Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Spolszczenie - Zbieram ekipę.  (Przeczytany 4919 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lolq

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Spolszczenie - Zbieram ekipę.
    « dnia: Września 11, 2011, 14:10:35 »
    Witam. Postanowiłem, że zrobię spolszczenie do Mount & Blade: Ogniem i Mieczem, gdyż dużo osób narzeka, że musi grać po Angielsku, lub w innym języku z różnych powodów.
    Samemu, robiłbym to długo, a z kimś do pomocy znacznie szybciej. Mam wszystkie pliki, które trzeba spolszczyć, już niektóre z nich spolszczyłem. Więc, jeżeli ktoś zainteresowany tym, to proszę pisać PW lub w tym temacie.

Dziękuję i pozdrawiam.

Offline Wambo

• Użytkownik
    Odp: Spolszczenie - Zbieram ekipę.
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 11, 2011, 14:47:14 »
    A na jaką cholerę to tłumaczyć? Tłumaczenie z polskich dzikich pól jest kompatybilne wystarczy przerzucić pliki PL z wersji polskiego do zachodniej. A nawet jak ktoś nie ma polskiej wersji to mogę mu wysłać pliki, i napisać gdzie co wrzucić.
    « Ostatnia zmiana: Września 11, 2011, 19:12:47 wysłana przez Wambo »

Offline Lolq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 11, 2011, 15:48:16 »
    Próbowałem tego, niestety nie zadziałało.

Offline Analiticus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 11, 2011, 16:56:39 »
    Z dzikich pól przerzucasz pliki do With fire and sword. Ja grałem na With Fire and sword gdy nie było patcha jeszcze. Teraz to tylko na DP. Przerzucasz pliki (folder pl - dwa różne) do tych samych katalogów do tych ścieżek: (modules i language):
    ?:\Program Files\Mount&Blade With Fire and Sword\languages\pl
    ?:\Program Files\Mount&Blade With Fire and Sword\Modules\Ogniem i Mieczem\languages\pl
    Przed rozpoczęciem gry wybierasz w konfiguracji język i wszystko
    Możesz jeszcze przerzucić do głównego katalogu plik language.txt - nie będziesz wtedy potrzebował wybierania języka w konfiguracji
    Napewno działa

Offline Lolq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 11, 2011, 22:16:24 »
    Z dzikich pól przerzucasz pliki do With fire and sword. Ja grałem na With Fire and sword gdy nie było patcha jeszcze. Teraz to tylko na DP. Przerzucasz pliki (folder pl - dwa różne) do tych samych katalogów do tych ścieżek: (modules i language):
    ?:\Program Files\Mount&Blade With Fire and Sword\languages\pl
    ?:\Program Files\Mount&Blade With Fire and Sword\Modules\Ogniem i Mieczem\languages\pl
    Przed rozpoczęciem gry wybierasz w konfiguracji język i wszystko
    Możesz jeszcze przerzucić do głównego katalogu plik language.txt - nie będziesz wtedy potrzebował wybierania języka w konfiguracji
    Napewno działa

Wiem, wiem, taki głupi to to ja jeszcze nie jestem ;)
    Robiłem i tak i NIE zadziałało, a miałem je od Oryginała, Polskiego.
    A co dziwniejsze, to w większości tych plików jest "[lang=PL]", nic więcej. A powinno byc tak jak np. W Angielskich plikach, więc, ja nie wiem już co jest.

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 12, 2011, 14:46:11 »
    Od kiedy wyszła wersja zachodnia we wszystkich plikach są te same wpisy co w innych językach jeżeli masz tylko [lang=PL] to znaczy że nie spatchowałeś gry do nowszych wersji.

Offline Lagan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 30, 2012, 21:46:36 »