Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wszczynanie rebelii.  (Przeczytany 2174 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lazybones

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wszczynanie rebelii.
    « dnia: Sierpnia 10, 2011, 18:06:22 »
    Witam, mam pewien problem i nie jestem do końca pewien, czy to nie jest czasem żaden bug. (Gram na modzie Nowa Ojczyzna)

Mając dzień 400 zdecydowałem, że już czas zakładać własne królestwo. A że akurat byłem wasalem u Ragnara, to postanowiłem poprzejmować kilka zamków i miast, a potem wszcząć rebelię, jak mi któregoś nie będzie chciał dać. I właśnie tutaj jest problem. Mam już dzień około 550, mam 3 miasta, 2 zamki i 3 wsie, a Ragnar ciągle daje mi więcej. Chciałbym się już odłączyć od nordów i stworzyć własne państwo głównie dla tego, że są oni teraz bardzo osłabieni, bo mają od dłuższego czasu wojnę z trzema państwami. Wiecie może od czego to zależy? Raz już nawet odmówiłem przyjęcia wioski, (bo pisało, że nie będę otrzymywał nagród przez jakiś czas) a potem zaatakowałem na Uxkhal i poprosiłem je w ramach nagrody - oddał bez problemu. :(

W poprzednich save'ach wszystko było dobrze. Miałem chyba 2 światy, na których tak rozpocząłem własne królestwo.

Szukałem na forum, nic podobnego nie znalazłem. Za wszelką pomoc będę wdzięczny :)

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2011, 18:14:18 wysłana przez Lazybones »

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Wszczynanie rebelii.
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 10, 2011, 23:00:11 »
    W takich wypadkach ja zwykle znajduje pretendenta do tronu i go popieram, a potem do woli - mogę być mu wierny, bądź po kilku bitwach go porzucić i działać na własną rękę. Nie wydaje mi się, żeby to była wina moda bądź pacza - na anglojęzycznym forum ktoś pół roku temu opisywał podobny problem.

Offline Lazybones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 11, 2011, 15:37:59 »
    Nie mogę zrobić tego w ten sposób. Gdy podchodzę do pretendenta do tronu i mówię mu, że chcę poprzeć jego sprawę, ten odpowiada mi, że złożyłem przysięgę Ragnarowi i muszę się z niej rozwiązać. :( Zdobyłem kolejne miasto i zamek, a ten bez problemu mi je dał.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 11, 2011, 19:21:14 »
    Ale nie chodzi o dowolnego pretendenta, tylko o tego, który chce być królem Nordów!

Offline Lazybones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 11, 2011, 21:11:13 »
    A, spoko :) Niestety, teraz tego nie zrobię, bo jadę nad morze na 4 dni. Ale wielkie dzięki za pomoc, z pewnością będę tego próbował :)

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 11, 2011, 21:28:08 »
    Spytaj się podróżnika, gdzie ten Lethiwin, jak we wrogim mieście, to je podbij i wejdź do zamku.

Offline Lazybones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 18, 2011, 21:27:49 »
    Udało mi się w końcu znaleźć tego Letwina, porzuciłem go i założyłem królestwo. Jedyne co mnie irytuje, to nazwa mojego królestwa. "Rebeliancki Nord" i w żaden sposób nie można tej nazwy zmienić. Zdawało mi się, że kiedyś jakoś zmieniałem nazwę królestwa, ale teraz nie mam pojęcia, gdzie tego szukać. Może w tym modzie po prostu nie ma takiej opcji?

Offline Rafard

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 18, 2011, 21:31:19 »
    Podczas penetracji mapy, rozbij obóz. Tam masz funkcje zmiana nazwy królestwa.

Offline Lazybones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 19, 2011, 17:46:29 »
    Wydaje mi się, że przez tego moda nie ma takiej opcji. Patrzyłem też w menu obozu i nic. Już zacząłem grę od nowa i będę uważał na te błędy. Dziękuję za pomoc :)