Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Materiały na stronę(thedeluge.net). Potrzebna pomoc!  (Przeczytany 15465 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Jak ktoś nie ma konta na TW lub lokalnym forum o M&B(jak to lub rosyjski rusmnb) to raczej nie wgrywa modów. Taka prawda. Jedynym wyjątkiem są ludzie będący w jakimś klanie którzy nie mają potrzeby wchodzenia na fora ale wtedy informacje na temat modów itp otrzymują od lepiej zorientowanych znajomych. Wydaje mi się że należy skupić się na trio Tawerna, TW i MODDB i liczyć że na lokalnych forach o M&B znajdzie się ktoś kto zrobi o modzie temat. A sądząc po poziomie modyfikacji na bank to nastąpi.

Offline tul

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    Ja używam DLG. Zarówno TD, jak i TDL są zbyt podobne do TLD, który jest znacznie popularniejszy niż Deluge - mogą zachodzić pomyłki. Nie po to zmieniamy nazwę by wpaść z deszczu pod rynnę. :P

Ja bym tu żadnego skrótu nie używał, pozbyłbym się jedynie "The" z nazwy. Deluge wymawia się wygodnie i pisze szybko. Nie wiem po co robić 3-literowy skrót do 6-literowego słowa. Słowo niosące ze sobą jakieś znaczenie jest bardziej chwytliwe od nic nie znaczącego skrótu. Poza tym większość skrótów nazw to akronimy od wielu słów (tak jak The Last Days), a nasz mod to pojedynczy rzeczownik + pomijalny przedimek "The".

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Ja bym tu żadnego skrótu nie używał, pozbyłbym się jedynie "The" z nazwy. Deluge wymawia się wygodnie i pisze szybko. Nie wiem po co robić 3-literowy skrót do 6-literowego słowa. Słowo niosące ze sobą jakieś znaczenie jest bardziej chwytliwe od nic nie znaczącego skrótu. Poza tym większość skrótów nazw to akronimy od wielu słów (tak jak The Last Days), a nasz mod to pojedynczy rzeczownik + pomijalny przedimek "The".

Po części racja. Niemniej, nawet osoby posługujące się skrótem, na ogół znają jego znaczenie, a gdy użyjemy go wobec osoby go nieznającej, pierwszym jej odruchem będzie spytanie się, co to znaczy. Nawet jeżeli Deluge nie jest długim słowem, a skrót ucina tylko jego połowę, to jednak taka pisownia wydaje się wygodniejsza. Tak więc oficjalnego skrótu może nie być, ale ja raczej pozostanę prze DLG. :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    Napisałem parę podpunktów, więcej nic nie przychodzi mi do głowy
    (click to show/hide)

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline Ans

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Czołem. Pytanie mam, gdyż być może coś mi umknęło ( nie czytałem wszystkiego ). Widzę, żę strona już stoi , choć nie jest dostępna dla zwiedzających. Czy w związku z szerszą promocją moda, i jednoczesnym staraniem o własne subforum na TW nowa strona będzie dostępna również w języku angielskim ?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Będzie.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Proszę o aktualizacje i przemyślenie takiego opisu:
    Skrót: RW

Liczba członków: 28

Kraj: Polska

Forum: https://rw2011.fora.pl/

Notka: Klan RW jest najstarszym, największym i najszybciej rozwijającym się regimentem do The Deluge. Jego członkowie czynnie działają przy rozwoju moda, między innymi przy researchu historycznym, tworzeniu map oraz w dyskusjach na temat jego przyszłości i spraw go dotyczących. Ponadto, Regiment Wielkopolski jest gospodarzem Cotygodniowych Wspólnych Gier na naszym modzie,  które odbywają się w soboty o godzinie 19.

Wersji angielskiej proszę dać godziny 18 London, 13 Washington, 22 Moscow, 19 Berlin.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2012, 11:54:37 wysłana przez Ensis »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    Ja pisalem ten opis. I grzecznie sie Ciebie pytam, jakie sa roznice w moim i Twoim. :D Chyba dorzuciles informacje o cotygodniowej grze, zmieniles liczbe czlonkow? Co do tego drugiego, oczywiscie ze sie zmieni, mialem stare informacje. Ale jestem przeciwny ostatniej linijce - to ma byc opis klanu a nie reklama sobotniego eventu.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Ensis

• Użytkownik
    Ja pisalem ten opis. I grzecznie sie Ciebie pytam, jakie sa roznice w moim i Twoim. :D Chyba dorzuciles informacje o cotygodniowej grze, zmieniles liczbe czlonkow? Co do tego drugiego, oczywiscie ze sie zmieni, mialem stare informacje. Ale jestem przeciwny ostatniej linijce - to ma byc opis klanu a nie reklama sobotniego eventu.
    Wtedy pasował bo były inne realia, rozwój klanu się przyspieszył i oczekuje jeszcze większego boomu po premierze 0.5.

Notka: Klan RW jest najstarszym, największym i najszybciej rozwijającym się regimentem do The Deluge. Jego członkowie czynnie działają przy rozwoju moda, między innymi przy researchu historycznym, tworzeniu map oraz w dyskusjach na temat jego przyszłości i spraw go dotyczących. Ponadto, Regiment Wielkopolski jest gospodarzem Cotygodniowych Wspólnych Gier na naszym modzie.

Na taki się zgodzicie?  Sama prawda, a odnośnie eventu lepiej ujednolicić nazewnictwo. :)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    O mein Gott! Jak moglem zapomniec o Irgenie i jego mapach! :D Tak, teraz jest dobrze, nie widze przeciwwskazan.

Offline mateuszmaciejmajor

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Co do klanów prosiłbym o dopisanie RK(Regimentu Koronnego).
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=9585.0
    Mamy 10 członków.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    Co do klanów prosiłbym o dopisanie RK(Regimentu Koronnego).
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=9585.0
    Mamy 10 członków.

Na stronie już Was umieściłem.

Offline Ensis

• Użytkownik
    O mein Gott! Jak moglem zapomniec o Irgenie i jego mapach! :D Tak, teraz jest dobrze, nie widze przeciwwskazan.

Czyli opis zaproponowany przez moją osobę będzie na stronie?

30 członków w chwili obecnej, ciekawie ile będzie po sobotniej bitwie. :D
    « Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2012, 16:56:12 wysłana przez Ensis »

Offline Ans

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Nieźle wam to wyszło. Mówię teraz o stronie, która po pobieżnym czytaniu sprawia pozytywne wrażenie, zarówno jeśli chodzi o treść jak i estetykę i  dopracowanie. Mam na myśli zarówno polską jak i angielską wersję.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    Dziękuję w imieniu swoim i Oktawiana. :)