Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak zacząć polską kampanię?  (Przeczytany 10027 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Perry

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jak zacząć polską kampanię?
    « dnia: Sierpnia 12, 2011, 11:39:53 »
    Hej mam pytanko czy wie ktoś możę jak rozpocząć polską kampanię, i co oznacza ta opcja Native na początku? Z góry dzięki...
    Na jednego zwycięzcę przypada jeden przegrany

Offline BezimiennyBohater

• Użytkownik
    Odp: Jak zacząć polską kampanię?
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 12, 2011, 12:25:06 »
    Musisz zostać wasalem Rzeczpospolitej i mieć dobre stosunki z Kaziem oraz wybrać opcję dialogową która sie pojawi. Native to niezmodowana normalna gra.

Offline Kuba67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 13, 2011, 12:40:59 »
    Po prostu tak : Musisz wykonywać misje Rzeczpospolitej, misja by zniszczyć wieś Masłowy Bród będzie wspaniałym polepszeniem w stosunkach ! Musisz też mieć sławę... oraz z tego co pamiętam zaprzyjaźnić się z Kaziem. Wtedy są trzy opcje
    I. Idziemy do szlachcica i pytamy ''Jak pomóc Rzeczpospolitej'' on tam gada ty się go pytasz i zostajesz kapitanem najemników
    II. Idziemy do szlachcica ( może też do króla) i pytamy o zadanie ale tylko czasem się zdarza że proponują służbę
    III. Idziemy do króla i mówimy ''Pragnę zaoferować Ci mą służbę panie'' musisz mieć sławę on ci daje prawo i są dwie opcje ale chyba będzie wiadomo którą wybrać ;)
    Potem pytamy się jeszcze raz jak pomóc Rzeczpospolitej jakiegoś szlachcica aż do skutku on każe się zaprzyjaźnić z Zagłobą zapytaj podróżnika ( zazwyczaj jest on w Lwowie lub Krakowie w karczmie) no i z tego co pamiętam to prosić króla o zadanie lub zadanie specjalne czy coś innego,  dostajemy zadanie żeby złapać szwedzkiego jeńca łapiemy, dostarczamy, czekamy jakiś czas bo on nie chce mówić... potem idziemy do króla on nam daje kolejne zadania i tak jesteś już w kampanii polskiej.

Offline Perry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 19, 2011, 13:32:18 »
    Dzięki wielkie, dotarłem krok po kroczku do tego co opisałeś, teraz mam nowe zadanie "New Khan" jestem w trakcie jego wypełniania, jak dobrze rozumiem musze zwolnić się z przysiegi danej Kaziowi, odszukać tego Mehmeda, , pogadać z nim,  przejąć kilka miast i wsi kozackich (co juz uczyniłem), i jestem wolnym nikomu nie podlegajacym szlachetką.. Zdobyłem Sich i okoliczne wioski, od razu zmieniło kolor na czerwony, mam jescze przejąć wiecej miast i fortec, a potem rutynowo wypełniać jego polecenia. Mam nadzieję, że zmierzam w dobrym kierunku?

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 19, 2011, 13:45:58 »

Offline Kuba67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 21, 2011, 06:50:08 »
    Potem Chanat się ''niszczy'' a nasz przywódca czy sługa bo już sam nie wie zostaje królem nie spełnia obietnicy, spełni jeśli podbijesz dwie twierdze albo jakieś miasta księstwa moskiewskiego. Idziesz do niego po zdobyciu ich no i pokój jest na talerzu ale Kazik i szlachta uważają cię za zdrajcę ( stosunki się nie zmieniają i wszystko jest normalne...) wykonujesz wszystko krok po kroku wykonujesz zadania potem przeciągasz szlachtę na swoją stronę w wyborach marszałka idziesz do króla i gdy pojawia się opcja zwołujcie sejm ! To chyba znaczy że wygrasz ,pojawia się misja bohater wyzwoliciel odzyskujesz utracone ziemie które są Ci przykazane potem Zagłoba coś ci nagada o buncie i musisz się do tego przyłączyć bo jeśli nie po pewnym czasie koniec gry jak  mi się zdarzyło a konsekwencje są proste gra od początku chyba że zapiszesz sav'y można  w kilku momentach się przyłączyć ale co z tego. Potem ''maszerujemy'' do króla by abdykował ale on robi jakieś kici mici podobno pokonujemy go i mamy koronację a potem jest jakaś niespodzianka ale do niej dojść mi się nie udało... :(

