Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Katastrofalna płynność gry  (Przeczytany 1820 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pel1906

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Katastrofalna płynność gry
    « dnia: Sierpnia 27, 2011, 23:01:04 »
    ustawiłem w grafice wszystko na min. maks wojska na mapie 70 i nadal tnie - to nie wina sprzętu ( i5 / 460gtx/4gb, co prawda w notebooku) , czesto podczas walki spada do jednej dwóch klatek co uniemożliwia granie.

Edit: dodam że korzystam z wersji 1.143
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2011, 23:52:34 wysłana przez pel1906 »

Offline Gamevinci

• Użytkownik
    • Być czy nie być?
    Odp: Katastrofalna płynność gry
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 27, 2011, 23:10:59 »
    Ustaw sobie na 120klatek na sek. moze zadziała
    Nic mi się nie chce...

Offline pel1906

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 27, 2011, 23:54:50 »
    na początku nie kojarzyłem gdzie ustawić te 120 klatek, teraz gdy znalazłem to mogę powiedzieć tyle że już taka liczba tam jest.... teraz już nawet ataku na zamek nie mogę przeprowadzić bo po kilku minutach całkiem wywala grę po wcześniejszym stopniowym spadku fps

Offline banan1025

• Użytkownik
    • pogromca Łukaszenki
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 28, 2011, 19:10:57 »
    Sprawdź, czy komputer spełnia minimalne wymagania, jeśli tak:
    1. Zaktualizuj kartę graficzną
    2. Przeczyść kompa antywirem
    3. Zdefragmentuj dysk na którym zainstalowałeś grę
    4. Zaktualizuj DirectX-a
    "Komunizm pasuje tak do Polaków jak do krowy siodło"- Stalin
    "Chcecie zniszczyć Polaków? Dajcie im wolność!"- Otto von Bismarck
    "Pokój, jak prawie wszystkie sprawy tego świata ma swoją cenę, wysoką ale wymierną. My w Polsce nie znamy pokoju za wszelką cenę. Jest jedna tylko rzecz bezcenna w życiu ludzi narodów i państw. Tą rzeczą jest HONOR" - Józef Beck

Offline pel1906

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 28, 2011, 19:58:21 »
    kilka najnowszych produkcji mających o niebo większe wymagania działa a więc taka gra powinna śmigać na ultra bez zgrzytów ( napisałem w pierwszym poscie ze spełnia wymagania .... ) , to jest ewidentnie wina gry, a co do directx to on nawet chyba sam się instaluje więc ciężko o to aby to on był problemem. Zauważyłem że szczegółowość detali miałem na 30% po zmniejszeniu na minimum zaczęło działać. Raz jeszcze powtórzę to nie wina sprzętu (starcraft 2 , wiedźmin 2 działają np.), podobno to wina samej gry która widzi tylko jednego procka, ustawiłem w systemie aby korzystało z wszystkich ale to nic nie daje i tak.

Offline banan1025

• Użytkownik
    • pogromca Łukaszenki
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 28, 2011, 21:47:18 »
    Oooo nie zauważyłem, że masz lapka.. miałem trochę podobny problem jak twój(nie aż tak drastyczny.. na moim asusie początkowo 15-20 fps), w konfiguracji gry wybierz rendering  DX 7- ja tak zrobiłem i mam bez problemu na i5 gf 320gt 3gb ramu ok. 60 klatek na max
    "Pokój, jak prawie wszystkie sprawy tego świata ma swoją cenę, wysoką ale wymierną. My w Polsce nie znamy pokoju za wszelką cenę. Jest jedna tylko rzecz bezcenna w życiu ludzi narodów i państw. Tą rzeczą jest HONOR" - Józef Beck

Offline pel1906

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 28, 2011, 21:54:39 »
    wybiorę dx7 to pewnie grafika będzie jeszcze gorsza, chrzanić to chyba ważne że po zmniejszeniu detali działą płynnie nawet przy 150 jednostkach (w praktyce ich jest około 200 na początku nie wiadomo dlaczego). Problemem mogą być jak napisałem procesory 2rdzeniowe 4wątkowe z których korzysta z 1 wątka jak wyczytałem na innym forum, im wystarczyło w menadżerze zadań ustalić aby z 4 korzystał ,mi to nie pomogło ...

Offline banan1025

• Użytkownik
    • pogromca Łukaszenki
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 29, 2011, 07:23:07 »
    Ja na stacjonarnym mam 4 rdzenie, i chodzi mi bez zarzutu, więc nie wtym problem. A przy DX 7 grafa nie wygląda az tak źle, to w gruncie rzeczy to samo co DX 9, tylko bez shaderów, HDR i głębi pola.

Offline pel1906

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 29, 2011, 17:48:56 »
    tak jak napisałem wyżej, zależało mi na płynności a grafika ... kwestia drugorzędna. Idę spróbować odbić Króla bo nie mogę zadań kontynuować, parę tygodni trzymają go w niewoli ;)