Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Witam Szlachetne Grono Forumowiczów  (Przeczytany 1415 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rafard

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    Witam Szlachetne Grono Forumowiczów
    « dnia: Sierpnia 17, 2011, 09:52:33 »
    Utworzyłem to konto bardzo, bardzo, bardzo dawno temu. Ale ostatnio przyszła mi chętka na M&B. Więc postanowiłem wejść na forum. I co się okazało ? Jakiś genialny człowiek/ekipa stworzył mod, który przenosi nas do królestw północy (jak ktoś nie wie, to chodzi o świat wiedźmina). The Witcher Warband Mod zadecydował, że zostanę z wami na dłużej.

A więc; Witam wszystkich forumowiczów. Nazywam się Rafard de Vriess. Pod takim nickiem lub nieco zmodyfikowanym można mnie znaleźć w różnych grach. Two Worlds II, Titan quest czy M&B.

Teraz trochę o sobie. Jestem miłośnikiem książek Fantasy i SF, Gier RPG w starym dobrym, papierowym i karcianym stylu (np.; D&D, Warharmer, Star Wars RPG czy Nawet Wiedźmin RPG), no i oczywiście gier komputerowych. Aktualnie tworzę Autorski System RPG na pewnym forum. Jest zamieszczony w klimacie SF i niebawem zostanie ukończony. Aktualnie gram we wspomnianego wcześniej TWWM (the witcher warband mod).

I jako dowódca niebieskich pasów poluje wraz z odziałem na szpiegów czarnych. Dzięki dobroci mojego Jaśniepana Króla Foltesta władcy Temeri zostałem panem Novigradu i uzupełniam braki w garnizonie. Utrzymuje też dobre stosunki z Redanią znam nawet samego Radowida Redańskiego i wynająłem paru rycerzy płonącej róży, by pomogli mi podczas bitew. (nienawidze cheatów i ludzi, którzy takich używają. Ale jeśli ktoś chcę psuć sobie grę ułatwieniami proszę bardzo, jego wola.)

Jeśli chodzi o Warbanda to : jestem pustynnym łowcą niewolników. Wraz z kilkoma ludźmi polujemy na biednych chłopków czy inny plebs. Nie posiadam Wasala, jestem nie zależnym panem, który posiada jeden jedyny zamek służący jako bazę wypadową.

No tyle chyba wystarczy. A więc Witam i Pozdrawiam !

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    Odp: Witam Szlachetne Grono Forumowiczów
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 17, 2011, 13:43:19 »
    Z radością witam nowego forumowicza. Uważaj co i gdzie piszesz,pełno mamy tu "korektorów" na adminów także uważaj(czasem myślę że oni nie śpią ciągle szukając ofiar;)) I koniecznie przeczytaj regulamin,wielu przed Tobą tego nie zrobiło i szybko się z tym forum pożegnało...Cieszy mnie że ludzie nadal grają w papierowe rpg. Powiedz coś więcej o Twoim autorskim systemie, czytałeś może książki z serii "Czarna Biblioteka"? Jakiej muzyki słuchasz? Sorry że zasypałem Cię pytaniami ;) (Uwierz możesz dostać o wiele więcej...;))
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Rafard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 17, 2011, 16:06:07 »
    Muzyka ? Reggea,, trochę roka.

Jeśli chodzi o ten system. Nazywa się Tauron Prime, tak jak wcześniej mówiłem ma obracać się w klimatach SF. Jeśli chodzi o świat, a raczej galaktykę to wszystko dzieje się w roku 2764. Ludzie wynaleźli wreszcie napęd nad świetlny, nawiązali pierwsze kontakty z innymi cywilizacjami. Na razie jest ich 9 lub 10 w tym 5 lub 4 z  nich będą grywalne. Ogólnie cały system ma przestawiać wyobrażenie na temat życia w w przyszłości. O samej mechanice, to mogę powiedzieć tyle, że wraz z współtwórcami zrezygnowaliśmy ze standardowych drzewek umiejętności i współczynników typu siła, zręczność itd. Nasz system ma być intuicyjny, wszelkie działania rozstrzyga GM biorąc pod uwaga wszystkie aspekty, które decydują o powodzeniu czynności. Umiejętności są tylko po to by określić zakres możliwości postaci. Nie ma też punktów doświadczenia czy innych statystyk, które sprawiają, że rpg wygląda czasami jak skomplikowane działanie fizyczne. Umiejętności uczy się po przez naukę u nauczycieli. Cały system ma być w formie forumowej więc gdy go skończę zachęcam do przyłączenia się do gry. Czy mogę dać tutaj link ?

A i nie czytałem tej "czarnej biblioteki". czytam głównie książki z wydawnictwa fabryka słów.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 17, 2011, 16:10:46 »
    Witam. Cóż, mamy podobne upodobania, oprócz muzyki. życzę powodzenia, ja swój system przez lat kilka robiłem. Takie intuicyjne systemy są bardzo fajne, lubię je, ale gracze nieraz narzekają że jestem niesprawiedliwy, więc przerzuciłem go na klasyczny styl. Mam nadzieję że zagrzejesz tu miejsca, o co niektórym trudno bo byli tacy co wylatywali po 1 poście na forum ;)
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Rafard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 17, 2011, 16:18:01 »
    Już mam 2 więc nie jest tak źle. Wiesz z tą niesprawiedliwością... może i masz rację. Ale w opisie zasad gry jest jasno napisane, żeby pisali jak najbardziej wyczerpująco z dokładnym opisem czynności. Jeśli Gm potraktuje ich (ich zdaniem) nie sprawiedliwie, sami są sobie winni. A o pisałem do ciebie na pw czy mogę dołączyć do waszego rpg na forum tutaj.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 17, 2011, 17:48:46 »
    Witam kolejnego forumowicza :)

Czekam na odpowiedź co do spoilera.

(click to show/hide)

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 17, 2011, 18:46:32 »
    Jeszcze raz powtarzam: proszę, byście nie kopiowali dalej tej setki! Postanowiłem już dłuższy czas temu wyróżniać nią jedynie wybrańców. ;-)
    Tutaj jednak sam bym ją wkleił, gdyby mnie Tobik nie uprzedził. Cieszę się, że czytasz książki (ale to wcale nie jest takie, kurde bele, rzadkie, jak trąbią wszyscy czytający) i chciałem Ci radzić, abyś nie ograniczał się do jednego wydawnictwa, gdyż to najgorsze z najgorszych mozliwych rozwiązań. Jeśli chcesz perełki, lataj po antykwariatach i sklepach z literaturą po angielsku.
    a poza tym to tak to tak naprawde to jestem bardzo głembokom postaciom bo mam w zwyczaju pisać dziwnym jemzykiem. ;-)
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 17, 2011, 20:34:54 »
    Serdecznie witam na forum, fajnie że postanowiłeś wrócić do aktywności po takim czasie. Pozdrawiam i życzę długiego i przyjemnego pobytu na forum.

Offline Rafard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 18, 2011, 08:59:51 »
    (click to show/hide)