Offline Perry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 21, 2011, 08:55:37 »
    A trzeba wykonywać questy pułkowników, czy od razu z grubej rury do Kazia, a reszte olewać?? I czy da się przyłaczyć do swojej ekipy np, Kmicica, Skrzetuskiego, Wołodyjowskiego itd?? I jeszcze jedno pytanko: dlaczego kiedy wybraliśmy swój sztandar, nadal mamy szare napisy nad naszą kompaniją zamiast żółtych?? Dopiero jak sie odłączę od Kazia to po zdobyciu jakiegokolwiek, miasta innego państwa np. kozackiego (bo najbliżej do Krymu), zmienia się z szarego na czerwony...A może dopiero jak zostane królem bedę miał nad nazwiskiem ten magiczny napis - "Polish Commonwealth"?

Offline Kuba67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 21, 2011, 10:58:03 »
    Najlepiej wykonywać każde zadania.
    No ''za moich czasów się nie dało'' może w czasach buntu Zagłoby.
    Chyba żeby nas ''wyróżniać'' nie wiem ale to chyba problem duży nie jest.
    Jeśli zdobywasz zamki sama jest na biało,jeśli dla narodu jakiegoś na kolor państwa a jeśli chodzi o bunt to kolor jest czerwony potem gdy Chanat upadnie to koniec buntu bo nasz Mehmet-Gerej zasiada na tronie i to jest Chanat.
    Pomogło ?

Offline Perry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 21, 2011, 22:37:02 »
    Jeśli zdobywasz zamki sama jest na biało,jeśli dla narodu jakiegoś na kolor państwa a jeśli chodzi o bunt to kolor jest czerwony potem gdy Chanat upadnie to koniec buntu bo nasz Mehmet-Gerej zasiada na tronie i to jest Chanat.
    Pomogło ?

No tego nie za bardzo kumam...

Offline Rafard

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 22, 2011, 06:43:40 »
    Koledze nad tobą chodziło o to że :

Gdy nie należysz do żadnego królestwa twoje włości mają nazwy koloru szarego.

Gdy jesteś Lordem  jakiegoś państwa twoje zamki mają ten sam kolor co reszta terenów frakcji.

Gdy zamek przejmują rebelianci chcący obalić obecnego króla zamki i miasta ma mają w nazwie kolor czerwony.

Offline Kuba67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 22, 2011, 11:17:38 »
    No właśnie a w buncie Zagłoby czy w nowym Chanie będzie na czerwono aż do obalenia władz potem gdy skończy się ''wojna domowa'' wszystkie czerwone napisy zmieniają kolor na kolor państwa czyli
    Wojsko Zaporoskie - z bardzo czerwonego (intensywnie) na ten ich blado czerwony
    RP-Z czerwonego na nasz lekko żółtawy kolor
    Księstwo Moskiewskie- Z czerwonego na lekko zielony
    Chanat Krymski-Z czerwonego na ich morski
    Szwecja Z czerwonego na niebieski

Lecz w zadaniu nowy Chan jest tak że najpierw Mehmet-Gerej musi chyba osobiście przekonać tych ludzi którzy stoją po stronie króla, potem zasiada na tronie i państwo znowu zamienia się w Chanat.

Jeśli zdobywasz zamki np. w zadaniu ''Bohater wyzwoliciel'' zdobywane miasta są na żółto. Bo zdobywasz je dla narodu .

Jak masz kaprys jak ja miałem po tym gdy mnie zwolnili z przysięgi po owym zadaniu gdzie Mehmet-Gerej musi zasiąść na tronie chciałem mieć coś dla siebie i zdobyłem szwedzki Królewiec. Wtedy miasto jest na biało bo należy do tzw. ''samotnego szlachcica'' nie jesteś niczyim wasalem ! O to tam tyka ! Gdyby wszystko miało taki sam kolor to uwierz...