Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zwiększenie rekrutacji rekrutów w wiosce!  (Przeczytany 2216 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline oficer

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zwiększenie rekrutacji rekrutów w wiosce!
    « dnia: Sierpnia 18, 2011, 22:41:43 »
    Chciałbym zwiększyć liczbę rekrutów w wiosce. Chodzi mi o grzebanie w plikach. Reputacja w wiosce wolno się robi i jest monotonne, wiec chciałbym, by np. w 1 wiosce można było 50 chłopów wziąć do drużyny (trochę przesadziłem :D).

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Zwiększenie rekrutacji rekrutów w wiosce!
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 18, 2011, 22:52:26 »
    Jest taki mini-programik zwany TweakMB - pobierz go, wypakuj/zainstaluj, wczytaj moduł (ale przed tym utwórz kopię zapasową) wybierajać opcję "Load Module (Vanilla)". Po załadowaniu, z lewej strony okna wybierz sobie "Towns/Villages" i po rozwinięciu "Troop Recruitment". Po prawej stronie powinny ukazać się wartości liczbowe wraz z opisami - ustal sobie takie, jakie Ci będą odpowiadać. Gdy już ustawisz, zapisz i ciesz się zmianami.

Jeśli nie chcesz się bawić programami, skorzystaj z tego tweaku: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,46290.msg1219966.html#msg1219966

Pozdrawiam!

Offline oficer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 19, 2011, 13:31:05 »
    Dzięki !!! W końcu mogę w 1 wiosce 60 rekrutów pozyskać... czy jest polski TweakMB, bo angielski kiepsko mi idzie, a zobaczył bym co jeszcze można zrobić.

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 19, 2011, 20:25:21 »
    Nie ma, a przynajmniej nie znalazłem. A co do tego co można zrobić to:

-Zmienić maksymalną wartość umiejętności, czyli np można mieć 20 przywództwa.
    -Jakby to powiedzieć.... zmienić wymagane statsy do umiejętności. Czyli zamiast np Inteligencji do Perswazji można zmienić na charyzmę.
    -Zmienić rozmiar pola walki. (polecam)
    -Usunąć, zwiększyć, zmniejszyć stratę z nieskutecznych podatków.
    -Za złapanie/wypuszczenie lorda, zrobienie qusta można sobie zwiększyć/zmniejszyć stratę/zysk z relacji. To samo tyczy się dam.
    -Zmniejszyć prawdopodobieństwo ucieczki lorda z pola walki, oddziału, miasta i zamku.
    -Zmieniać kolory frakcji...
    Ogółem polecam się tym pobawić.

I polecam od siebie pewną stronę która pomaga kiedy się nie chcesz męczyć z angielskim: translate.google.pl
    Mimo niedokładnych tłumaczeń, starcza by zrozumieć o co chodzi.