Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ranking Polskich klanów  (Przeczytany 7130 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline register

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Ranking Polskich klanów
    « dnia: Sierpnia 24, 2011, 01:02:08 »
    Witam całą społeczność Tawerny Four Ways.Postanowiłem ułożyć ranking Polskich klanów, który postaram się aktualizować przynajmniej raz w tygodniu.
    W tym rankingu znajdować się będzie od 15 do 20 najlepszych Polskich klanów Warband.
    [
    Nazwa klanu
    Tag klanu
    Miejsce w rankingu
    awans
    spadek

[
    REFESESESESFERES
    Ref
    1
    +0
    -0

[
    Hitmen
    Hitmen
    2
    +0
    -0

[
    Polish Eagles
    PE
    3
    +0
    -0

[
    Vikings Clan
    Vikings
    4
    +0
    -0

[
    WarSongClan
    WSC
    5
    +0
    -0

[
    Berserkerzy
    of_Berserker
    6
    +0
    -0

[
    Ready To Fight
    RTF
    7
    +0
    -0

[
    Rzeczpospolita
    RP
    8
    +0
    -0

[
    Zakon Krwi i Miecza
    ZKM
    9
    +0
    -0

[
    Imperium Polskie
    IPL
    10
    +0
    -0
    Jest to 10 klanów, które miałyby szanse walczyć o puchar Polski w tej chwili.

Teraz 2 klany które kiedyś były potężne, ale ostatnimi czasy podupadły.One mają dużą szansę znaleźć się w pierwszej 10.

[
    WarDogs
    WD
    11
    +0
    -0

[
    Green Street Elite
    GSE
    12
    +0
    -0

Teraz 3 klany które mogą w dalekiej przyszłości do czegoś dojść.

[
    Zakon Białych Jeleni
    ZBJ
    13
    +0
    -0

[
    Green Rhodock
    GR
    14
    +0
    -0

[
    Bractwo Sigmara
    BS
    15
    +0
    -0

Oto 15 klanów Polskiej sceny Warbanda.

Wyniki meczy na które czekam:
    PE vs. Hitmen
    PE vs. Vikings(Na tym bardzo mi zależy)
    WSC vs. Vikings(Na tym bardzo mi zależy)
    Berserkerzy vs. WSC(na tym bardzo mi zależy)
    RTF vs. Berserkerzy(1 mecz wygrali Berserkerzy, 1 RTF) czekamy za wynikiem 3 meczu.
    RP vs. RTF
    RP vs. Berserkerzy
    ZKM vs. RP(Na tym bardzo mi zależy)
    ZKM vs. IPL
    IPL vs. WD(Na tym bardzo mi zależy)
    WD vs. GSE

Gdybym dostał te wyniki myślę że w kilka godzin zrobił bym analizę i wiele w mojej tabeli klanowej by się pozmieniało.

Proszę o niekrytykowanie mnie słowami "bo mój klan jest za nisko", ja naprawdę starałem się odwzorowywać realia na podstawie wyników rozegranych meczy, niestety w czołówce musiałem posłużyć się starymi wynikami z pucharu Polski.

Jeżeli ktoś ma jakieś sugestie, bądź chciałby wiedzieć dlaczego tak a nie inaczej odsyłam na pw do mnie ;)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2011, 02:23:12 wysłana przez register »

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    Odp: Statystyki Polskich klanów
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 24, 2011, 01:11:19 »
    Nie mam pojęcia, co znaczy ustawianie WSC poniżej VG... Uważam WSC za lepszy klan. A tak w ogóle to co robią tutaj Berserkerzy? Sądzę, że takie klany jak Rzeczpospolita, GSE, ZKM, IPL, RTF leją ich na każdym kroku... Ale zapomniałbym... Wy gracie drugim składem :D

Offline register

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 24, 2011, 01:18:32 »
    Jak już pisałem czekam z niecierpliwością na mecz Vikings vs. WSC
    Jeżeli chodzi o Berserkerów, to przez wakacje bardzo często graliśmy w składzie połowa 1 skład/połowa rekruci(zieloni gracze)
    Liczę że odbędzie się mecz Berserkerzy vs. WSC, Berserkerzy vs. RTF(1 wygrali Berserkerzy, 1 RTF), Berserkerzy vs. RP, gdy te mecze się odbędą będę wiedzieć kto na jakie miejsce zasługuje.
    Póki co przez posta rekruta IPL-u zmieniać rankingu nie zamierzam.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2011, 02:35:19 wysłana przez register »

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    Odp: Ranking Polskich klanów
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 24, 2011, 01:33:42 »
    A czemu w ogóle ma służyć ten "ranking"?

