Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wojna  (Przeczytany 2803 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fagasa

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wojna
    « dnia: Sierpnia 08, 2011, 14:11:37 »
    Witam mam problem ponieważ chce dołączyć do frakcji Vaegirzy ale nie mogę zostać wasalem ponieważ nie maja oni z nikim wojen i nie mogę nikogo pozabijać dla nich misje wszystkie już zrobiłem dla króla i lordów nie maja dla mnie nic nowego
    I dla tego mam pytanie jak wywołać jakaś wojnę abym mógł zostać wasalem . Proszę o szybko pomoc dzięki z góry

Offline fagasa

• Użytkownik
    Odp: Wojna
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 08, 2011, 14:55:49 »
    Pomoże ktoś czy nikt już na to forum nie zagląda

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 08, 2011, 15:04:41 »
    Hm... To dana frakcja musi prowadzić z kimś wojnę, by móc pozyskiwać nowych wasali? Generalnie wystarczy mieć z 200 renomy, by móc ubiegać się o wasalstwo u danej frakcji...
    Skoro tak bardzo chcesz, by wkroczyli na wojenną ścieżkę, to jest pewna misja zlecana przez lorda - "wywołanie wojny". Polega ona na zaatakowaniu karawany frakcji, z którą lord chce wszcząć wojnę.
    Ewentualnie możesz poczekać - prędzej, czy później (zazwyczaj później :P ) wybuchnie jakaś wojna.

Pozdrawiam!

Offline fagasa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 08, 2011, 15:33:18 »
    jak zdobyć ta renomę najszybciej mam jej tylko 30 :/ Przepraszam ze zadaje takie głupie pytania ale gram od 3 dni i nie łapie jeszcze wszystkiego :(
    NIFN dziękuję Tobie bardzo za odpowiedz :)

Offline optimus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 08, 2011, 15:39:03 »
    aby zdobyć renome musisz walczyc najlepiej w nierównych potyczkach ( wtedy rośnie ona bardzo szybko ) ps: jak chcesz dużo walczyć idzi do Nordów oni zawsze prowadzą wojny.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 08, 2011, 15:40:40 »
    Bierz też udział w turniejach - wygrana daje naprawdę dużo renomy (nie pamiętam ile, ale daje).
    Zadania z miast też zwiększają renomę, ale nie polecam skupiać się tylko wyłącznie na nich, gdyż nie ma jej dużo...

Pozdrawiam!

Offline fagasa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 08, 2011, 15:45:44 »
    dzięki bardzo za pomoc ;)

Offline fagasa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 08, 2011, 15:54:55 »
    Mam jeszcze 2 pytania czy kompanie wojenną dostaje się po jakimś czasie czy przychodzi ona  czasem podbojów wrogich zamków
    oraz jak zostać najszybciej marszałek kiedy i gdzie odbywa się to glosowanie i co muszę zrobić aby nim zostać.
    Sorki za głupie pytania

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 08, 2011, 16:27:52 »
    Mam jeszcze 2 pytania czy kompanie wojenną dostaje się po jakimś czasie czy przychodzi ona  czasem podbojów wrogich zamków
    oraz jak zostać najszybciej marszałek kiedy i gdzie odbywa się to glosowanie i co muszę zrobić aby nim zostać.
    Sorki za głupie pytania

Jak już jesteś wasalem lub najemnikiem w danej frakcji to podczas wojny po jakimś czasie dostaniesz wiadomość od marszałka o kampanii  wojennej. Musisz się wtedy do niego zgłosić i kręcić się przy nim aby dostawać dalsze zadania.
    Co do bycia marszałkiem to trzeba mieć sporo renomy i dobre relacje z lordami aby nas wybrali. Głosowanie odbywa się chyba co kwartał i nie ma ono jakiegoś specjalnego miejsca, pojawia się tak jak zwykła wiadomość.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline fagasa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 08, 2011, 16:33:49 »
    dzięki za odpowiedz pozdrawiam :)

Offline fagasa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 08, 2011, 19:33:10 »
    Mam pytanie co mogę zrobić aby moja frakcja która nie ma żadnej wony zaczęła wojnę z Swadiami mam z nimi stosunki -43 pale im wioski rozwalam, karawany wybijam wojsko ale do wojny miedzy frakcjami nie dochodzi dlaczego ?
    Z góry dziękuje

Offline optimus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 08, 2011, 21:13:12 »
    jak jesteś już wasalem i palisz, grabisz to napewno za jakiś czas zobaczysz wiadomość o wojnie ale już uprzedzam że twoja frakcja z tego co pamietam to głównie bije sie z hanatem ( taka zadra dla wiekszości graczy ) + wojna ze swadio - bedzie ciekawie