Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Witam.  (Przeczytany 875 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Palahniukista
    • Steam ID: Mój status Steam
    Witam.
    « dnia: Sierpnia 22, 2011, 17:56:28 »
    Cześć.  Trochę spóźnione powitanie ;)
    (click to show/hide)

Jestem Zowi, najpierw było Zowimir. Wpadłem na taką nazwę myśląc, jakim pseudonimem mógłbym się posługiwać w internecie. Nie wiem jak, po prostu nagle do głowy wpadł mi wyraz "Zowimir". Później skróciłem. O M&B dowiedziałem się oglądając filmiki z Medievala 2 TW. Muzyki zacząłem słuchać dokładnie... w czerwcu lub lipcu roku 2010 po obejrzeniu tego filmiku na Joe (nie interesuję się zbytnio piłką nożną). Gdyby nie to jodłowanie przy Rooneyu, prawdopodobnie do dzisiaj nie wiedziałbym kim jest Loreena McKennitt, czemu Alan Stivell jest dość znany, ani nie słuchałbym w tej chwili płyty "Rockhill" autorstwa polskiego zespołu Beltaine i utworu nr.2 - Burning Pipers Hut. Szło to tak - Focus - Hocus Pocus zaprowadziło mnie do Jethro Tull, nastepnie trafiłem do Alana Stivella, Potem było Ryczące Shannon Project - Tri Martolod, w międzyczasie Loreena McKennitt, i punkt, w którym teraz jestem - Shannon i Beltaine. Jak mogliście wywnioskować z poprzedniej części tego posta, najpierw słuchałem progresywnego Rocka a w tej chwili pierwsze miejsce zajmuje Folk - najwspanialsza i najbardziej różnorodna muzyka świata. Interesuję się historią i średniowieczem (zaskoczeni?) i nie lubię narodów, które albo nie wiedzą o swojej krwawej historii, albo nie chcą przyjąć jej do wiadomości. Znalazłem ostatnio dobry obrazek, pokazujący o co mi chodzi:
    (click to show/hide)
    Np. nie widzę nic zajebistego w husarii jako przedstawieniu potężnej Rzeczpospolitej. Wracając do muzyki, większość, jeżeli nie wszyscy, których znam słuchają Rapu, Hip-Hopu, Metalu. Cóż, podobnie jest na tym forum.

Wstawię tutaj kilka utworów Folkowych (nie Folklorowych) :

Ryczące Shannon Project - Tri Martolod
    Shannon - Tri Martolod
    Niespodzianka!
    Beltaine - Łódź by Night
    Beltaine - Ye Jacobites
    Alan Stivell - Tri martolod
    Loreena McKennitt- Bonny Portmore
    Shannon - Pardon Spezed
    Beltaine - Shan Van Voght
    Loreena McKennitt- The Highwayman

Jak widać, dużo tutaj napisałem, i nikt tego nie przeczyta. Tak naprawdę, to strasznie mało mówię, co pokazało się, kiedy siedziałem na TS.
    Co roku zmieniam awatar. Ten jest już trzeci.

A więc jeszcze raz: witam wszystkich :) !
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2011, 18:22:53 wysłana przez Zowi »
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*

Offline Elsevier

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Witam.
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 22, 2011, 18:01:12 »
    Miło mi cie poznać...
    Ja czyli Elsevier. Wiem, że dużo wam to mówi ¦]

Offline ghost888

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 22, 2011, 19:59:25 »

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Palahniukista
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 22, 2011, 20:11:48 »
    Heh, wpisałem w googlach, udało mi się obronić :P Tak myślałem, że zaraz ktoś to wrzuci :)
    http://www.pown.it/1232

Tak btw. to wyrobiłem już sobie nawyk trzymania kursora na krzyżyku zamykającym kartę w przeglądarce na wypadek RickRolla ;)

Temat umarł, mogłem po prostu napisać cześć i nic więcej.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2011, 13:13:00 wysłana przez Zowi »
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*

Offline ghost888

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 25, 2011, 18:47:03 »
    Nie martw się Zowi, wrzucę tu jeszcze kilka niespodzianek i temat odżyje.

PS. Topiki z powitaniami zawsze szybko umierają, dlatego ja szukam czegoś Wielkiego przez duże W co nie pozwoli mojemu umrzeć, kiedy go w końcu napiszę.