Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Historia vitae magistra est (0.3) - Modyfikacja gry EU III  (Przeczytany 2169 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    Historia vitae magistra est (0.3) - Modyfikacja gry EU III
    « dnia: Sierpnia 23, 2011, 09:10:50 »
    "Historia vitae magistra est" jest modyfikacją gry Europa Universalis Divine Wind [patch 5.1]. Niektórzy pewnie powiedzą, że kolejny raz "reklamuje" tą grę ale co tam. Mam nadzieję, że grającym w EU III się spodoba. Gry nie zamierzam jeszcze tłumaczyć, ale w końcu się za to wezmę :). Patche powinny ukazywać się co jakiś czas, gdyż ochoty na to dużo - w końcu m. in. robię go dla własnej uciechy z powodu stałości w wersji Native. Głównym celem tego moda jest odwzorowanie realności historycznej gry, ale tak żeby była ona bardziej zbalansowana.

Link do pobrania wersji 0.1 - http://www.megaupload.com/?d=B55BWNE1

Żeby "zainstalować moda" należy skopiować główny folder gry, a w nim podmienić pliki z w/w linku.
    Mod jest na wersję gry 5.1 [zmienna BJLT]. Po podmianie powinna wyjść zmienna ZFJW.

[Patch 0.1]
    1.Dodane nowe prowincje:
    Europa [2]:
    -Arborea [Sardynia]
    -Minorca [Baleary]

Afryka [27 - wszystkie do kolonizacji]:
    4 na południu [RPA]
    3 Madagaskar
    2 wyspy
    7 pomiędzy Kongiem a Malawi
    5 od Malawi na północ
    5 pomiędzy Karnem Bornu a Trypolitanią

2. Balans doktryn narodowych, tak by były tak samo przydatne dla państwa, które handluje, idzie zdecydowanie w armię bądź zamierza kolonizować.

3. Dodana możliwość tworzenia Rzeczypospolitej, która powstaje na mapie w 4 Lipca 1569 [gdyż 4 lipca zatwierdzono postanowienia].

Wkrótce wiele więcej!
    « Ostatnia zmiana: Września 21, 2011, 21:02:59 wysłana przez Kradus »

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Palahniukista
    Odp: Historia vitae magistra est (0.1) - Modyfikacja gry EU III
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 23, 2011, 11:54:26 »
    Nie zamierzasz opublikować tego na jakimś forum poświęconym EU III?
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 23, 2011, 11:57:25 »
    Puki jest w fazie rozwoju to nie. Teraz jest to głównie wersja testowa, czy wszystko działa jak należy, czy historycznie się zgadza. Mam jeszcze dużo pomysłów i już załatwiłem sobie chętnych do pomocy :)

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 21, 2011, 20:58:19 »
    Patch 0.3:
    http://www.megaupload.com/?d=SJNSV4NS

(click to show/hide)
    Po podmienieniu powinna wyjść wersja: XZSC

W patchu zmieniły się nieco granice państw. Zostały one przedstawione bardziej historycznie [szczególnie część zachodnio-słowiańska, tj. Polska, Węgry, część Litwy.]. Dodane prowincje miały również na celu balans gry.

Zostały dodane 22 nowe prowincje, niektóre uległy zmianom terytorialnym.
    (click to show/hide)

Niektórym prowincjom zostały zmienione dobra handlowe, a Ryga oraz Barcelona [do 1450r.] dostały Centre of Trade.
    Oraz parę niektórych drobnych poprawek.

PS. Przepraszam za trochę długi odstęp czasu między patchami ale zaczęła się szkoła, więc i nowe obowiązki a w okresie po 23 sierpnia nie było nie w domu. Niedługo powinien się ukazać kolejny patch.
    « Ostatnia zmiana: Września 21, 2011, 21:08:17 wysłana przez Kradus »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    Odp: Historia vitae magistra est (0.3) - Modyfikacja gry EU III
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 19, 2011, 17:07:58 »
    Pytanie do forumowiczów. Czy któryś ma dobrą wiedzę odnośnie wojny Secesyjnej [kolejne przebiegi wojny, ruchy wojsk; generałowie Unii i Konfederatów; zdobyte forty, miasta, prowincje w danym okresie; ważniejsze bitwy] ?? Jeśli tak, jest bardzo duża szansa, że przerobię czas tak by zakończył się np. 4, 6 lat po zakończeniu ów wojny - jest to okres nie odbiegający zbytnio od realiów i możliwości silnika EU III [brak samolotów, czołgów itd..] oraz zwiększenie grywalności USA.

Co do patcha, powinienem wydać niedługo kolejnego, gdyż przerobiona już została mapa Australii, regionu Bałkanów, Anatoli, regionu Gruzji oraz Rosji i dodane zostały 3 państwa w regionie Białorusko/Ruskim, które zwiększają historyczność moda.

Odnośnie mojej prośby, wszelka pomoc zostanie oczywiście ukazana w odpowiednim miejscu, tak by nikt nie został pominięty.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2011, 17:17:44 wysłana przez Kradus »