Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Włócznia bojowa  (Przeczytany 1519 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin136

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Włócznia bojowa
    « dnia: Sierpnia 12, 2011, 08:28:01 »
    Mam pytanie. Czy też tak macie że gdy kupicie włócznie albo lance, to gdy wyjmiecie miecz to ona znika niby jest na plecach ale jej nie widać. Jest jakiś sposób żeby było ją wiedać?

Pozdro marcin136

Offline Ceres

• Użytkownik
    Odp: Włócznia bojowa
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 12, 2011, 08:56:44 »
    Dziwnie by to wyglądało z 3 metrową lancą biegać na plecach :D. Chyba nie ma takiego modu. Ja osobiście nic nie znalazlem. Z tego co wiem to lanc na plecach nie wozili tylko przed walką na miecze je po prostu odrzucano, a potem odzyskiwano znalezione z pola walki. Takze i tak jest plus, że w ogóle mozna schować i wyjąc w kazdej chwili :)

Offline Hefalump

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 13, 2011, 20:26:21 »
    W cRPG'u na przykład lanca jest wyrzucana przy zmianie broni, ale jeśli chodzi o singleplayer to nie spotkałem się również z żadnym modem gdzie wyrzuca się lancę. W sumie sposób korzystania z lancy w Native'ie jest wygodniejszy :)
    Heff fun

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 13, 2011, 21:16:38 »
    Jesli chcesz nosić lance i piki na plecach, to można to zrobić samemu za pomocą "Morgh's Mount & Blade WB/WFAS Editor".
    Obsługa jest dość prosta. Ściągasz program, wczytujesz w programie moduł, wybierasz "item editor", szukasz itemków (w tym przypadku lanc oraz pik) w dziale "capabilities" zaznaczasz "carry_spear". Zapisujesz i gotowe, od teraz lance i piki będą widoczne na plecach gdy je nosisz ze sobą. osobiście tego nie polecam, bo głupio wygląda.

Ten program daje tez całą masę innych możliwości edycji plików.
    Mam radę, jeśli go używasz, to użyj go na module innym niż native, dla pewności. ;)

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 19, 2011, 22:10:44 »
    Ja też nie polecam, będzie ci zasłaniać przy strzelaniu.
    (click to show/hide)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 20, 2011, 20:27:35 »
    Tak samo dzieje się z Berdyszami itd. o prostu miecze jednoręczne i małe bronie nie przeszkadzają w grze tak jak np. kopia