Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: System powtórek w warbandzie  (Przeczytany 5815 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sosna

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    System powtórek w warbandzie
    « dnia: Września 05, 2011, 23:04:32 »
    Jeśli chcecie system powtórek w WB poprzyjcie ten wątek na TW: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,1399.0.html

Jakby stworzyli coś takiego można, by robić tego typu filmiki jak ten:

http://www.youtube.com/watch?v=JM_d-2spYPI&feature=relmfu

Samym frapsem takiego filmiku nie zrobisz, a wątpię, żebyś przed akcją był na speccie i nagrał swoje przyszłe fragi w slow motion lub kiedy giną z 2 perspektyw.

Przykładowy system replayów to Team fortress 2:

http://wiki.teamfortress.com/wiki/Replay
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2011, 23:13:23 wysłana przez Sosna »

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: System powtórek w warbandzie
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 06, 2011, 12:08:54 »
    Widzisz, Frapsem można coś takiego nagrać. Potem tylko dajesz to do obróbki i nic więcej. W każdym bądź razie zaciekawiłeś mnie tym pomysłem.... I chyba się skuszę, by coś takiego zrobić :D

Offline Arya

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 06, 2011, 13:28:31 »
    Widzisz, Frapsem można coś takiego nagrać. Potem tylko dajesz to do obróbki i nic więcej. W każdym bądź razie zaciekawiłeś mnie tym pomysłem.... I chyba się skuszę, by coś takiego zrobić :D

Hahaha, wiem że Sosne już w tym momencie krew zalewa, więc Ja to skomentuje:P
    Otóż drogi kolego Corleone, nikt z nas nie jest bogiem i nie jest w stanie być w dwóch miejscach jednocześnie żeby Frapsem nagrać tą samą akcje/scenę z różnych perspektyw. Z tego samego powodu też nie jesteś w stanie przewidzieć że na drugim końcu mapy ktoś zaraz dostanie headshoota i warto by było się tam przebiec tylko po to żeby to nagrać.

No i w tym momencie taki właśnie system powtórek miał by swoje zastosowanie tak jak w wielu innych grach akcji(CoD, TF2, CS etc.)

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 06, 2011, 13:54:09 »
    Fraps- Sraps ze się tak wyraże. Nic tak naprawde to nie oferuje (nie wliczają już nawet faktu że mi osobiście zmniejsza fps w grze o jakies 40 kiedy dziala)..Myślę że chodzi o możliwość nagrania rundy w silniku gry a potem odtwarzania każdego momentu z dowolnego miejsca (tak jak np bylo w starym jak swiat Carmageddon 2- nikt tu pewnie nie pamieta tej gry ale ja sie bawilem w reżysera godzinami). I stwierdzam że taka opcja była była by wręcz meega zayebsta :D

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 06, 2011, 14:17:23 »
    Owszem, śmierć ofiary będzie trudna do nakręcenia, ale można zrobić tylko z oczów mordercy. Dalej uważam, że jest to do zrobienia, wystarczy trochę się zastanowić. Zacznę coś takiego tworzyć na singlu, a potem przeniosę to na multi. W każdym bądź razie, powtarzam, że jest to do zrobienia.

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 06, 2011, 15:17:36 »
    Z tego samego powodu też nie jesteś w stanie przewidzieć że na drugim końcu mapy ktoś zaraz dostanie headshoota i warto by było się tam przebiec tylko po to żeby to nagrać.

Dajcie mi paru ugadanych koleżków, a zrobię wam taki fragmovie, że się łobesracie...

Oczywiście nie umniejszam "prosowości" ludzi na tym czy innym filmiku. Po prostu chodzi o to, że dobrze zmontowany lub/i wyreżyserowany filmik może zrobić mistrza z nowicjusza.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 06, 2011, 15:46:30 »
    @Ivo mówisz o takim dziele, jakie uczynił mój kumpel, a zarazem sąsiad w FPS`ie CoD 4, Rafał "Rafiti"?

P.S. Moment w 1:45 - epic shoot ;D
    « Ostatnia zmiana: Września 06, 2011, 15:50:35 wysłana przez Kamillo18 »

Offline Sosna

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 06, 2011, 18:13:59 »
    Dajcie mi paru ugadanych koleżków, a zrobię wam taki fragmovie, że się łobesracie...

Oczywiście nie umniejszam "prosowości" ludzi na tym czy innym filmiku. Po prostu chodzi o to, że dobrze zmontowany lub/i wyreżyserowany filmik może zrobić mistrza z nowicjusza.

