
-
http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,192142.0.html3. A) Rebalans jednostek. Wybierając słabszą jednostkę wcale nie stoisz na przegranej pozycji zyskujesz pewne atrybuty których nie ma silniejsza jednostka.
B) Rebalans itemów. Broń palna została nieco osłabiona, oraz czas przeładowywania zwiększony.
4. Inne:
- pozmieniane animacje, począwszy od animacji trzymania broni na walki skończywszy.
- zmienione odgłosy umierania.
- zwiększony czas rundy do 100 min.
- zmienione efekty krwi.
- zmiany kosmetyczne, np loadscreeny i menu.
- nowe modele OSP i parę tektur które wykonałem na potrzeby Brytyjczyków.
- nowa mapa historyczna Kłuszyn.
Link do pobrania wersja v0.1:
Link do pobrania wersja v0.5:
Link do pobrania wersja v0.5b
albo
Link do pobrania wersja v0.8
Spis regimentów:
- ZRPP (Zaciężny Regiment Piechoty Polskiej) - brak tematu. Są to ludzie głównie z RP.
- 1. Osmanlı Deliler Ortası (Nie potrawie przetłumaczyć ich nazwy).
http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,194796.0.html