Cześć. Trochę spóźnione powitanie ;)
Data rejestracji: Październik 14, 2009, 11:37:49
Jestem Zowi, najpierw było Zowimir. Wpadłem na taką nazwę myśląc, jakim pseudonimem mógłbym się posługiwać w internecie. Nie wiem jak, po prostu nagle do głowy wpadł mi wyraz "Zowimir". Później skróciłem. O M&B dowiedziałem się oglądając filmiki z Medievala 2 TW. Muzyki zacząłem słuchać dokładnie... w czerwcu lub lipcu roku 2010 po obejrzeniu
tego filmiku na Joe (nie interesuję się zbytnio piłką nożną). Gdyby nie to jodłowanie przy Rooneyu, prawdopodobnie do dzisiaj nie wiedziałbym kim jest Loreena McKennitt, czemu Alan Stivell jest dość znany, ani nie słuchałbym w tej chwili płyty "Rockhill" autorstwa polskiego zespołu Beltaine i utworu nr.2 - Burning Pipers Hut. Szło to tak - Focus - Hocus Pocus zaprowadziło mnie do Jethro Tull, nastepnie trafiłem do Alana Stivella, Potem było Ryczące Shannon Project - Tri Martolod, w międzyczasie Loreena McKennitt, i punkt, w którym teraz jestem - Shannon i Beltaine. Jak mogliście wywnioskować z poprzedniej części tego posta, najpierw słuchałem progresywnego Rocka a w tej chwili pierwsze miejsce zajmuje Folk - najwspanialsza i najbardziej różnorodna muzyka świata. Interesuję się historią i średniowieczem (zaskoczeni?) i nie lubię narodów, które albo nie wiedzą o swojej krwawej historii, albo nie chcą przyjąć jej do wiadomości. Znalazłem ostatnio dobry obrazek, pokazujący o co mi chodzi:
Np. nie widzę nic zajebistego w husarii jako przedstawieniu potężnej Rzeczpospolitej. Wracając do muzyki, większość, jeżeli nie wszyscy, których znam słuchają Rapu, Hip-Hopu, Metalu. Cóż, podobnie jest na tym forum.
Wstawię tutaj kilka utworów Folkowych (nie Folklorowych) :
Ryczące Shannon Project - Tri MartolodShannon - Tri MartolodNiespodzianka!Beltaine - Łódź by NightBeltaine - Ye JacobitesAlan Stivell - Tri martolod Loreena McKennitt- Bonny PortmoreShannon - Pardon SpezedBeltaine - Shan Van VoghtLoreena McKennitt- The HighwaymanJak widać, dużo tutaj napisałem, i nikt tego nie przeczyta. Tak naprawdę, to strasznie mało mówię, co pokazało się, kiedy siedziałem na TS.
Co roku zmieniam awatar. Ten jest już trzeci.
A więc jeszcze raz: witam wszystkich :) !