posta rekruta IPL-u
    (click to show/hide)

Offline Sosna

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 24, 2011, 01:43:23 »
    Nie mam pojęcia, co znaczy ustawianie WSC poniżej VG... Uważam WSC za lepszy klan. A tak w ogóle to co robią tutaj Berserkerzy? Sądzę, że takie klany jak Rzeczpospolita, GSE, ZKM, IPL, RTF leją ich na każdym kroku... Ale zapomniałbym... Wy gracie drugim składem :D

Z całym szacunkiem ale też się zdziwiłem i przychylam się do wypowiedzi arthasana, iż WSC powinno być wyżej od Vikings (na chwilę obecną) xD

EDIT: Fajny pomysł z tym rankingiem na pewno troszkę rozrusza polską scenę WB i sprowokuje do rozgrywania meczy co niektóre klany.

Jeszcze jedno jak chcesz zmieniać ranking, na jakiej podstawie?? tzw czy np. za każdy wygrany mecz dostaje się 3pkt za wygraną czy po prostu np. dajmy na to vikings gra z refem i wygrało, by (choć w to bym wątpił w chwili obecnej D)to ty automatycznie dałbyś nas na pierwsze miejsce a ref na 2 ?? Jak tak to byłoby trochę głupio, a jak inaczej to przybliż lekko tok zmiany pozycji w rankingu.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2011, 01:53:30 wysłana przez Sosna »

Offline register

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 24, 2011, 02:13:54 »
    Ja oczywiście nie organizuje tutaj żadnego turnieju, i punktów za bitwy naliczać nie będę.
    Ja jestem realistą, i wiem że póki co nie ma szans żeby Vikings wygrało z Refem, jednakże jeżeli takie coś by zaszło to przeanalizował bym dobrze czy klany pod Refem(2,3 miejsce) są właściwie obsadzone.W takiej sytuacji prosił bym o zagranie meczu PE vs. Vikings bądź  Hitmen vs. Vikings  i na podstawie wliczenia wyników Ref vs. Vikings i 2 meczu z PE albo Hitmenami zmienił bym, bądź zostawił tak jak jest ranking.
    Oczywistym jest że to nie jest liga piłkarska, gdzie każdy zawodnik ma swoje punkty % w każdej z dziedzin potrzebnych piłkarzowi na meczu.
    Oczywistym jest że ja mogę się mylić, że w jakimś meczu może nie być graczy którzy zmienili by wynik bitwy albo nawet że klan jest na tyle mało aktywny że bardzo ciężko jest mi stwierdzić czy jest lepszy od aktywniejszego, jeżeli będą 2 klany 1 aktywniejszy i 2 mniej aktywny i według mnie będą na równym poziomie, to miejsce wyżej będzie miał klan aktywny.

Edit: Arthasan ranking ma służyć w celu porównania Polskich klanów, także zmotywowania ich do grania meczy które na pewno będą meczami ciekawymi, ponieważ za każdym meczem będą ścierały się 2 prawie równe sobie klany.
    Edit2: W tym rankingu nie liczy się wynik pojedynczego meczu tutaj liczy się całokształt meczy klanowych, nie tylko klanu zainteresowanego ale także klanów z którymi ten klan jest na bliskim sobie poziomie.
    Edit3 heh chciałbym widzieć mecz Vikings vs. WSC na pewno będzie ciekawie :)

Jeżeli jakiś z tych meczy zostanie rozegrany to proszę dać mi cynk.Jest możliwość że spośród spamu tematów klanowych nie odnajdę 1 posta z wynikiem meczu.
    PE vs. Hitmen
    PE vs. Vikings(Na tym bardzo mi zależy)
    WSC vs. Vikings(Na tym bardzo mi zależy)
    Berserkerzy vs. WSC(na tym bardzo mi zależy)
    RTF vs. Berserkerzy(1 mecz wygrali Berserkerzy, 1 RTF) czekamy za wynikiem 3 meczu.
    RP vs. RTF
    RP vs. Berserkerzy
    ZKM vs. RP(Na tym bardzo mi zależy)
    ZKM vs. IPL
    IPL vs. WD(Na tym bardzo mi zależy)
    WD vs. GSE
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2011, 02:29:17 wysłana przez register »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 24, 2011, 02:33:27 »
    Nie rozumiem po co te rankingi skoro raz na jakiś czas odbywają się Puchar/Mistrzostwa Polski i wtedy wszystko jest jasne. To nie sparingi są wyznacznikiem skilla...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 24, 2011, 02:57:11 »
    Zorganizuj cały turniej pucharu Polski. Łatwiej wyjdzie :)

A co do samej tabelki - ułóż to jakoś, żeby to schludnie wyglądało. Bo teraz to ... nie wiem co to ma być. Jak już coś robisz, to rób to porządnie.

