Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Polished Landscapes - jak dodać? Problem z patchem 1.143  (Przeczytany 2348 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline faren

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Polished Landscapes - jak dodać? Problem z patchem 1.143
    « dnia: Września 05, 2011, 12:15:51 »
    Siemka, mam dwa problemy odnośnie Dzikich Pól (gram od 2 dni).

1. Chciałem dodać pliki z Polished Landscapes (kocham te gęste lasy!) ale niestety - drzewa na mapie strategicznej robią się brzydkie, a podczas bitew jest pustkowie, brak jakichkolwiek drzew. Podpowiedzcie proszę które pliki należy umieścić w folderze z grą, aby w Dzikich Polach nacieszyć się piękną florą?

2. Mniej ważny problem, ale jednak. Gram na wersji 1.139 bowiem jak wgram patch 1.143 to robi się taki bug, że pod F1 są i rozkazy przemieszczania i okno dowodzenia. Zaś Backspace totalnie nie działa. W opcja sterowania wszystko wygląda ok. Trochę to jest wkurzające, bo przeszkadza wydawać drużynie rozkazy.

Pozdro!

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Polished Landscapes - jak dodać? Problem z patchem 1.143
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 05, 2011, 14:19:36 »
    1. Chciałem dodać pliki z Polished Landscapes (kocham te gęste lasy!) ale niestety - drzewa na mapie strategicznej robią się brzydkie, a podczas bitew jest pustkowie, brak jakichkolwiek drzew. Podpowiedzcie proszę które pliki należy umieścić w folderze z grą, aby w Dzikich Polach nacieszyć się piękną florą?
    Polished Landscapes stworzone zostały do M&B i Warband. Dzikie Pola z tego, co mi wiadomo korzystają z własnej flory, aczkolwiek możliwe, że zastępuje ona oryginalną zieleń z WB i dodaje nową (która zapewne się gryzie z plikami PLandscapes). Tak czy inaczej, nie wgrywaj tego moda na Dzikie Pola...

2. Mniej ważny problem, ale jednak. Gram na wersji 1.139 bowiem jak wgram patch 1.143 to robi się taki bug, że pod F1 są i rozkazy przemieszczania i okno dowodzenia. Zaś Backspace totalnie nie działa. W opcja sterowania wszystko wygląda ok. Trochę to jest wkurzające, bo przeszkadza wydawać drużynie rozkazy.
    Czy uruchomienie kampanii na owo pomaga?

Pozdrawiam!

Offline faren

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 05, 2011, 16:56:59 »
    1a. A czy można zwiększyć ilość drzew na planszach bitewnych?

2a. Nie. Uruchomienie kampanii od nowa nic nie daje. Zapomniałem też dodać, że napisy w stylu "zdobyte doświadczenie" "x zabił y" czy nawet komendy "strzelcy do ataku!" nie wyświetlają się. Dlatego jak na razie gram na 1.139.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 05, 2011, 17:08:17 »
    Polished Landscape używa Nativowskich drzew których Dzikie Pola nie posiadają stąd brak drzew. Za to tekstury krzaków, traw, podłoża możesz spokojnie ładować do Dzikich Pól.

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,183202.0.html w tym modzie do DP właśnie jest używane Polished Landscape.
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2011, 17:14:07 wysłana przez Araden »
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor