Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bitwa WFaS Mod  (Przeczytany 12107 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Bitwa WFaS Mod
    « Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 24, 2011, 21:16:06 »
    To była porażka kozaków tak jak wyżej ustawiamy linię a tu jebut z 3 armat i 1/3 teamu nie do użycia... :(
    Saddam starał się ogarnąć kozaków ale mógł nie teamkillować ewentualnie... xD
    Mapa może i dobra ale nie pod taki scenariusz...

@down Nie teamkillował, znaczy rzucał nożami w tych co strzelali do polaczków wybiegających z zamku... :D oczywiście służyło to utrzymaniu dyscypliny, za co go nie winie.... ;p
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2011, 21:24:20 wysłana przez wolfer »

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 24, 2011, 21:19:59 »
    Czas pokaże, czy następny event(jeśli będzie) wypadnie lepiej. Uważam też że zamiast stronniczego Zbaraża lepiej wziąć jakąś bitwę liniową, albo coś...

Saddam w żadnym wypadku nie teamkillował.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 24, 2011, 21:21:59 »
    Od dziś już planujemy i uczymy się na błędach. Coś się wydarz ale być może najwcześniej za 2 tygodnie.

Szczególne podziękowanie dla Rosjan, którzy jako jedyni potrafili się zachować

Przepraszamy za niewypał.

następną rozgrywkę przeprowadzę wśród zamkniętej grupy osób, która potrafi się ogarnąć,nie Apo nie jesteś w tej grupie(powodujesz zbyt duże emocje wśród wroga)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2011, 21:28:47 wysłana przez Peterov »

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    « Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 24, 2011, 21:43:43 »
    No fakt, ten event to zupełny niewypał. Po prostu nie poszło. Ale z drugiej strony, nie jest to tez takie wielkie zaskoczenie, bo scenariusz imprezy sporządziliśmy... wczoraj. Można powiedzieć, że byliśmy za słabo przygotowani na to, więc dobra organizacja po prostu była niemożliwa do osiągnięcia.
    Ale jest to dobra nauczka, jeśli chcemy coś zrobić w najbliższym czasie, musimy to najpierw dobrze przemyśleć, a dopiero potem cokolwiek ogłaszać.

Nie no, moim zdaniem scenariusz był dobrze przygotowany. Problem leżał po stronie organizacji tuż przed bitwą - ogólny chaos z jednostkami, brak podziału na drużyny i wymieszanie Polaków z zagranicznymi graczami na kanale TS'a.

@UP: Co rozumiesz przez zamkniętą grupę graczy? Tylko zrzeszonych? Niezrzeszeni też powinni mieć możliwość wzięcia udziału w tego typu eventach. Wystarczy wyznaczyć im jednego dowódcę, który będzie wszystkich trzymał w kupie, albo dołączyć ich do istniejącego regimentu.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2011, 21:52:04 wysłana przez SaddamKrK »

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 24, 2011, 21:57:41 »
    Nie no, moim zdaniem scenariusz był dobrze przygotowany. Problem leżał po stronie organizacji tuż przed bitwą - ogólny chaos z jednostkami, brak podziału na drużyny i wymieszanie Polaków z zagranicznymi graczami na kanale TS'a.
    Niestety nie. Minęliśmy się trochę z rzeczywistością przy jego tworzeniu.
    Plan zakładał, że pierwsze dwie/więcej rund to będzie walka o pierwsze barykady. A tymczasem już w pierwszej rundzie Kozacy znaleźli się na dziedzińcu zamku. Dlaczego? Balans teamów? O ile dobrze pamiętam, w pierwszej rundzie kozaków było troszkę mniej niż Polaków.(Potem klan "Kozak" przeszedł na drugą stronę)
    Po prostu się przeliczyliśmy, że wszyscy Polacy zginą na miejscu. Cześć, gdy zobaczyła przewagę zaczęła uciekać i trzeba było ścigać.

Tak, jak już ktoś wcześniej zasugerował, jeśli nast. będziemy coś organizować, to na pewno nie coś bardziej ambitnego niż zwykła bitwa liniowa. Najpierw potrzeba nam doświadczenia w organizacji takich imprez, potem możemy się wziąć za robienie oblężenia, ponieważ to jest wyższy stopień organizacyjny.

