Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Serwer 1_Deluge_Tawerna  (Przeczytany 57409 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline podest6

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Serwer 1_WFaS Tawerna
    « Odpowiedź #450 dnia: Lutego 06, 2012, 19:12:24 »
    W pollach najgorsze jest ciągłe zmienianie mapy (i związane z tym loadingi).

PS, admin/mod wywalił mi z sygnaturki te hiperłącza wiedźmina/oim? Jeżeli tak, to dlaczego?
    (klik) (klik)

Offline Kasztelan

• Użytkownik
    • znacie mnie jako blood_Kasztelan lub Sierzant_PL
    « Odpowiedź #451 dnia: Lutego 06, 2012, 20:21:20 »
    W sumie to tak jak powiedział Krystian nic nie zmieniać w 0.5 ( albo wprowadzić pomysł Emoska ) a potem ewentualnie wydać mini-patch poprawiający to tak aby wilk był syty i owca cała ;)

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #452 dnia: Lutego 15, 2012, 12:24:53 »
    Zróbcie coś z pollami na inwazji bo grać się nie da. Ludzie umierają i od razu dają poll na zmianę. Przykład z dziś chw padło i zaczęło spamować pollami na zmiane mapy
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #453 dnia: Lutego 15, 2012, 14:59:48 »
    Zróbcie coś z pollami na inwazji bo grać się nie da. Ludzie umierają i od razu dają poll na zmianę. Przykład z dziś chw padło i zaczęło spamować pollami na zmiane mapy

Próg polli na inwazji wywindowałem na 70%, plus wyłączyłem polle na pogodę i tryb. Jednak trzeba uszanować to, że niektóre mapy się podobają mniej, a niektóre bardziej, i nie można skazywać wszystkich na grę tam, gdzie nie chcą bez możliwości zmiany, zwłaszcza gdy nie ma admina.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #454 dnia: Lutego 15, 2012, 15:28:15 »
    A ja mam pytanie:
    Co się stało że pingi większości graczy (w tym moje) na serwerach tawerny z 40 które było tak na początku roku skoczyły do prawie 90 które mam teraz???
    Zima ma na to aż taki wpływ, został zmieniony dostawca, miejsce ulokowania serwera czy co??? 

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #455 dnia: Lutego 15, 2012, 15:46:47 »
    Skoczyły tylko niektórym, jest to spowodowane jakimiś problemami na łączach pośredniczących (niezależne ani od nas ani od Hetznera). Tyczy się to głównie osób na liniach telefonicznych. Przynajmniej w teorii...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #456 dnia: Lutego 15, 2012, 15:55:43 »
    Skoczyły tylko niektórym, jest to spowodowane jakimiś problemami na łączach pośredniczących (niezależne ani od nas ani od Hetznera). Tyczy się to głównie osób na liniach telefonicznych. Przynajmniej w teorii...
    "Problemy na łączach pośrednich" ;P ???
    Ale to się kupy trzyma bo mam właśnie na kablu... :/

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #457 dnia: Lutego 15, 2012, 16:41:26 »
     Mówicie o uszanowaniach innych graczy bo może się mapa nie podobać. Spoko. ale nie rozumiem jednego. Jest sobie powiedzmy Manor, ktoś daje od razu lub po 1 rundzie poola na Jezioro, mapa się zmienia bo większość niby poparła. Mapa się załadowała od razu kolejny pool na Kraków i... większość poparła wniosek -.- Wtf ja się pytam? Ludziom się naprawdę nudzi czy co ze dają ciągle te poole i akceptują czy co.
     Generalnie ja sie tym bardziej wkurzam bo mój komputer.... ci co znają, to wiedzą jaki mam komputer. Nie dośc że pół godziny ładuje mapę, to wreszcie po załadowaniu zamiast cieszyć się grą znów kolejne ładowania bo spam pooli. Że nie wspomnę o wywalaniu z gry bo komp juz fixa dostaje.
     Lubię grać na tym modzie (zresztą mój ulubiony), ale sory, takiego spamu pooli na nativie czy innych modach jak tu, to ja jeszcze nie widziałem.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2012, 16:45:19 wysłana przez Filcefix »

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #458 dnia: Lutego 15, 2012, 17:50:30 »
    Tu nie chodzi o całkowite wyłączenie polli tylko o zablokowanie ich w pierwszych 10 minutach nowej mapy
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #459 dnia: Lutego 15, 2012, 18:56:34 »
    A co postulowałem jakiś czas temu? By zmienić sposób blokowania polli. Teraz, zablokowany poll ma tylko osoba, która już wystawiła głosowanie. Moim zdaniem taką blokadę powinien mieć każdy przez 10 min od ostatniego polla/zmiany mapy.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #460 dnia: Lutego 15, 2012, 19:40:51 »
    A co postulowałem jakiś czas temu? By zmienić sposób blokowania polli. Teraz, zablokowany poll ma tylko osoba, która już wystawiła głosowanie. Moim zdaniem taką blokadę powinien mieć każdy przez 10 min od ostatniego polla/zmiany mapy.

Potężna przesada.

Jakiś idiota spamuje pollami, więc inni mają mieć aż przez 10 minut wyłączone polle? Bezsens, naprawdę. Rozumiem, że wnerwiają was polle, ale robiąc coś takiego, tylko i wyłącznie zwiększycie pole manewru dla trolli. Taka blokada powinna być zablokowana globalnie, przez pierwsze 5 minut każdej nowej mapy, niezależnie, czy z polla, czy z automatu, czy od admina. Ale blokowanie polla, po tym jak głosował ktoś inny mija się z celem.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2012, 19:50:19 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #461 dnia: Lutego 15, 2012, 19:47:47 »
    A w Nativie nie ma opcji że można głosować tylko raz na mapę? To chyba trochę ograniczy spam polli.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #462 dnia: Lutego 15, 2012, 19:53:02 »
    A w Nativie nie ma opcji że można głosować tylko raz na mapę? To chyba trochę ograniczy spam polli.

Nawet jeżeli można, to problemem nie są same polle jako takie, tylko to, że często przechodzą, dzięki czemu mamy kilkukrotną zmianę mapy nie rozegrawszy nawet jednej rundy.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #463 dnia: Lutego 15, 2012, 20:07:25 »
    Przecież podobno zwiększyłeś próg przechodzenia głosowań?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #464 dnia: Lutego 15, 2012, 20:21:15 »
    Jak widać, to nie pomaga, skoro nadal ktoś się na to skarży.