Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Amnestia  (Przeczytany 1754 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    Amnestia
    « dnia: Sierpnia 03, 2011, 21:49:23 »
    Proponuję wprowadzić coś mniej więcej takiego http://swinkimorskie.org/sforum/viewtopic.php?t=9092

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    Odp: Amnestia
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 03, 2011, 21:54:00 »
    Popieram całym sobą. To jest bardzo dobry pomysł.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 03, 2011, 22:04:39 »
    A ja nie. Ty Archimonde popierasz, bo nie podoba Ci się wygląd napisu ,,2 OSTRZEŻENIE'' pod nickiem. Ludzie rozważniej piszą posty mając na uwadze osty (lol zrymowało się.), a pod wpływem czegoś takiego mogą celowo łamać regulamin wiedząc, że już za niecałe pół roku winy będą odpuszczone. Jestem na nie.

DOWN: Ty już dostałeś drugą szansę, i ją zmarnowałeś. Jaki niby punkt ma temu zapobiec? ,,Nie dostawaj ostów z premedytacją''? Nie bądź śmieszny.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2011, 22:11:02 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 03, 2011, 22:09:07 »
    To do regulaminu można dodać punkt, zapobiegający temu. Mi się pomysł podoba, ponieważ według mnie powinno istnieć coś takiego jak ,,druga szansa" .
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • I tak Cie dopadnę!
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 03, 2011, 22:12:22 »
    Także popieram ten pomysł, co ciekawe sam pomysł nasunęła osoba ktora nie ma ani jednego ostrzeżenia;d

A co do kolegi powyżej(hofiko) no niestety muszę się znim zgodzić;/ a moze takie cos wprowadzic ze jedne ostrzezenie zostanie usuniete ale jeśli znów coś użytkownik przeskrobie to dostanie 2 ostrzezenia

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 03, 2011, 22:12:44 »
    A mi się nie podoba. Odkąd udzielam się na forach (a było ich sporo), nigdy nie dostałem ostrzeżenia. Przypadek? Nie, po prostu trzeba myśleć co się pisze i jak się pisze. A amnestia to jak mówi Hofiko - ktoś sobie poużywa, za pół roku mu amnestia osty zdejmie i znowu sobie poużywa. Bez sensu.

Myślcie co piszecie, jak piszecie i po co piszecie, a ostów nie będzie. Ewentualnie zostańcie NIFNem.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 03, 2011, 22:13:10 »
    W praktyce, "druga szansa" istnieje. :D
    Ale mimo wszystko, jestem za. czasami się zdarza, że ktoś dostaje osta za stosunkowo niewielkie przewinienie. (za np. działanie w afekcie :P)
    A później musi zyc z tym jakże paskudnym napisem pod ranga przez całe forumowe życie. :/
    Uważam, że amnestia, jeśli wystarczająco restrykcyjna może być dobrym pomysłem. Ale amnestia może być tylko jednorazowa. Jeśli komuś zdejmie się osta, a on ponownie coś zbroi, powinien mu grozić ban, nie ost. To by zapobiegło przedstawionym wyżej zachowaniom.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 03, 2011, 22:29:02 »
    W praktyce, "druga szansa" istnieje. :D
    Ale mimo wszystko, jestem za. czasami się zdarza, że ktoś dostaje osta za stosunkowo niewielkie przewinienie. (za np. działanie w afekcie :P)
    A później musi zyc z tym jakże paskudnym napisem pod ranga przez całe forumowe życie. :/
    Uważam, że amnestia, jeśli wystarczająco restrykcyjna może być dobrym pomysłem. Ale amnestia może być tylko jednorazowa. Jeśli komuś zdejmie się osta, a on ponownie coś zbroi, powinien mu grozić ban, nie ost. To by zapobiegło przedstawionym wyżej zachowaniom.
    I napisała osoba, która ma drugie, "legalne" multikonto (tak... 3 konto na forum), gdzie taki Mat, czy Oktawian na 2 ostrzeżeniach siedzą (a też "2" szansę dostali :P )...
    ...a mi bana dać nie chcą(!)

Pozdrawiam!

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 03, 2011, 22:37:27 »
    Będę złym adminem..... wróć....złym moderatorem i zamknę tą niepotrzebną i do niczego nie prowadzącą dyskusję. Od zaorania tego forum [z tego co wiem] nie zdejmuje się ostrzeżeń.