Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania co do modów  (Przeczytany 1217 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin136

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pytania co do modów
    « dnia: Sierpnia 19, 2011, 17:46:21 »
    Witam.
    Od razu mówię, że o Warbandzie jestem zielony wię oszczędżcie tekstów "każdy to wie". Mam kilka pytań o modach.

1. Jak zainstalować moda?
    2. Czy mod może spowolnić pracę gry albo sprawić, że gra całkiem przestanie działać?
    3. Czy gdzy mod mi się znudzi mogę zagrać w podstawową wersję bez usuwania go?

Szukałem odpowiedi na moje pytania ale niestety nie znalazłem.

Pozdrawiam marcin136 ;)

P.S: Przepraszam za zły dział ;)

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2011, 10:38:52 wysłana przez marcin136 »

Offline Rafard

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    Odp: Pytania co do modów
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 19, 2011, 18:00:13 »
    1. Zazwyczaj mod jest spakowany. Wypakowujesz go do folderu Modules, który znajduje się w folderze gdzie zainstalowałeś grę. Wystarczy, że wkleisz do Modules cały folder zawierający mod i masz zainstalowany.
    2. Raczej nie, gdyż mody to zazwyczaj przerobiony lub zrobiony na nowo świat. Tak jakby oddzielny dodatek.
    3. Po zainstalowaniu moda uruchamiasz grę i masz taki napis "Native" Klikasz na to wybierasz mod i klikasz graj. by grać w podstawowego Warbanda ustawiasz znowu Native. Nie musisz nic przeinstalowywać.

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Pytania co do modów
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 20, 2011, 08:49:33 »
    1. Zazwyczaj mod jest spakowany. Wypakowujesz go do folderu Modules, który znajduje się w folderze gdzie zainstalowałeś grę. Wystarczy, że wkleisz do Modules cały folder
    A czasem ma zwyczajny instalator.
    2. Czy mod może spowolnić pracę gry albo sprawić, że gra całkiem przestanie działać?
    Otóż może spowolnić grę. Weźmy np. mod woyo-sensei "Shogun - Sengoku Jidai". Między innymi z powodu o wiele lepszych tekstur i modeli, będziesz potrzebował lepszego sprzętu, więc czasami będziesz musiał zmniejszyć m.in ustawienia grafiki