Ale żeby nie było, że się czepiam - ładnie to drugie miejsce wygląda :P Niemniej tabelka "rozpoczęta" w złym czasie. Po wakacjach sporo klanów, szczególnie klanów z ludźmi dorosłymi, obrosło w tłuszczyk, że tak powiem. Nie każdy miał czas całe wakacje grać :)

Offline Arya

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 24, 2011, 02:59:40 »
    Nie rozumiem po co te rankingi skoro raz na jakiś czas odbywają się Puchar/Mistrzostwa Polski i wtedy wszystko jest jasne. To nie sparingi są wyznacznikiem skilla...

Tutaj muszę się zgodzić, niedawno był rozgrywany puchar polski. Pierwsze miejsce DM, drugie WV, później REF, dalej WSC, HITMEN, PE itd. bo reszta się wycofała albo nie brała udziału.
    Może trochę mało aktualne, ale jeśli ma być tworzona jakaś klasyfikacja to powinno być to co najmniej zorganizowane jak poprzedni puchar polski, a nie na zasadzie tabelki przez przypadkowego gracza na podstawie przypadkowych meczy.

Offline Kolaczow

• Użytkownik
    • Ja stawiam Ty płacisz!
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 24, 2011, 03:29:42 »
    Strasznie dziwnie rozłożony jest ten ranking. Miałeś jakieś kompletne informacje tworząc ten ranking zbierałeś je czy po prostu robiłeś to na oko? Strasznie dziwny system punktacji. Czy tylko ja uważam ze coś jest nie tak z tym rankingiem?

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 24, 2011, 07:50:38 »
    Powinienem temat zamknąć i przenieść do kosza, ale może ktoś zaproponuje coś lepszego. No w każdym razie dyskusja na ten temat może się przydać.

Offline Wojan

• Użytkownik
    • Wojan
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 24, 2011, 08:51:46 »
    Tabelka źle wygląda.Same napisy jeden pod drugim to jest nieestetyczne  .Mogłeś dodać sztandary, pogrubić opisy klanów, by było wiadomo gdzie one są. Powinno to jakoś wyglądać. Tabelka jest też trochę pokręcona. Vikings powinno spaść,bo my na razie zagraliśmy 2 oficjalne mecze. Sorry ale BC jest cienkim klanem i powinni mocno spaść(może i na ostatnie miejsce).
    Powiedz czym się sugerowałeś pisząc tą tabelkę??Ilością wygranych meczy?? Ranking polskich klanów to dobry pomysł napisany przez złą osobę z brakiem informacji o meczach polskich klanów. Jak już się bierzesz za takie coś to zrób to porządnie, a nie na odpierdol.

Offline Turek

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 24, 2011, 09:54:04 »
    Zamiast robienia takich rankingów, mógłby ktoś zorganizować Puchar Polski/Mistrzostwa Polski. Wszyscy na tym by lepiej wyszli, bo byłby sprawdzany aktualny skill klanu, a nie na podstawie meczu sprzed 2 miesięcy...

Offline Satia

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 24, 2011, 13:51:17 »
    Zamiast robienia takich rankingów, mógłby ktoś zorganizować Puchar Polski/Mistrzostwa Polski. Wszyscy na tym by lepiej wyszli, bo byłby sprawdzany aktualny skill klanu, a nie na podstawie meczu sprzed 2 miesięcy...
    Zorganizuj ty... (ale porządnie!)
    I wykonaj to w 3 tygodnie bo inaczej poodpadają zespoiły bo będą znudzone lub będą mieli 1000 innych wymówek...

Zagrajcie mecze o które gość prosi a tabela się pozmienia...
    Według mnie dobra inicjatywa, jak wam się nie podoba miejsce w tabeli zagrajcie mecz - by sobie poprawić miejscówkę, a wy tu na razie tylko jęczycie jak na dzieciaki przystało...

Offline T_o_M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 24, 2011, 14:21:14 »
    RP vs Berserkerzy, z miłą chęcią ;)
    Skąd Berskerkerzy znaleźli się tak wysoko w tabelce ?

EDIT1: Skąd wy wogóle macie miejsce na 1 skład, jak max slotów na servie ts to 15 ? Graliśmy z wami treningowy, po sparingu tłumaczyliście się, że to drugi skład grał. ;0