Offline Zaporoscy_Kozacy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Zwycięstwo lub śmierć
    « Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 24, 2011, 22:31:30 »
    Thank your very much for the invitation and help!
    Sorry, please, for our mistakes, but we try as understand english.
    We happy support this mod and his events with your.
    Excuse me, please, I speak and understand on Polish and English across Google-translator

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    « Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 24, 2011, 22:51:27 »
    Niestety nie. Minęliśmy się trochę z rzeczywistością przy jego tworzeniu.
    Plan zakładał, że pierwsze dwie/więcej rund to będzie walka o pierwsze barykady. A tymczasem już w pierwszej rundzie Kozacy znaleźli się na dziedzińcu zamku.

Ale to nie wina planu, tylko jego realizacji ;) Poza tym artylerzyści mieli zejść z murów, gdy kozacy zdobędą zewnętrzny wał - niestety tak się nie stało.

Казаки - отличнa работа. я рад, что вы были в этой битве ;)

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Palahniukista
    « Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 25, 2011, 12:34:03 »
    Hm, czyli nie mam czego żałować, że mnie nie było. Moim zdaniem przed takim czymś trzeba zrobić listę graczy i ich rozdzielić na drużyny (nie w trakcie). Cóż, ja wciąż czekam na event zapowiedziany już dawno przez B@stu$ia :)
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 25, 2011, 16:12:50 »
    ...Cóż, ja wciąż czekam na event zapowiedziany już dawno przez B@stu$ia :)
    Jeszcze trochę zejdzie;)
    Najpierw poprawiona wersja, potem event.
    Pozdrawiam.

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 28, 2011, 22:05:55 »
    Jako że nic się nie dzieje, proponuję kolejną wolną grę we wtorek 30 Sierpnia od godziny 20.00.
    Zapraszam wszystkich chętnych do wspólnej gry na serwerze tawerny.
    Jeżeli zbierze się duża liczba graczy to na pewno zorganizujemy jakąś bitwę liniową z wyrównanym składami. (to już od was zależy czy bitwa ta będzie się)

Jeszcze raz zapraszam i pozdrawiam
    Wojewoda RW, Irgen
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2011, 22:51:39 wysłana przez Irgen »
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 28, 2011, 22:24:15 »
    A jeśli będzie dużo ludzi, to jak zaprzęgniesz ich na TSa? Bo bez niego organizowanie bitwy liniowej to trochę jak walka z wiatrakami.
    Zawsze znajdą się jakieś Akanothy z własną wizją dowodzenia, pomysłami itd. Niby można kicnąć takich, ale to jest trochę nie w porządku.

Offline Irgen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 28, 2011, 22:50:59 »
    Ja po prostu chce zorganizować wspólną grę, nawet bez tej bitwy, jak wspominałem to wszystko zależy od was, jak spędzimy ten czas.
    Jeżeli są chętni na te bitwę linową to proszę o wcześniejszy kontakt, gdyż jest to opcjonalne.
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Markas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 28, 2011, 22:55:12 »
    Ja po prostu chce zorganizować wspólną grę, nawet bez tej bitwy, jak wspominałem to wszystko zależy od was, jak spędzimy ten czas.
    Jeżeli są chętni na te bitwę linową to proszę o wcześniejszy kontakt, gdyż jest to opcjonalne.

Ja wezmę z chęcią udział, tylko mam jedno pytanko, co do organizacji. Zaremba bierze udział w organizacji eventu?

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 29, 2011, 09:10:57 »
    To może od razu określ, czy to będzie masowa gra, czy może bitwa liniowa.. bo nie wiadomo, czy i w ogóle się przygotowywać.

Offline Irgen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 29, 2011, 10:52:50 »
    Gra masowa na serwerze Inwazji, nie będzie żadnej bitwy liniowej.
    Głównym celem gry będzie przebrnięcie przez wszystkie fale bootów.
    Proszę o propozycję stron.
    Domyślnie:
    Rzeczpospolita VS Kozacy
    ~Józef Piłsudski