Arya dzięki za ten post bo naprawdę krew mnie zalewa. Chłopie jak niby chcesz nagrać z gry multi NIE MÓWIE o singlu, bo każdy podkreślam każdy głupi umie frag movie zrobić z SINGLA jest nierealne żeby tój kumpel wiedział ze jakiś random lb ktoś inny zginie w tym momencie i nagrasz go z np 5 perspektyw.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 06, 2011, 18:17:34 »
    Hmm albo ja to rozumiem inaczej albo nie wiem :D

W mojej opini rozchodzi sie o możliwość nagrywania filmów poprzez silnik gry , to ma się nijak do wyreżyserowanych do bólu filmików.

Może przedstawię w praktyce

Wchodzisz na serwer multi, włączasz nagrywanie- walczysz rundę.Cały przebieg bitwy się nagrywa- z każdej perspektywy z możliwością obserwacji w dowolnej sekundzie dowolnego fragmentu mapy.Potem sobie oglądasz i edytujesz ten filmik - np z punktu widzenia lecącej strzały albo upamiętniasz swój epicki pjedynek z 5 osobami naraz (spontaniczny,podczas normalnej bitwy nie sztucznie reżyserowany 5h) i obrabiasz go tak żeby z kilkunastu różnych kamer można go było oglądać jak film kina akcji.Żaden , ale to żaden program do nagrywania nawet w ułamku nie daje takich możliwości (bo reżyserowanie filmiku i nagrywanie 15x jednej akcji przez 10 osób żeby zmontować film to zupełnie nie to o co mi chodzi)

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana

Offline Arya

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 06, 2011, 19:22:53 »
    Hmm albo ja to rozumiem inaczej albo nie wiem :D

Żaden , ale to żaden program do nagrywania nawet w ułamku nie daje takich możliwości

Czyli rozumiesz to chyba inaczej. System powtórek o którym pisze Sosna to możliwość odtworzenia np. bitwy która miała miejsce w przeszłości, ale oglądasz sobie ją teraz ze specta, lub z czyiś pleców. Tu nie chodzi o program do nagrywania, tylko o opcje w grze. Ktoś kto chce nagrać jakikolwiek film z gry ma wtedy dużo większe możliwości, bo nie nagrywa tylko biorąc udział w grze(lub ze specta) ale na spokojnie poza grą.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 06, 2011, 19:27:24 »
    Arya ale właśnie o tym napisałem:D Nagrywasz bitwę i oglądasz z dowolnej perspektywy..

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 06, 2011, 19:29:00 »
    Żeby daleko nie szukać. ;) Podobny system ma np. seria Total War, więc nie wiem dlaczego zręcznościowy Warband nie ma takiej możliwości...

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 06, 2011, 19:31:26 »
    Żeby daleko nie szukać. ;) Podobny system ma np. seria Total War, więc nie wiem dlaczego zręcznościowy Warband nie ma takiej możliwości...
    Dokładnie, Total War`y z tego co wiem też to posiadają.
    Także gry wyścigowe (Midnight Club II, nie wiem jak z NFS, bo zatrzymałem się na Carbonie), ale naprawde, fajnie to wygląda ;)

Offline Sosna

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 06, 2011, 19:33:04 »
    Powiem łapotologicznie jak się da. Fraps daje mi osobiście możliwość nagrania z perspektywy swojej np. filmiki moje z meczy lub ze specta latając po mapie. Typowe "Demko" z gry np. cs wbijasz w konsole wpisujesz komendę nagrywasz grę nic ci to kompa nie obciąża nagrywa demko w najlepszej jakości. Bez strat jakości jak we frapsie. Potem jak się skończy nagrywanie przez komendę dostajesz specjalny plik zajmujący np. bagatela 5mb. odtwarzasz w grze przez komende w konsoli i oglądasz to co się działo np w ajkieś tam rundzie i możesz w tym momencie co grałeś np patrzeć z perspektywy specta swojego fraga innego gracza itd itd. potem przez specjalne komendy przebieramy klatki tga i takietam duperele i mamy plik avi w genialnej jakości bez strat i przycięć. i składamy to co wybraliśmy w filmik.

EDIT:
    Najlepszy pomysł ma battleforge strategia, która zapisuje automatycznie demka na serwerach potem sobie pobierasz i odtwarzasz.