Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Age of Empires Online  (Przeczytany 1478 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    Age of Empires Online
    « dnia: Sierpnia 23, 2011, 12:09:42 »
    Witajcie. Otóż chciałem wam przedstawić grę Age of Empires Online. Najpierw sprawa ważna. Microsoft to zdzierca. Zaraz napiszę dlaczego, ale ostrzegam, to może zniechęcić do gry, ale warto o tym wiedzieć. A dlaczego Microsoft to zdzierca? Już wyjaśniam. Piszą że gra jest 100% Free to Play (za darmola) Po wesołym przebiegu rejestracji w usłudze Windows Live (wymagane aby grać), po zainstalowaniu spatchowaniu itp przychodzi czas na grę. Co i jak powiem zaraz dalej, ale najpierw dlaczego od tego zaczynam. A więc grając jakiś czas, można zauważyć, że wiele rzeczy jest zablokowanych. Rankingowe PvP, wiele jednostek, połowa przedmiotów, nawet niektórych questów nie można zrobić, ponieważ żeby to wszystko odblokować trzeba nabyć Premium Civilization Pack. Nie byłoby źle, gdyby nie to, że bez niego nie można używać mniej więcej połowy fajnych rzeczy w grze, i to tych najfajniejszych. Z ciekawości postanowiłem zobaczyć, ile Civilization Pack kosztuje. O zgrozo, kosztuje ponad 200 ZŁ! dlatego, jeśli cię to odpycha, nie musisz czytać dalej.

Bez Civilization Packa jednak też się gra bardzo fajnie. Gra jest po Angielsku, ale nikomu, kto jest przynajmniej w 5 klasie podstawówki to trudności sprawić nie powinno. Mamy sporo jednostek, własną metropolię którą możemy rozbudowywać i korzystać z wielu funkcji w niej. Mamy trochę jednostek, i mase Questów zarówno dla jednego gracza jak i do współpracy. Grafika jest bardzo fajna, taka komiksowa. Z mojego punktu widzenia, gra jest bardzo dobra. Mamy w niej dwie wielkie nacje. Egipcjan i Greków. Musimy prowadzić wybraną frakcję, rozbudowywać Stolicę, kupować technologie za punkty zdobywane z każdym poziomem, wykonywać zadania. Można też grać w PvP 1v1 i 2v2 graczy. Teraz informacje podawane przez Gry-Online.pl:

Age of Empires Online to najnowsza odsłona legendarnej serii strategicznych gier rozgrywanych w czasie rzeczywistym. Zgodnie z nazwą całość zabawy ukierunkowana jest na aspekty multiplayer oraz społecznościowe. Za produkcję odpowiada studio Robot Entertainment, w skład którego wchodzą ludzie, którzy pracowali nad poprzednimi częściami cyklu.

Gra stanowi połączenie elementu rozpoznawczego serii, czyli rozbudowanej mechaniki RTS z bogatym aspektem społecznościowym. Znajdziemy tu oczywiście klasyczne rozgrywki polegające na budowaniu miast, zarządzaniu surowcami i toczeniu bitew z innymi graczami (słowem, to do czego przywykli fani cyklu), ale wprowadzono również elementy MMO.

Stolica naszej cywilizacji (greckiej lub egipskiej), istnieje w świecie gry 24 godziny na dobę, a poddani nieprzerwanie zbierają surowce i rozwijają swoje otoczenie. Warto nadmienić, że stolica nie jest jedynym miastem w naszym państwie. Oprócz niej możemy tworzyć mniejsze miejscowości, które z czasem się powiększają i stają coraz efektywniejsze. Wszystko to dzieje się nawet wtedy, gdy my akurat jesteśmy poza grą. Prócz typowej rozgrywki polegającej na nieprzerwanym rozwoju i ekspansji, Age of Empires Online oferuje również zadania poboczne (możemy je wykonywać sami lub z kolegami), gdzie musimy wypełnić z góry narzucone cele.

Grafika prezentuje nowy, bardziej kreskówkowy styl wizualny. Jednocześnie każdy element dopracowany jest w najmniejszych detalach, a silnik wykorzystuje wszystkie najnowsze zdobycze techniki. Gra jest mocno zintegrowana z systemem Games for Windows Live, umożliwiając łatwą komunikację i znajdowanie innych graczy chętnych do rozgrywek w trybach rywalizacji lub kooperacyjnych.

Age of Empires Online Gameplay - Gameplay mojego autorstwa. Polecam oglądać w 480p i  w fullscrean'ie. Miało być HD ale coś się skopało :(   - link poprawiony
    Age of Empires Online - Full Cinematic Trailer - Polecam w HD i fullscreen'ie
    Strona Głowna Gry
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2011, 10:52:01 wysłana przez Archimonde »
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline TenOdZygmunta

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Age of Empires Online
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 24, 2011, 07:29:04 »
    podałbyś do tego link może ;) gra wydaje się bardzo fajna obadam ile waży i napiszę Ci jakbyś był zainteresowany wspólną grą :-)

Offline Medien

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 24, 2011, 10:11:16 »
    Ja sie skusze wygląda dobrze :) we wszystkie części Age of Empires grałem więc nie zaszkodzi zagrać w tą...

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 24, 2011, 10:20:30 »
    Link podałem -_- Masz przecież wielki napis Strona Główna Gry, czyż nie? z patchami z tego co pamiętam waży niecały 1 GB, ale pamięć może mnie mylić ;)
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Zjadacz chleba

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    • REMOVE BUŁKI
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 05, 2011, 00:02:38 »
    Gram w serię AoE od 2000 r. i po raz pierwszy się zawiodłem. Grafika wygląda tak jakby do jej tworzenia zatrudnili dzieci z przedszkola. Liczyłem na poważną grę a nie komiksowe głupoty. Wolę już pograć w pierwszą część przez internet.