Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Da się skończyć grę?  (Przeczytany 6445 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tsuful82

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Da się skończyć grę?
    « dnia: Lutego 16, 2008, 23:54:11 »
    1) Jak w temacie, czy jest mozliwosc wybicia jakiegos ludu, przejecia zamkow... i zakonczenia gry jako zwyciezca czy poprostu gramy az zabawa  sie znudzi?
    2) Jak oblegasz miasto/zamek i poczekasz az skoncza mu sie zapasy to sa jakies korzysci czy mozna czekac jeszcze miesiac i nie zdechna z glodu?
    3) Jak szybciej wywlac wojne bo atakowanie karawn, lordow, palenie wiosek i popsute stosunki ponizej - 50 nie spowodowaly jeszcze wojny?

Offline SX1

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • DownHill 4EVER DH RideR
      • Gildia YAKUSA
    Odp: Da się skończyć grę?
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 24, 2008, 16:49:00 »
    1.Nacji nie da się zniszczyć do końca że zniknie ze statystyk 0.90x
    2.Ja jeszcze nie próbowałem czekać
    3.Ja mam dobry sposób
    podchodzisz do karawany i mówisz żeby oddali ci twoje zapasy
    potem wybierasz że żartowałeś(czy jakoś tak)
    i wskaźnik sympatii danej nacji spada
    manewr powtarzamy aż do osiągnięcia 100

w 0.95x da się zniszczeć frakcje
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2008, 12:18:40 wysłana przez SX1 »
    http://www.yakusa.pun.pl/forums.php
    Forum Gildi YAKUSA w grze SILKROAD
    Serv EOS chętni wbijać!!

Offline Battlebart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 14, 2008, 17:09:12 »
    a jak sie da ją zniszczyć? przejąłem wszystkie miasta oraz zamki i żadnych lordów na mapie nie widzę... nawet użyłem kodów aby zobaczyć czy jakiegoś nie przegapiłem

Offline Glenn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 31, 2008, 22:13:07 »
    Ja właśnie podbiłem całe królestwo.
    Co pewien czas mam info,że właśnie tego dokonałem.
    Czekając na wiadomość,że ostatnia frakcja upadła,bawiłem się w walki z sea-riders i bandytami a przy okazji zbierałem kasę z miast i wsi oraz sprzedawałem więźniów.
    Mam jeszcze opcje,żeby przyłączyć się do któregoś z 'rebeliantów',ale uważam to za kompletną głupotę,bo od nowa musiałbym atakować te same miejsca i walczyć z tymi do których się przyłączyłem.
    Swoją drogą,to ciekawe co będzie wtedy gdy po kolei przyłączymy się do osob,ktore roszczą sobie prawa do tronu(Bastard,Isola itp) i po pewnym czasie zakończymy żywot ich królestwa-tak,że zostanie tylko jeden król i nie będzie już więcej z kim walczyć?

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 31, 2008, 22:56:18 »
    Jak rozbijesz obóz to masz tam opcje "Zakończ przygodę" I wtedy chyba się kończy gra... nie wiem nie próbowałem.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 31, 2008, 23:07:01 »
    KOnczy się i podliczane są twoje statystyki a na dodatek gra generuje ci adekwatny do wyniku opis tego co się zdażyło po zakonczeniu gry.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 01, 2008, 00:46:10 »
    Oż w mordę, to nareszcie zrobili koniec gry :O No i poniekąd dobrze, bo po podbiciu wszystkiego gra się robi(ła) zupełnie jałowa.

Offline Glenn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 01, 2008, 02:38:35 »
    Jak rozbijesz obóz to masz tam opcje "Zakończ przygodę" I wtedy chyba się kończy gra... nie wiem nie próbowałem.
    hmmmmm....nic takiego nie zauważyłem.
    Tzn.:jest ta opcja,żeby skończyć kampanię-gdy rozmawiasz z jakimś lordem-ale to polega na tym,że każdy wraca do swojego zamku/miasta i nie towarzyszy ci.
    EDIT:sprawdziłem,chodzi oczywiście o rezygnację z "adventuringu".Jest ocena itd.
    Szkoda,że nie ma konkretnego zakończenia,powiedzmy coś w stylu GTA S.A.,gdzie po osiągnięciu głonwego celu można dalej działać dla przyjemności.:)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2008, 02:58:24 wysłana przez Glenn »

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 01, 2008, 10:50:37 »
    Właśnie, że można... Po prostu tego nie klikasz i możesz chodzić po mapie i ganiać bandytów.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Glenn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 01, 2008, 13:25:45 »
    Właśnie, że można... Po prostu tego nie klikasz i możesz chodzić po mapie i ganiać bandytów.
    wiesz-mi chodziło bardziej o motyw z jakimś filmem na koniec czy sytuacja gdy zostajesz królem.
    Owszem,można dalej się ganiać z bandytami i sea-riders,ale....ilez można?hehehe
    A tak w ogóle-czy ilość bandytów ulega z czasem z zmiejszeniu?Coś na zasadzie zniszczenia armii wroga?

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 01, 2008, 14:00:16 »
    wiesz-mi chodziło bardziej o motyw z jakimś filmem na koniec czy sytuacja gdy zostajesz królem.
    Owszem,można dalej się ganiać z bandytami i sea-riders,ale....ilez można?hehehe
    A tak w ogóle-czy ilość bandytów ulega z czasem z zmiejszeniu?Coś na zasadzie zniszczenia armii wroga?
    NIe ulega zmniejszeniu. A ileż można grać w GTA kiedy zrobiło się już wszystkie misje??

Offline Glenn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 02, 2008, 01:00:30 »

NIe ulega zmniejszeniu. A ileż można grać w GTA kiedy zrobiło się już wszystkie misje??
    no i o to biega-przydałoby się jakieś "podsumowanie" trudu gry itd,choćby film na koniec czy możliwość zostania królem itd

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 02, 2008, 01:16:13 »

no i o to biega-przydałoby się jakieś "podsumowanie" trudu gry itd,choćby film na koniec czy możliwość zostania królem itd

Nie rozumiem o co Ci właściwie biega. podsumowanie masz, nawet w każdej chwili, a królem też można zostać. Nie widzę problemu.

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 02, 2008, 01:36:44 »
    Myślę, że oczekuje on coś w stylu fanfaru i wielkiego neonu "YOU WIN". :]
    Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline Glenn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 04, 2008, 18:23:41 »
    Myślę, że oczekuje on coś w stylu fanfaru i wielkiego neonu "YOU WIN". :]
    hahahah....jasne.A dodatkowo pukciki wapstera coby po udanej rozgrywce dzwoneczek zassac.
    ewentualnie bonusik na iTunes żeby mieć rabat na nowe piosenki r'n'b.
    P.S.
    jak można zostać królem?